background img
banner
banner

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Το να διοικείς σημαίνει να κάνεις τα πράγματα σωστά, το να ηγείσαι όμως σημαίνει να κάνεις τα σωστά πράγματα»

Ο ΑΙΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Σ/Δ «ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ» ΣΤΟ PROTIONLINE.GR

Είδαμε με ικανοποίηση στις εκλογές του Συνδέσμου Διαιτητών, τον Αιγιώτη διαιτητή Γιώργο Παπαδόπουλο να κερδίζει ψήφους και να ανακηρύσσεται ως ένας από τα 7 μέλη διοίκησης της ομάδας του νέου προέδρου Άγγελου Αποστολόπουλου.

Υπάρχει λοιπόν δυνατή εκπροσώπηση από την Αιγιάλεια και το protionline.gr μίλησε με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, για την νίκη στις πρόσφατες εκλογές και την προσωπική επιτυχία, καθώς και τι μπορεί να αλλάξει και στο Σύνδεσμο Διαιτησίας του νομού Αχαΐας.

Γιώργο συγχαρητήρια για τη εκλογή σου, Ανήκες στην ομάδα του Άγγελου Αποστολόπουλου, για τον οποίο μπορούμε να υποθέσουμε ότι κατείχε τον τίτλο του φαβορί;
Σας ευχαριστώ πολύ και ευχαριστώ επίσης τον κ. Άγγελο Αποστολόπουλο για την τιμή που μου έκανε.
Τίτλο του φαβορί δεν μπορούμε να το πούμε όταν απέναντί μας ήταν ο κ. Γιάννης Ρηγόπουλος και η ομάδα του που στις δυο προηγούμενες αρχαιρεσίες του συνδέσμου είχαν εκλεγεί και μάλιστα με πολλές ψήφους. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι για τον κ. Αγγελο Αποστολόπουλο ήταν η πρώτη φορά που έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές του ΣΔΠ Αχαΐας κα επέλεξε μια ομάδα από παλιούς με εμπειρία και νέους με υποσχέσεις και όρεξη. Και όλοι μαζί για προσφορά στον Σύνδεσμο και στον Αχαιό διαιτητή. Μια ομάδα με τίμιους και έντιμους ανθρώπους και προσωπικά πιστεύω, ότι ο μόνος αντίπαλος που δύσκολα ηττάται, είναι ο απόλυτο τίμιος και έντιμος άνθρωπος.

Πως είδες τα αποτελέσματα των εκλογών, επηρεάστηκαν πιστεύεις από κάπου;
Προσωπικά για μένα το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Οι αρχαιρεσίες των εκλογών έγιναν με σοβαρό και δημοκρατικό τρόπο, όπως επίσης και ο προεκλογικός αγώνας. Οι διαιτητές απλά περίμεναν περισσότερα πράγματα από την προηγούμενη διοίκηση και το έργο της.
Είδαν στο πρόσωπο του κ. Άγγελου Αποστολόπουλου και στην ομάδα του ένα παρελθόν με πράξεις για τους Αχαιούς διαιτητές, ένα παρόν ριζωμένο στην κατανόηση και ένα μέλλον με ενότητα για την επίλυση όλων των προβλημάτων, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις και έργα.

Δύσκολο να δούμε Αιγιώτη διαιτητή στο ΔΣ του Συνδέσμου Διαιτητών, αφού η Πάτρα διαθέτει πολύ περισσότερους διαιτητές. Παρ’ όλα αυτά είσαι ο 3ος που μετά τους Κώστα Μεσάζο και Αλέξη Καμζόλα, τα καταφέρνει από την περιοχή μας. Τι ήταν αυτό που σου έδωσε το πρόσφορο έδαφος για να καταταγείς στην πρώτη εκλόγιμη 7άδα;
Σας ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Είμαστε στο 2021 και πιστεύω ότι η νέα γενιά έχει ξεφύγει από τα αγκάθια του παρελθόντος, που μας πήγαν πίσω. Είμαι Αχαιός διαιτητής, που γεννήθηκα και ζω στο Αίγιο. Ζήτησα με σεβασμό την ψήφο από Αχαιούς διαιτητές, που γεννήθηκαν και ζουν στην Πάτρα. Με τίμησαν και τους ευχαριστώ πολύ.
Και επίσης ευχαριστώ κι αυτούς που δεν με τίμησαν με την ψήφο τους. μου δίνουν ένα λόγο παραπάνω να δουλέψω για να τους πείσω.
Το πρόσφορο έδαφος για την εκλογή μου, μου το έδωσε το γεγονός, ότι όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στον χώρο της διαιτησίας, έχει αποδείξει στα γήπεδα και την προσωπική μου ζωή ότι είμαι αγωνιστής και ένας άνθρωπος που δεν κοιτάζω το εγώ, αλλά το εμείς.

Τι σημαίνει η εκλογή σου; Τι μπορεί να αλλάξει στην πρότερη καθημερινότητά σου;
Η εκλογή μου σημαίνει ανταμοιβή για την πορεία μου στον χώρο της διαιτησίας, για τον χρόνο, για την δουλειά και τις στιγμές που έχω περάσει με τους περισσότερους συναδέλφους μου, στους αγωνιστικούς χώρους, στα σεμινάρια και σε προσωπικές καλές και κακές στιγμές. Όσον αφορά στην καθημερινότητά μου, πλέον θα ασχολούμαι περισσότερο για το σύνολο των διαιτητών, που σημαίνει περισσότερο από τον προσωπικό μου χρόνο και από την οικογένειά μου.

Έχετε εντοπίσει κάποια κακώς κείμενα στον χώρο της διαιτησίας από τον παρελθόντα χρόνο και λογαριάζετε από τώρα να κάνετε κάποιες επεμβάσεις, κάποιες διορθωτικές κινήσεις;
Οι διαιτητές καλώς ή κακώς, ανήκουμε στην Επιτροπή Διαιτησίας και στην ΕΠΣ Αχαΐας. Ο σύνδεσμος είναι το συνδικαλιστικό μας όργανο και το σπίτι μας. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Το συμβούλιο είναι ένας εθελοντισμός και η απόφασή μου να συμμετέχω σ’ αυτό, αφορά κάποια κακώς κείμενα που εντόπισα στο παρελθόν. Έχω να προτείνω αλλαγές και θα αναφερθώ σε κάποια:
Πρέπει να υπάρχει συνεργασία Παρατηρητών, Εκπαιδευτών και Διαιτητών. Κανείς δεν περισσεύει. Να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα.
Να είμαστε κοντά στα μέλη μας, στις χαρές και στις λύπες. Χαρές όπως εμείς να βραβεύουμε τους διαιτητές μας σε τελικούς, να τους επιβραβεύουμε στις αξιολογήσεις τους. Και λύπες όπως να είμαστε δίπλα τους ηθικά και ενεργά, σε μια μη αξιολόγησή της ή σε μια διαιτησία.
Να πραγματοποιούμε εκδηλώσεις, σεμινάρια και να επιβραβεύουμε τα μέλη μας, που έχουν αποχωρήσει από την ενεργό δράση και όχι να κάνουμε …δημόσιες σχέσεις.
Να φτιάξουμε ένα σάιτ με την ιστορία του συνδέσμου μας, να κάνουμε εθελοντικές πράξεις όπως αιμοδοσία για τα μέλη και τις οικογένειές τους. Να αναζητήσουμε χορηγούς για την αναβάθμιση του αθλητικού υλικού. Και τέλος είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε όλες τις σκέψεις και τις προτάσεις των μελών μας.

Κατά την άποψή σου δίκαια δεν βρίσκεται Αχαιός διαιτητής στην Σούπερ Λίγκα;
Οι Αχαιοί διαιτητές είναι πάρα πολύ ικανοί, έχουν υψηλό επίπεδο μόρφωσης και προσωπικότητα. Έχουμε από τους καλύτερους εκπαιδευτές στην Ελλάδα, όπου γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά στο θέμα εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Ακαδημία Διαιτησίας της ΕΠΟ.
Επίσης οι Αχαιοί διαιτητές έχουμε έναν πολύ καλό γυμναστή, που τους διατηρεί στην καλύτερη δυνατόν φυσική κατάσταση. Διαθέτουμε πάρα πολύ καλούς παρατηρητές διαιτησίας, με τις παρατηρήσεις τους βελτιώνουμε τα λάθη μας.
Στο νομό μας υπάρχει ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που μας βάζει συνεχώς …δύσκολα και μας βελτιώνει συνεχώς και επίσης οι παράγοντες της ΕΠΣ Αχαΐας, βρίσκονται σε υψηλές θέσεις στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.
Για μένα άδικα δεν βρίσκεται Αχαιός διαιτητής στην Σούπερ Λίγκα. Αφήνω στην κρίση της δικής σας και των φιλάθλων, να απαντήσετε, γιατί δεν βρίσκεται.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr