background img
banner
banner

Δεν αναβάλλει το Δ.Σ. ο πρόεδρος

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΨΥΧΡΑΜΗ

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας, Γιώργου Ντίνου, στο αίτημα της επικεφαλής της Ποιοτικής Αιγιάλειας Βασιλικής Ψυχράμη, για την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης. Η απάντησή του αναφέρει τα εξής:
“Κυρία Ψυχράμη καλό απόγευμα,
σχετικά με το αίτημα σας, σας αναφέρω τα εξής:
Βρισκόμαστε στην 17η Ιουνίου 2021 και ο δήμος Αιγιαλείας (τελευταίος Δήμος στη χώρα) δεν έχει προϋπολογισμό να λειτουργήσει.
Και αυτό διότι επιλέξατε ως ΠΑΡΑΤΑΞΗ στις συνεδριάσεις για την. Ψήφιση Προϋπολογισμού:
– στις 21/4 αποχή από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ματαιώθηκε έλλειψη απαρτίας
 – στις 26/4  με την υπ αριθμ 74/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίσατε ως παράταξη μη νόμιμο προϋπολογισμό, απόφαση που ακυρώθηκε από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
– στις 17/5 με την υπ αριθμ 76/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίσατε ως παράταξη μη νόμιμο προϋπολογισμό, απόφαση που ακυρώθηκε από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τους ίδιους λόγους.
– στις 26/5 με την υπ αριθμ 81/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίσατε μη νόμιμο προϋπολογισμό (τον δικός σας) στην πρώτη ψηφοφορία και στη συνέχεια  ψήφισε λευκό στη δεύτερη ψηφοφορία, απόφαση που ακυρώθηκε από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τους ίδιους λόγους.
-στις 13/6 η παράταξη σας επέλεξε πάλι την αποχή από τη συνεδρίαση, η οποία ματαιώθηκε έλλειψη απαρτίας.
Σήμερα  τρεισήμισι (3:30) ώρες πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη ψήφιση του προϋπολογισμού, υποβάλετε αίτημα και ζητάτε αναβολή της συνεδρίασης.
Και δεν λαμβάνετε υπ όψιν:
– τα  έγγραφα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που καλούν τις παρατάξεις για ψήφιση άμεσα νόμιμου προϋπολογισμού και σας θέτουν προ των ευθυνών σας.
-τα έγγραφα της νομικής υπηρεσίας του δήμου που θέτουν το δημοτικό συμβούλιο ενώπιον των ευθυνών του για αστικές, πειθαρχικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες.
Ότι έχει παρέλθει από 31/5 και η τελευταία παράταση ψήφισης προϋπολογισμού που είχε δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ότι πιθανότατα δεν υπάρχει στην Ελλάδα άλλος Δήμος χωρίς προϋπολογισμό.
Ότι δεν λειτουργεί ο Δήμος και βρισκόμαστε υπό την απειλή καταστροφική συνεπειών για το Δήμο και τους δημότες.
Επί πλέον σας υπενθυμίζω, ότι ενώ είχε υποδειχθεί τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όσο από τον Δήμαρχο και εμένα προσωπικά, να ψηφιστεί και νά σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση νόμιμος προϋπολογισμός επαναλάβατε ως παράταξη το ίδιο.
Ως εκ τούτου καμία αναβολή στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν δικαιούμαι εκ του καθήκοντος μου να δώσω και καλώ εσάς και την παράταξη σας να παραστειτε στη σημερινή συνεδρίαση για να αποκτήσει  επιτέλους και ο δήμος Αιγιαλείας νόμιμο Προϋπολογισμό.  “

Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr