background img
banner
banner

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις «εκπλήξεις»

ΖΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

Σε επισημάνσεις για οργανικές θέσεις και self tests προχωρά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας. Παράλληλα, τοποθετείται για την παρατεταμένη σχολική χρονιά και τις αυξημένες υποχρεώσεις των διευθυντών/ προϊστάμενων των σχολικών μονάδων της Αχαΐας.

Διαπιστώνοντας ότι κάθε σχολική χρονιά τα τελευταία χρόνια είναι δυσκολότερη και πιο απαιτητική από την προηγούμενη, τονίζει πως ΄΄η μεγάλη ποικιλομορφία στις δυσκολίες των μαθητών, η συνεχής ενημέρωση των γονέων για τα θέματα της εκπαίδευσης, οι εγκύκλιοι που φτάνουν απροειδοποίητα και χωρίς προηγούμενη συζήτηση με την Ομοσπονδία, έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο άγχους και ανασφάλειας για τον εκπαιδευτικό.

Η πανδημία του κορωνοϊού δοκίμασε τις αντοχές μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων με τους συναδέλφους να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανή την τάξη. Η πρότασή μας για λήξη της σχολικής χρονιάς 2020-21 στις 15 Ιουνίου, όπως ορίζεται στο Π.Δ 79, έπεσε στο κενό. Τιμωρητικά και αναίτια το σχολικό έτος παρατείνεται μέχρι τις 25 Ιουνίου΄΄.

«Κρυμμένες» οργανικές θέσεις…

Αναφορικά με τις νέες εξελίξεις που προέκυψαν αυτή την εβδομάδα και σε τοπικό επίπεδο, σημειώνει: «Κρυμμένες» οργανικές θέσεις, εμφανίζονται χρόνια μετά και αποδίδονται σε σχολεία όπου δεν υπάρχει ο αριθμός μαθητών που να τις δικαιολογεί. Οργανικότητες που γεμίζουν ανασφάλεια τους συναδέλφους που υπηρετούν ήδη οργανικά στα συγκεκριμένα σχολεία, αφού τα κριτήρια μετακίνησης, σε περίπτωση υπεραριθμίας, δεν είναι σαφή.

Μία νέα αρμοδιότητα-υποχρέωση για τους Διευθυντές/Προϊσταμένους των σχολικών μονάδων της Αχαΐας προστέθηκε με ανακοίνωση το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Ιουνίου. Ορίζεται η παραλαβή των ατομικών τεστ για τον covid, από την Πάτρα σε συγκεκριμένη ημέρα και αποκλειστικά από τον Διευθυντή/Προϊστάμενο του σχολείου.

Άλλη μία δυσκολία, άλλη μία υπέρβαση για τους συναδέλφους, χωρίς καμία συζήτηση και ενημέρωση. Καλούνται λοιπόν άλλη μία φορά οι εκπαιδευτικοί να «συμμορφωθούν» με το ανυπόγραφο κείμενο κάποιας Γραμματείας, το οποίο στάλθηκε στα σχολεία την Παρασκευή 11/6 στις 14:41 εκτός εργασιακού ωραρίου, να διασώσουν με προσωπικό και οικονομικό κόστος την κατάσταση΄΄.

Ως προς αυτό το τελευταίο θέμα το Δ.Σ. του Συλλόγου συστήνει:

1. Όλοι οι κ.κ. Διευθυντές και Προϊστάμενοι να αιτηθούν κανονική άδεια από τον κο Διευθυντή Εκπαίδευσης και να μην μετακινηθούν εκτός εργασιακού ωραρίου για θέματα που αφορούν την Υπηρεσία, γιατί ενός κακού μύρια έπονται.
2. Να κρατήσουν απόδειξη από πρατήριο καυσίμων και διοδίων για να αιτηθούν χορήγηση οδοιπορικών από την Υπηρεσία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με τις πιο πάνω καταγραφές και ζητά παράσταση στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στον Διευθυντή Π.Ε Αχαΐας για να συζητηθούν τα θέματα αυτά.

Κοινή γραμμή αντιμετώπισης

Προτείνει ακόμη στους εκπαιδευτικούς που θεωρούν ότι θίγονται από τη μεταφορά των «κρυμμένων» αυτών οργανικών θέσεων να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ., ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα που δημιουργούνται και να αποφασιστεί μία κοινή γραμμή αντιμετώπισής τους. Υπενθυμίζει ότι ο Σύλλογος διαθέτει νομικό σύμβουλο του οποίου η συμβολή μπορεί να ζητηθεί όποτε και αν χρειαστεί.
Επίσης ενημερώνει ότι μετά από προσπάθεια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιάλειας και της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιάλειας και σε συνεργασία με το Φαρμακευτικό σύλλογο Αιγιάλειας, οι γονείς μπορούν να παραλάβουν 3 self tests για κάθε μαθητή, από τα φαρμακεία, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Κατόπιν τούτου δεν χρειάζεται να μετακινηθούν στην Πάτρα για την παραλαβή, όπως ορίστηκε με το έγγραφο της Παρασκευής 11/6/2021.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr