background img
banner
banner

Δυο λόγια από καρδιάς

-Του Αργύρη Νικολόπουλου, Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας-

Όταν πέρασα το κατώφλι του πρώτου σχολείου που υπηρέτησα πριν από 37 χρόνια, μια σκέψη είχε καρφωθεί στο μυαλό μου. Να γίνω ένας χρήσιμος δάσκαλος, ένας δάσκαλος που να δείχνει στα παιδιά πού πρέπει να κοιτάξουν, χωρίς να τους πει ποτέ τι πρέπει να δουν..

Χρόνια μετά, γεμάτος εμπειρίες, συναισθήματα, χορτασμένος από την αγάπη που είδα στα μάτια μαθητών γονιών και συναδέλφων, αποχαιρετώ με συγκίνηση την Υπηρεσία μου, ευγνώμων για όσα έζησα και ικανοποιημένος από την προσπάθειά μου, προσπάθεια μιας ολόκληρης ζωής.

Για πάντα θα είναι χαραγμένα στο μυαλό και στα μύχια της καρδιάς μου οι εικόνες, οι θόρυβοι οι μυρωδιές ,οι στιγμές του σχολείου.

Στ’ αυτιά μου θα έρχονται τα γέλια και οι φωνές των παιδιών, το κουδούνι, τα τραγούδια, τα αποκριάτικα γλέντια, οι αποχαιρετισμοί μετά τις καλοκαιρινές γιορτές, το μελίσσι των παιδιών την ημέρα του αγιασμού.

Αυτή η δύσκολη και άδικη χρονιά έμελλε να είναι η τελευταία για εμένα. Μας στέρησε τη δυνατότητα για εκδρομές, τραπέζια με τους συναδέλφους, χορούς με μαθητές και γονείς, ανεμελιά και αποφόρτιση από την καθημερινότητα και την πίεση της σχολικής τάξης.

Η υποχρεωτικότητα της μάσκας μας έκρυψε το χαμόγελο, η αναγκαστική τηλεκπαίδευση μας απομάκρυνε από το φυσικό μας χώρο. Κι όμως το χαμόγελο ρίζωσε στα μάτια γιατί δεν ήθελε να χαθεί. Οι άριστοι συνάδελφοι αυτού του σχολείου -¬¬εδώ στην εσχατιά της Αχαΐας, στο πιο ακραίο κομμάτι του Νομού ανατολικά-πάλεψαν με όπλο τους την αγάπη για τους μαθητές τους και κράτησαν ζωντανή τη σχολική τάξη .

Οι καλοί μου συνάδελφοι, οι οποίοι χρόνια τώρα με στηρίζουν και μου δίνουν δύναμη να έρχομαι με χαρά στη δουλειά. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας ,η κατανόηση, το συλλογικό έργο ,έδωσε δύναμη στο Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας να αποτελέσει κέντρο όχι μόνο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά κοινωνικών εκδηλώσεων, ανθρωπιστικής προσφοράς, αγάπης και αποδοχής.

Ο Σύλλογος γονέων του σχολείου μας, πάντα έδινε και δίνει δυναμικά το παρόν, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων προσφέροντας, βοηθώντας και αναδεικνύοντας την ομορφιά του σχολείου.

Έχω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν δίπλα μου, αυτά τα χρόνια που μου έλαχε να είμαι στο τιμόνι του σχολείου αυτού.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους ,τους μόνιμους και τους αναπληρωτές που περιμένουν με αγωνία που θα βρεθούν κάθε χρονιά.

Ευχαριστώ για την αγάπη σας, το σεβασμό τις αληθινές αγκαλιές ,τις συζητήσεις, τον τρόπο που είχε ο καθένας από εσάς να κάνει πιο φωτεινή την ημέρα μου.

Ευχαριστώ όλο το προσωπικό που βοηθά το σχολείο μας να δουλεύει ρολόι, στην καθαριότητα, στο κυλικείο, στις μεταφορές ….

Ευχαριστώ τους γονείς για την εμπιστοσύνη που ένιωθα στο βλέμμα τους όταν παρέδιδαν τα παιδιά στην αυλόπορτα του σχολείου, για την διακριτικότητα τους ,την ευρηματικότητα και την έγνοια τους.

Ευχαριστώ τους μαθητές όλων των χρόνων για την αγάπη τους. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους μαθητές του σχολείου μας.

Να έχετε πίστη στον εαυτό σας και ν’ αγαπάτε τη δουλειά. Να δίνετε αξία στους ανθρώπους και να αποδέχεστε τον διπλανό σας.

Ο καθένας από εσάς έχει κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό και συμπληρώνει τον άλλον. Να προσπαθείτε να μπείτε στη θέση του συμμαθητή σας και να συζητάτε μαζί του, για ό,τι σας απασχολεί.
Να μοιράζεστε ,να κάνετε παρέες, να γεμίζετε τη ζωή σας με όμορφες δράσεις και προσφορά.

Να έχετε ευγένεια ,αξιοπρέπεια και σεβασμό στους γονείς και τους δασκάλους σας.

Νιώθω ήσυχος γιατί σας αφήνω σε καλά χέρια.

Στα χέρια των δασκάλων αυτού του σχολείου, οι οποίοι μετά από την οικογένειά σας ,είναι οι άνθρωποι που σας αγαπούν, σας γνωρίζουν καλά και σας νοιάζονται, περισσότερο από τον καθένα .
Ο δάσκαλος επηρεάζει την αιωνιότητα. Κανείς δεν ξέρει που σταματάει η επιρροή του.

Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία που σας δίνει ο δάσκαλός σας και οικοδομήστε το δικό σας αύριο.

Κι εγώ θα είμαι πάντα κάπου κοντά, να σας βλέπω και να σας καμαρώνω…

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας!!!


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr