background img
banner
banner

Εστάλη το διάβημα, περιμένουν τη συνάντηση…

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Εν αναμονή της απάντησης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο αίτημα του δήμου Αιγιαλείας για συνάντηση μαζί της, με σκοπό τη διατήρηση του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας. Το διάβημα των φορέων εστάλη την Παρασκευή στο υπουργείο, με την τοπική κοινωνία να αγωνιά για το μέλλον του Τμήματος και κατ’ επέκταση και του Παραρτήματος του Πανεπιστήμιου στο Αίγιο.

Υπενθυμίζεται ότι στο διάβημα αναφέρονταν οι λόγοι και τα επιχειρήματα που η παραμονή του Τμήματος στο Αίγιο είναι συμφέρουσα όχι μόνο για την ίδια την πόλη αλλά και για το ίδιο το Τμήμα και για το Πανεπιστήμιο και αναλύονταν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, ζητώντας από την υπουργό να ληφθούν υπόψη.

Να σημειωθεί ότι το διάβημα, πέραν του δημάρχου και των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, υπέγραψαν οι βουλευτές Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας και Άγγελος Τσιγκρής, ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου.

Ωστόσο δεν υπεγράφη από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, καθώς ειδικά ο Γιώργος Παπανδρέου απουσίαζε στο εξωτερικό, ενώ στο διάβημα δεν συναίνεσαν οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης και Χριστίνα Αλεξοπούλου από τη Ν.Δ. και ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ. Σημειώνεται ότι όλοι δηλώνουν συμπαραστάτες της πόλης στο αίτημά της για διατήρηση του Τμήματος και πως θα είναι παρόντες σε όποια συνάντηση οριστεί, πλην όμως δεν συμφωνούν με την αποστολή διαβήματος προς το υπουργείο, εκτιμώντας πως θα έπρεπε να γίνει προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου.

Για το θέμα ρωτήθηκε χθες από τo protionline.gr ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, το οποίος τόνισε: ΄΄Το διάβημα εστάλη την Παρασκευή στο υπουργείο και μαζί με αυτό υποβάλλαμε αίτημα για συνάντηση με την υπουργό για το οποίο ακόμη δεν έχουμε πάρει απάντηση και αναμένουμε΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr