background img
banner
banner

Κόντρα σε όσους υπονομεύουν το προϊόν

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΤΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Σε διαρκή αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων των σταφιδοπαραγών και της μεγάλης συνεταιριστικής οργάνωσης της Αιγιάλειας, εξελίσσεται η προσπάθεια ενημέρωσης της διοίκησης της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών προς κάθε αρμόδιο φορέα, για την αναγκαιότητα στήριξης του προϊόντος στη δύσκολη συγκυρία των επιπτώσεων του κορωνοϊού αλλά και των ανθρώπων που παράγουν τον «μαύρο χρυσό» της Αιγιάλειας. Στο πλαίσιο των ενεργειών αυτών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση προχθές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό, του αντιπροέδρου της Π.Ε.Σ. Νίκου Μιχαλόπουλου αλλά και του Αχαιού βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα. Όπως ο ίδιος ο κ. Μιχαλόπουλος επισήμανε για τη συνάντηση εργασίας, ΄΄πρόκειται για τη συνέχιση του αγώνα που δίνουν ενώσεις, ιδιώτες και ομάδες παραγωγών, για τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών σταφίδας, που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό΄΄.

Αγώνας από την Π.Ε.Σ. ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση των τιμών που κάποιοι επιδιώκουν…

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Π.Ε.Σ. Μίλτος Σταυρόπουλος, μιλώντας στo protionline.gr τόνισε πως είναι πλέον διαρκής η επαφή με το υπουργείο και ότι η προσπάθεια για τη στήριξη της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, είναι σε εξέλιξη. Όπως ανέφερε, ΄΄γίνεται μία προσπάθεια ενημέρωσης των φορέων αλλά και αποκατάστασης της πραγματικότητας, διότι κάποιοι ανταγωνιστές μας προσπαθούν να μην λάβει το υπουργείο πρόνοια για τους σταφιδοπαραγωγούς, επιδιώκοντας να παραμείνουν τα αδιάθετα, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, αποθέματα σταφίδας το καλοκαίρι. Κάποιοι το βρίσκουν ως ευκαιρία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Όμως, εάν δεν υπάρξει η απαιτούμενη μέριμνα, σε δυόμιση μήνες που θα βγει η νέα παραγωγή, οι τιμές θα οδηγηθούν σε κατάρρευση. Το επιθυμούν αυτό οι ανταγωνιστές μας ώστε να αγοράσουν το προϊόν πολύ φθηνό. Αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμεί και προσπαθεί να αποτρέψει η Παναιγιάλειος Ένωση, αφενός διότι έχουμε αποθέματα και αφετέρου διότι θέλουμε να στηρίξουμε την τιμή προς τον παραγωγό, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα της παραγωγής του προϊόντος΄΄..
΄΄Συνεπώς, η Π.Ε.Σ. συνεχίζει τον αγώνα της έχοντας τη στήριξη των παραγωγών, της κοινωνίας, αλλά και όλων όσων αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις για την περιοχή μας΄΄, κατέληξε ο κ. Σταυρόπουλος.

‘‘Η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στον αγρότη και τον παραγωγό’’, είπε ο Σπ. Λιβανός

Αναφορικά με τη συνάντηση και με τη συζήτηση για τη σταφίδα, ο κ. Φωτήλας σε σχετική ανακοίνωσή του, μεταφέρει τη θετική βούληση του υπουργού, σημειώνοντας τα εξής: «Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της Κορινθιακής σταφίδας επ’ αφορμή των προβλημάτων που αντιμετώπισε το εν λόγω προϊόν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Η συνάντηση ήταν το αποτέλεσμα συνεχούς επικοινωνίας, διεργασιών και γόνιμου διαλόγου μεταξύ του αρμόδιου υπουργείου και των φορέων – εκπροσώπων της κορινθιακής σταφίδας προκειμένου να στηριχθεί ο παραγωγός και το προϊόν.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός άκουσε το αίτημα στήριξης της Κορινθιακής σταφίδας και διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται πάντα κοντά στον αγρότη και τον παραγωγό καθώς αντιλαμβάνεται τα προβλήματά τους. Επιπλέον επισήμανε ότι μελετούνται ήδη τρόποι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες στήριξης της σταφίδας και των παραγωγών. Ο Ιάσονας Φωτήλας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία για την προώθηση και άμεση επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν την Αχαΐα και άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργού΄΄.

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr