background img
banner
banner

Ματαίωση Δημοτικού Συμβουλίου, νέος ορισμός για την Πέμπτη

ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΓΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΜΗ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Ελλείψει απαρτίας ματαιώθηκε η αποψινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για την ψήφιση του προϋπολογισμού 2021. Οι σύμβουλοι των παρατάξεων των κ. Γούτου και Ψυχράμη καθώς και ο ανεξάρτητος Γιώργος Γκίκας, δεν προσήλθαν με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής να τους αποδίδουν ευθύνες για την έλλειψη προϋπολογισμού στο μέσον του έτους, ζητώντας από την πολιτεία να τους επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις!

Μάλιστα, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος προμήνυσε πως από την άλλη εβδομάδα θα αρχίσουν να φαίνονται οι επιπτώσεις, οικονομικές και κοινωνικές της έλλειψης προϋπολογισμού, αποκαλύπτοντας πως έχει ζητήσει από την Νομική Υπηρεσία του δήμου να του καταστήσει γνωστές τις συνέπειες που θα υποστεί ο δήμος ώστε να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες…

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ντίνος, επισήμανε: ΄΄Είναι η πέμπτη προσπάθεια να ψηφιστεί νόμιμος προϋπολογισμός, όμως το Συμβούλιο δεν έχει απαρτία για να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του δήμου. Δυστυχώς συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου. Οι δύο παρατάξεις επέλεξαν συνειδητά να απέχουν από τη συνεδρίαση. Η στάση τους αυτή θα κριθεί από τους δημότες, αλλά είναι απαράδεκτο να μην έχουμε προϋπολογισμό του Ιούνιο και να γίνεται επιλογή της αποχής από δύο μεγάλες παρατάξεις. Θεωρώ απαράδεκτη αυτή τη στάση, δεν είμαστε εδώ για να φυγοδικούμε αλλά είμαστε εδώ για να καταθέτουμε τις προτάσεις μας και να ασκούμε την πολιτική μας. Δεν δικαιούται κανείς με την αποχή του να αφήνει τον δήμο χωρίς προϋπολογισμό. Αυτό το θεσμικό ατόπημα οδηγεί τον δήμο σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση΄΄.

Η απάντηση του Συντονιστή και οι ευθύνες

Αναφερόμενος στην απάντηση του συντονιστικής Αποκεντρωμένης Διοίκησης είπε πως κρίνοντας την προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάνει λόγο για παράβαση νόμιμων διατάξεων κρίνοντας πως είναι εκτός των ορίων που θέτουν οι διατάξεις και ότι δεν παρέχει έννομο αποτέλεσμα. Τονίζει δε πως είναι επιτακτική ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού και προσθέτει πως σε περιπτώσεις παρακώλυσης ή ζημίας του δήμου επιβάλλεται να αποδοθούν ευθύνες στα υπαίτια θεσμικά όργανα. ΄΄Δεν περίμενα ποτέ να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Θεωρούσα ότι υπάρχουν όρια πολιτικής αντιπαράθεσης. Άραγε, ποιον τιμωρούμε με αυτό τον τρόπο; Τον δήμαρχο, τις παρατάξεις ή τον κόσμο που αγωνιά;΄΄, είπε ο κ. Ντίνος, κάνοντας γνωστό πως το Συμβούλιο θα οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη στις 8.00 το βράδυ.

Αναδιαμορφωμένη πρόταση από τον Τ. Παπακωνσταντινόπουλο

Τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά για την Αιγιάλεια» Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, ο οποίος είπε πως ΄΄οι απειλές του Συντονιστή θα πρέπει να απευθύνονται πρώτα στη δημοτική αρχή όσον αφορά το γεγονός ότι δεν έχουμε προϋπολογισμό΄΄ και πως ΄΄είναι απαράδεκτο η Αποκεντρωμένη να μην αποδέχεται την πρόταση που κατατίθεται καθώς δεν είναι υποχρεωτική η θετική εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας΄΄. Έκανε δε γνωστό πως κατέθεσε πρόταση με διαφοροποίηση δύο κωδικών που απορρίφθηκε εκ νέου από την Οικονομική Υπηρεσία, με τον κ. Ντίνο να του επισημαίνει πως δεν έχει εξεταστεί ακόμη καθώς κατατέθηκε διαφοροποιημένη το Σάββατο που δεν λειτουργούν.

Έκθεση με καταγεγραμμένες τις συνέπειες για απόδοση ευθυνών έχει ζητήσει ο δήμαρχος

΄΄Είναι φανερό ότι υπάρχει σκοπιμότητα να μην προχωρήσει ο δήμος προκειμένου αυτοί που απουσιάζουν να επιτύχουν τη στόχευσή τους να μην μαζεύουμε τα σκουπίδια, να μην κάνουμε έργα, να προχωρήσουν τους προσωπικούς τους στόχους. Ζούμε σε μία πολιτεία που έχει κανόνες και δεν συμπεριφερόμαστε ανάλογα με τις δικές μας σκοπεύσεις. Καταδικάζω τη συμπεριφορά των απόντων συμβούλων διότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρονται με προσβλητικό τρόπο απέναντι στους ψηφοφόρους τους. Οι δημότες ψήφισαν με βάση το καθήκον και ότι τον προσωπικό τους πολιτικό «νταλκά». Πιέσεις τέτοιου τύπου και εκβιασμοί δεν πρόκειται να περάσουν. Δεν εκβιάζεται ούτε ό νόμος ούτε το κράτος ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι συνεπείς στο καθήκον τους΄΄, σχολίασε ο δήμαρχος, προσθέτοντας: ΄΄Μεγάλος κριτής είναι οι πολίτες και αυτοί που έχουν σχέση με τον δήμο για να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Από την επόμενη εβδομάδα και μετά θα φαίνονται οι συνέπειες που δεν είναι μόνο ηθικού και κοινωνικού περιεχόμενου αλλά και υλικού. Είμαι υποχρεωμένος να υπερασπίσω τα συμφέροντα του δήμου γι’ αυτό απευθύνθηκα στη νομική υπηρεσία να μου κάνει έκθεση για τη ζημιά που θα υποστεί ο δήμος και οι πολίτες. Να καταγραφεί δηλαδή η οικονομική ζημιά επί του πρακτέου. Είναι φανερό ότι πρέπει να λειτουργούμε υπό τους νόμους. Και επειδή η Πολιτεία όπως εκφράζεται από την Αποκεντρωμένη, ο εκπρόσωπος της πολιτείας πρέπει να εφαρμόσει τους νόμους και να αποδώσει ευθύνες, από τη στιγμή που για πέμπτη φορά δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Σε αυτή την περίπτωση προσβάλλεται η ίδια οι κυβέρνηση και οι πολίτες. Πρέπει να καταδικαστούν στη συνείδηση του λαού της Αιγιάλειας ο οποίος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για ό,τι συμβεί. Το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr