background img
banner
banner

Μειώνονται τα κρούσματα, αυξάνονται τα εμβόλια

ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΟ Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 12.200 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΩΣ ΤΩΡΑ!

Ώριμη και υπεύθυνη στάση φαίνεται πως δείχνουν οι Αιγιαλείς απέναντι στον κορωνοϊό. Η σταθερότητα του αριθμού των κρουσμάτων των τελευταίων τριών εβδομάδων εν αντιθέσει με την καταγεγραμμένη πτωτική τάση του ιικού φορτίου σε άλλες περιοχές, φαίνεται πως θορύβησε την τοπική κοινωνία και αποτέλεσε την αφορμή να υπάρξει σύνεση και αυξημένη προσοχή, άρα και μείωση των νέων κρουσμάτων τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ο εμβολιασμός του πληθυσμού προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και ο στόχος για ένα ήσυχο καλοκαίρι μοιάζει εφικτός.

Έξι χθες τα νέα κρούσματα στην Αχαΐα

Η πτώση των νέων κρουσμάτων είναι μία τάση της τελευταίας εβδομάδας που χθες ωστόσο έδειξε πως ίσως έρθουν καλύτερες ημέρες… Το μετά από πολλούς μήνες μονοψήφιο νούμερο νέων κρουσμάτων στην Αχαΐα αφήνει σαφείς ελπίδες για περιορισμό του ιού. Βεβαίως, τα νούμερα της Κυριακής είναι πάντα χαμηλότερα από τη στιγμή που δεν λειτουργούν μικροβιολογικά εργαστήρια του ιδιωτικού τομέα, πλην όμως και τα νέα κρούσματα των προηγούμενων ημερών ήταν λιγότερα. Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή καταγράφηκαν 32, προχθές Σάββατο υπήρξαν 34 νέα κρούσματα στον νομό, ενώ χθες Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μόλις 6! Οι ειδικοί αναμένουν τα ποσοστά της εβδομάδας που ξεκινά σήμερα ώστε την Παρασκευή να επανεξετάσουν τα μέτρα που ισχύουν και δεν αποκλείεται να υπάρχει μείωση των περιορισμών ως προς το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η «πορτοκαλί» Αχαΐα

Την Παρασκευή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας παρουσίασε τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας που χωρίζεται σε 4 επίπεδα, με την Αχαΐα να «βάφεται» πλέον «πορτοκαλί». Ο χάρτης επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τους πιο κάτω επιδημιολογικούς δείκτες: • 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους • 14-ήμερος αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους • Δείκτης θετικότητας ελέγχων • Εβδομαδιαία ποσοστιαία μεταβολή κρουσμάτων • Αριθμός ενεργών κρουσμάτων • Ηλικιακή κατανομή κρουσμάτων • Εβδομαδιαίος αριθμός νέων νοσηλειών ανά 100.000 κατοίκους • Εβδομαδιαίος αριθμός θανάτων ανά 100.000 κατοίκους • Ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης • Ενεργός ρυθμός αναπαραγωγής των κρουσμάτων (Rt) • Πληρότητα συστήματος υγείας • Ανάλυση ιχνηλάτησης επαφών • Ανάλυση μεταλλάξεων

Στο επίπεδο 3 που υπάγεται η περιοχή προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα: Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να: • αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2 • πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση • πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών.

Ικανοποίηση για την αύξηση των εμβολιασμών

Εν τω μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Αιγιάλεια και την Αχαΐα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το αρμόδιο υπουργείο, στην Αχαΐα έχουν ήδη από την Παρασκευή ξεπεράσει τους 150.000 όσοι έχουν πραγματοποιήσει το εμβόλιο, ενώ στη Δυτική Ελλάδα ξεπεράσαμε τους 300.000 εμβολιασμένους, τουλάχιστον με την πρώτη δόση.

Την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς εμβολιασμού εξέφρασε στην «Π» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, κάνοντας γνωστό πως ΄΄στην Αιγιάλεια είχαν εμβολιαστεί ως προχθές Σάββατο 12.206 άτομα. Από αυτούς οι 9.630 πολίτες μέσω των εμβολιαστικών γραμμών του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) και οι 2.576 μέσω αυτής που λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Ακράτας΄΄.

Αναλυτικά τα στοιχεία στον νομό έχουν ως εξής: Στην Αχαΐα έχουν εμβολιαστεί 155.496 άτομα , εκ των οποίων 104.065 έχουν κάνει την πρώτη δόση, ενώ ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους 53.579 άτομα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr