background img
banner
banner

Με ένταση και «πυρά» η εκδίκαση των ασφαλιστικών για το «Τριάντειο»

ΣΕ 15 – 20 ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Επεισοδιακή ήταν χθες το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο Αιγίου, η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι του «Τριαντείου» ενάντια στις εξώδικες εντολές εκκένωσης του καταυλισμού που έλαβαν από τον δήμαρχο Αιγιαλείας, μέσω των οποίων τους προειδοποιούσε πως θα προχωρήσει σε διακοπή στην υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση.
Η εκδίκαση της υπόθεσης «μεταφέρθηκε» στον καταυλισμό, όπου αμέσως μετά τη λήξη της συζήτησης μετέβη ο πρόεδρος της έδρας για να βγάλει μόνος του συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί.

Οι κάτοικοι, που αρνούνται να αποχωρήσουν από τα κοντέινερς, εκτός κι αν υπάρξει γι’ αυτούς μέριμνα για στεγαστική αποκατάσταση, είχαν ως μάρτυρα υπεράσπισης την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη, ενώ εκ μέρους του δήμου, μάρτυρας ήταν ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας.

Τα επιχειρήματα των δύο πλευρών

Από πλευράς του δικηγόρου του δήμου Γιώργου Μπέσκου αλλά και του μάρτυρα, τονίστηκε η διαμονή παραβατικών σε κοντέινερς που υποβαθμίζει την περιοχή και δημιουργεί κινδύνους στους περίοικους, ενώ αναφέρθηκε πως κάποιοι νοικιάζουν κοντέινερς σε αλλοδαπούς καθώς και ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Οι ισχυρισμοί προκάλεσαν την αντίδραση των κατοίκων ενώ ακολούθησε ένταση και αποβολή από την αίθουσα, του δημοτικού συμβούλου της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Παναγιώτη Μαρινόπουλου. Φραστική αντιπαράθεση υπήρξε και στους διαδρόμους με τα πνεύματα να έχουν οξυνθεί αρκετά.

Στον αντίλογό τους, οι κάτοικοι και διαμέσου του δικηγόρου τους Κώστα Χαρτοφύλακα, τόνισαν πως οι σεισμοπαθείς του Τριαντείου δεν ευθύνονται για το εάν ο καταυλισμός έχει γίνει στέκι παραβατικών δεδομένου ότι οι ίδιοι έχουν ζητήσει την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων κοντέινερς χωρίς όμως ανταπόκριση. Επίσης, σε ό,τι αφορά τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, είπαν πως έχουν αιτηθεί στον δήμο να μεριμνήσει για καθαρισμό, κόψιμο χόρτων κ.ο.κ. χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει ανταπόκριση. Σημείωσαν ακόμη πως όλοι οι δήμοι έχουν μεριμνήσει ώστε να αποκατασταθούν άποροι και σεισμοπαθείς όμως ο δήμος Αιγιαλείας δεν ενεργοποιεί το σχετικό ΦΕΚ παρότι θέλει τον χώρο.

Να σημειωθεί πως από πλευράς δήμου είχαν σταλεί 41 εξώδικα ωστόσο, υπάρχει η εκτίμηση ότι οι νόμιμα διαμένοντες σεισμοπαθείς είναι λιγότεροι από 10 κάτοικοι κι αυτό είναι και το επιχείρημα του δήμου, τονίζοντας πως όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να απομακρυνθούν.

Αυτοψία από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, στον καταυλισμό

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί, ο πρόεδρος έκρινε πως πρέπει να δει ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει κι έτσι εξέφρασε τη βούληση να μεταβεί στο σημείο μόλις τελείωσε η συζήτηση, κάτι που έγινε. Στον καταυλισμό μετέβησαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης, με τους κατοίκους να δηλώνουν πως δεν εισέπραξαν αρνητική κριτική από τον πρόεδρο.
Η έκδοση της απόφασης ωστόσο αναμένεται σε 15 με 20 ημέρες…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr