background img
banner
banner

Με νέο διοικητικό συμβούλιο στην μετά covid εποχή ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΜΕ… ΚΕΦΙ ΣΤΑ «ΗΝΙΑ» ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Μια νέα ¨σελίδα¨ γυρίζει ο πολυπληθέστερος και πλέον δραστήριος σύλλογος του Αιγίου, ο Χορευτικός Όμιλος, έπειτα από τις αρχαιρεσίες της περασμένης βδομάδας και την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που καλείται να τον ¨οδηγήσει¨ στην μετά κορωνοϊό εποχή. Και τελικά… η κάλπη έδωσε πρόεδρο από τα «σπάργανα» του Ομίλου: Ο Γιώργος Νικολόπουλος καλείται να ¨οδηγεί¨ στο εξής τον επί 43 έτη συνεχούς δράσης Όμιλο, τον πρεσβευτή – κατά πολλούς – της Αιγιάλειας στο εξωτερικό!

Η διαδικασία των εκλογών του ιστορικού συλλόγου ήταν να διεξαχθεί τον περασμένο Δεκέμβρη, όμως λόγω του lock down και των αυξημένων ιικών φορτίων ακυρώθηκε και πραγματοποιήθηκε τελικά το βράδυ της Τετάρτης 23 Ιουνίου. «Ευχαριστώ τα μέλη που παρά τα μέτρα για τον covid και την όποια επιφύλαξη, προσήλθαν να ψηφίσουν» ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου την βραδιά των εκλογών, ο οποίος… συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους.

Ο κ. Νικολόπουλος σε έναν σύντομο χαιρετισμό προς τα μέλη του Ομίλου, ανέφερε ότι θα προσπαθήσει κατά την διάρκεια της θητείας του να βιώσουν όλοι οι χορευτές, μεγάλοι και μικροί, ανάλογες στιγμές όπως… ο ίδιος έφτασε να ζήσει και συμπλήρωσε: «Η συνεργασία μου με το υπόλοιπο Δ.Σ. θα είναι άψογη και ξέρω ότι όλοι θα είμαστε μια ¨ενιαία γροθιά¨. Ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους απόψε». Να σημειωθεί ότι ο 41χρονος Καθηγητής Μαθηματικών – Οικονομολόγος στο επάγγελμα, διετέλεσε ταμίας του Συλλόγου για τέσσερις τριετίες (2006-2017) υπό την πρόεδρο Ελένη Καφεντζή, ενώ έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος του Ομίλου, όταν πρόεδρος ήταν ο δημιουργός και η “ψυχή” του, ο Χρήστος Κιλιάς.

Πρόκειται για τον Σύλλογο που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και που από τους διαδρόμους του, έχουν περάσει περίπου 6000 παιδιά όλων των ηλικιών, ενώ έχει στο ενεργητικό του πάνω από 48 ταξίδια σε πάνω από 18 χώρες. Ο κ. Νικολόπουλος ήταν από την εφηβική του ηλικία ένα από τα χιλιάδες αυτά παιδιά που… ακολούθησε τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου, γεμίζοντας τον εαυτό του εμπειρίες και εικόνες που δύσκολα μπορούν να ξεχαστούν. To protionline.gr συνομίλησε με τον νέο πρόεδρο του Ομίλου και αυτός, με μεγάλη χαρά και… κέφι, έδωσε το “στίγμα” του για την επόμενη μέρα.

Τι σημαίνει για σένα ότι συγκέντρωσες τόσες ψήφους στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου; Πόσο σε ικανοποιεί η εκλογή στη θέση του προέδρου;
Το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια σε επανειλημμένες αρχαιρεσίες τα μέλη του Ομίλου με τιμούν με την ψήφο τους, με γεμίζει ευθύνη για να πάμε όλοι μαζί ακόμα πιο ψηλά τον Όμιλο και πιστεύω, πως αυτό δείχνει ότι ανταποκρίνομαι ταυτόχρονα και στις προσδοκίες τους. Έτσι, η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου θεωρώ ότι ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της προσφοράς μου στον όμιλο και της καλής γνώσης των θεμάτων που θα πρέπει να διαχειριστεί το νέο Δ.Σ. Πιστεύω παράλληλα πως στο πρόσωπό μου, ως πρώτου Προέδρου και χορευτή, αναγνωρίζεται η αξία και η προσφορά όλων των χορευτών που έχουν περάσει τα 43 χρόνια από τις τάξεις του Ομίλου.

Ο Σύλλογος επανέρχεται μετά από μια πολύμηνη αναγκαστική παύση δραστηριότητας. Σαν νέος πρόεδρος ποιοι είναι οι στόχοι σου;
Η πανδημία έχει επηρεάσει την καθημερινότητα όλων των πολιτών με την αβεβαιότητα για το αύριο να κυριαρχεί. Έχει πλήξει θεωρώ όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους τόσο οικονομικά, όσο και υπαρξιακά αφού δεν μπορούν να δημιουργήσουν πολιτιστική δράση. Οι στόχοι λοιπόν αναπροσαρμόζονται. Πρωταρχικός στόχος στη μετά covid-19 εποχή, είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και μακροημέρευσης του Ομίλου και έπειτα η επιστροφή σε δράσεις είτε κατά μόνας είτε μέσα από συνεργασίες με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής. Επιπλέον θεωρώ πως ένα μεγάλο στοίχημα, είναι η ψηφιοποίηση του άπειρου υλικού που υπάρχει και η προβολή του στο ευρύ κοινό, καθώς και η διατήρηση, αντικατάσταση και επέκταση της πλούσιας ιματιοθήκης.

Έχοντας ζήσει και ως χορευτής, ένδοξες στιγμές με τον πολυπληθέστερο πολιτιστικό σύλλογο της Αιγιάλειας, έχοντας ταξιδέψει σε τόσες χώρες, πώς βλέπεις το μέλλον του Χορευτικού Ομίλου;
Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου είναι ένας πανάξιος πρεσβευτής της πόλης αλλά και της χώρας μας στο εξωτερικό. Έχει δώσει παραστάσεις από το Κίεβο της τότε Ε.Σ.Σ.Δ. (νυν Ουκρανίας) μέχρι το Ντιτρόιτ των Η.Π.Α. και από το Ροβανιέμι της Φιλανδίας μέχρι το Ραμπάτ του Μαρόκο με… 1000 περίπου Αιγιωτόπουλα που έχουν ζήσει αυτές τις μεγάλες στιγμές στο εξωτερικό. Αξίζει να αναφέρω την παράσταση που έδωσε μπροστά στο Δημαρχείο του “CAVA DE TIRRENI” ευχαριστώντας εκ μέρους της Ελλάδος το Δήμαρχο Marco Galdi για την προσφορά του μισθού του υπέρ του Ελληνικού λαού την περίοδο των μνημονίων. Δεν μπορώ επίσης να ξεχάσω την πρώτη μου έξοδο με το Χορευτικό στο εξωτερικό αμέσως μετά το σεισμό του 1995, όπου δίναμε παραστάσεις στον αδελφοποιημένο με το Δήμο Αιγίου, Δήμο του KOEKELBERG (περιοχή των Βρυξελλών) όπου έστειλαν μετέπειτα βοήθεια στην πόλη του Αιγίου. Δεν θα ξεχάσω έναν χρόνο πριν κάποιο ταξίδι που φοβήθηκα να πάω. Ήταν το ταξίδι με τη βοήθεια στην Σερβία, όντας το… πρώτο λεωφορείο που “πέρασε” τα σύνορα μετά τον πόλεμο. Όλα αυτά με κάνουν να θέλω να δώσω ξανά αυτές τις αναμνήσεις σε όσους περάσαμε από τις τάξεις του Χορευτικού Ομίλου έναν Όμιλο, που όλοι θα δουλεύουμε για τη διατήρηση και τη διάδοση όσων μας έμαθε, όλα αυτά τα χρόνια.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που ήδη έχει αναλάβει δράση, έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Γιώργος Νικολόπουλος
Αντιπρόεδρος: Κατερίνα Δουδούμη – Αργυροπούλου
Γενικός γραμματέας: Γωγώ Μποτίνη – Νικολοπούλου
Ταμίας: Παναγιώτης Πλάτανος
Έφορος δημοσίων σχέσεων: Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος
Έφοροι υλικού: Σπυριδούλα Μπαλικούρα – Μπουσμάδη και Γιώργος
Καραδημητρίου
Καλλιτεχνικός διευθυντής: Χρήστος Κιλιάς


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr