background img
banner
banner

Ομιλία Φωτήλα στην Ολομέλεια για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

«ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» ΑΝΕΦΕΡΕ

«Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο έρχεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα να μεταρρυθμίσει, να εκσυγχρονίσει και κυρίως να εναρμονίσει την ελληνική εργατική νομοθεσία με αυτή των προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών» επισήμανε στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο «Για την Προστασία της Εργασίας – Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής «Επιθεώρηση Εργασίας» – Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας – Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και της Υγείας στην Εργασία – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής», ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.

Τόνισε ότι «με τον παρόν ν/σ αντιμετωπίζουμε διαχρονικά διαπιστωμένα και ανεπίλυτα προβλήματα εργαζόμενων γονέων. Θεσπίζουμε νέες γονικές άδειες όπως είναι η άδεια πατρότητας 14 ημερών μετ’ αποδοχών ενώ για πρώτη φορά κατοχυρώνουμε την προστασία και του νέου πατέρα κατά της απόλυσης για 6 μήνες. Η προστασία από τις απολύσεις δεν επεκτείνεται μόνο στους νέους πατεράδες αλλά διευρύνεται πολύ περισσότερο και διευρύνεται σε κάθε περίπτωση αίτησης ή λήψης άδειας αλλά και στην ενάσκηση οιοδήποτε δικαιώματος από πλευράς εργαζομένου».

Επίσης ανέφερε ότι «όχι μόνο δεν καταργείται το 8ωρο αλλά θα εφαρμόζεται και ουσιαστικά με τη νέα ψηφιακή κάρτα εργασίας, την οποία εισάγει το ν/σ. Με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας δεν αυξάνεται ο συνολικός χρόνος απασχόλησης του εργαζομένου, όπως συμβαίνει με τις υπερωρίες, αλλά παρέχει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να συμπυκνώσει την εργασία του σε λιγότερες ημέρες. Θα μπορεί δηλαδή να προσαρμόζει την εργασία του, κατόπιν αιτήματος του ιδίου, ανάλογα με τις προσωπικές ή οικογενειακές ανάγκες και υποχρεώσεις του».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr