background img
banner
banner

Ο κύβος ερρίφθη για την πεζοδρόμηση

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Πεζόδρομος… μερικώς θα είναι πλέον το τμήμα της οδού Μητροπόλεως από το ύψος της οδού Μελετοπούλων ως την οδό Ρωμανιώλη, αφού η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, επανεξετάζοντας το θέμα, αποφάσισε να ανοίγει για την κυκλοφορία των οχημάτων ο δρόμος, από τις 2.00 το μεσημέρι ως τις 7.00 το πρωί της επομένης. Έτσι, το τμήμα θα είναι πεζόδρομος μόνο για επτά ώρες το εικοσιτετράωρο, από το πρωί ως τις μεσημβρινές ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αντιδράσεις και ενστάσεις που προέκυψαν ενάντια στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω covid που είχε αποφασίσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, την Τρίτη συνεδρίασε εκτάκτως το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου, αποφασίζοντας να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία των οχημάτων η οδός, κατόπιν εισήγησης του προέδρου της Κοινότητας Γιώργου Γκιώνη. Στη συνεδρίαση αυτή υπήρξαν ωστόσο και δύο άλλες προτάσεις που ανέφεραν να δίνεται καθημερινά ο δρόμος στην κυκλοφορία, από τις 2.00 το μεσημέρι ως τις 9.00 το βράδυ και στη συνέχεια, όλες τις υπόλοιπες ώρες να παραμένει πεζόδρομος.  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση του δημάρχου

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής όμως, η εισήγηση του δημάρχου, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, περιελάμβανε μερική πεζοδρόμηση αλλά με τις περισσότερες ώρες του εικοσιτετράωρου να δίνονται στα οχήματα, εφαρμόζοντας στην ουσία μία μέση λύση. Δηλαδή και άρση της πεζοδρόμησης που έφερε αντιδράσεις, για τις περισσότερες ώρες αλλά και διατήρηση του πεζόδρομου σε ώρες αιχμής για τα λειτουργούνται καταστήματα, δηλαδή από το πρωί ως τις 2.00 που προσελκύουν κόσμο.

Άλλωστε, το σκεπτικό των πεζοδρομήσεων, είναι να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός που θα μπορούσε να προκαλέσει διάδοση του covid-19 και προέρχονται από διάταξη του υπουργείου.

Βεβαίως, τα παράπονα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται κυρίως στο τμήμα πάνω από το πεζοδρομημένο, οι οποίοι κάνουν λόγο για απώλεια τζίρου σε μεγάλα ποσοστά, είχαν να κάνουν κυρίως με τα πρωινά που κυκλοφορεί ο κόσμος στην αγορά. Όσο για το πώς και εάν θα αντιδράσουν στη νέα απόφαση, θα φανεί τις επόμενες ημέρες…

Υπέρ της ολικής άρσης του μέτρου της πεζοδρόμησης, ο Εμπορικός Σύλλογος

Ωστόσο, στην τοποθέτηση του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιάλειας διά μέσου του προέδρου του Λάμπη Παπαδόπουλου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ο Εμπορικός Σύλλογος έμεινε σταθερός στις απόψεις του και ζήτησε την ολική άρση του μέτρου της πεζοδρόμησης στην οδό Μητροπόλεως για όλο το εικοσιτετράωρο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr