background img
banner
banner

Περισσότερα τα τροχαία αλλά μειώθηκαν τα σοβαρά

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΝ ΜΑΪΟ

Μεγαλύτερος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων καταγράφηκε τον Μάιο του 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ωστόσο τα ατυχήματα που συνέβησαν δεν είχαν τόσο σοβαρές συνέπειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μειώθηκαν αισθητά τα θανατηφόρα και οι παθόντες, ενώ η αύξηση των ατυχημάτων με επιπόλαιους τραυματισμούς μάλλον οφείλεται στην απελευθέρωση των μετακινήσεων κάτι που πέρυσι έγινε στα τέλη Μαΐου.

Ως γνωστόν, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Συγκεκριμένα, στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σημειώθηκαν 40 τροχαία ατυχήματα έναντι 36 που είχαν συμβεί τον Μάιο του 2020. Ειδικότερα σημειώθηκαν: 3 θανατηφόρα δυστυχήματα έναντι 4 τον περσινό Μάιο, 1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό έναντι 4 τον αντίστοιχο περσινό μήνα και 36 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 28 τον Μάιο του 2020.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν στην Περιφέρεια καταγράφηκαν συνολικά 47 παθόντες έναντι 56 τον Μάιο του έτους 2020: Ειδικότερα καταγράφηκαν: 3 νεκροί έναντι 4 τον περσινό Μάιο, 1 σοβαρά τραυματισμένος έναντι 5 τον αντίστοιχο περσινό Μάιο και 43 ελαφρά τραυματίες έναντι 47 τον Μάιο του 2020. Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, Αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

Ενδεικτικά, τον μήνα Μάιο του έτους 2021 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 249 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 3.031 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 90 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 2.809 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 1.329 για υπερβολική ταχύτητα, 546 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 335 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 44 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 54 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 20 για παραβίαση προτεραιότητας, 102 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 61 για αντικανονικό προσπέρασμα, 7 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 139 για Κ.Τ.Ε.Ο., 113 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 59 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr