background img
banner
banner

Πολύ μπροστά η Αχαΐα

ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΜΑΝΘΟ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΜΕΣΑΖΟ

Ο Χρυσόστομος Μάνθος μαζί με τον Κώστα Μεσάζο ως υπεύθυνοι στον τομέα εκπαίδευσης των διαιτητών Αχαΐας, ήταν οι πρώτοι στην Ελλάδα που άρχισαν τα μαθήματα πανελλαδικά τον περασμένο Αύγουστο. Με τις απαραίτητες γνώσεις του ο Κώστας Μεσάζος, συντόνισε και πραγματοποίησε χωρίς προβλήματα και την πρόσφατη διαδικτυακή ενημέρωση της περασμένης Παρασκευής. Κύρια θέματα ήταν ο απολογισμός και η αποτίμηση δράσης της Επιτροπής διαιτησίας, ιδίως στον τομέα εκπαίδευσης.

Κώστας Μεσάζος: ‘’Ο αγωνιστικός χώρος είναι ο …καθρέπτης του κάθε διαιτητή’’’

Μιλώντας για το επίτευγμα των εκπαιδευτών του νομού μας, ο Κώστας Μεσάζος αναφέρει σχετικά και στο protionline.gr: «Η διαδικτυακή ενημέρωση και εκπαίδευση με φόρμα «ZOOM», δούλεψε καλά στις δύσκολες εποχές της πανδημίας. Υπήρχε εξαιρετική οργάνωση, που λειτούργησε άψογα σε όλα τα επίπεδα. Στις εξετάσεις, στην ενημέρωση, στην εκμάθηση.
Μαζί με τον Χρυσόστομο Μάνθο θέσαμε στόχους, καταναλώσαμε πολλές ώρες για να φτιάξουμε τη βάση δεδομένων της ΕΠΣΑ δηλαδή το ιστορικό μας αρχείο από το 2009 μέχρι σήμερα’’.

Για τον στόχο που έχει τεθεί, ο υπεύθυνος στον τομέα εκπαίδευσης, απάντησε: «Το βασικότερο είναι να τεστάρουμε τα αποτελέσματα στην αγωνιστική δράση. Ο αγωνιστικός χώρος είναι ο …καθρέπτης του κάθε διαιτητή. Το μήνυμα που θα περάσει για τον επόμενο χρόνο η FIFA στον διαιτητή, θα είναι: «Τι είδε και τι συνέβη στην κάθε φάση έτσι ώστε να συνδεθεί με τους κανόνες του παιχνιδιού και την σωστή απόφαση.»

Για την προσφορά του τομέα εκπαίδευσης στους διαιτητές της Αχαΐας, ο Κώστας Μεσάζος εξηγεί: «Θεωρώ ότι ύστερα από τον τεράστιο όγκο δουλειάς που προηγήθηκε, δημιουργήθηκε μια καινοτομία στην εκπαίδευση των διαιτητών μας. Σχεδιάζοντας το πρόγραμμα ταλέντων και μεντόρων, δώσαμε ξεχωριστή βαρύτητα και αυξήσαμε τον βαθμό δυσκολίας στα τεστ, για να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις οι διαιτητές – ταλένατα. Έχουμε στη διάθεσή μας βίντεο της FIFA εγκεκριμένα για το πρόγραμμα. Το ποδόσφαιρο αλλάζει, επομένως μαζί του αλλάζει και η διαιτησία στον τρόπο οργάνωσης, εκμάθησης και αγωνιστικής παρουσίας.»

Στο θέμα της απουσίας των Αχαιών διαιτητών από την μεγάλη επαγγελματική κατηγορία, καθώς και για την καθαρότητα των επιλογών στην διαιτητική ιεραρχία, ο Κώστας Μεσάζος τόνισε:
«Σίγουρα για αρκετά χρόνια και εμείς ως Αχαιοί κάνει δεν έχουμε κάνει σωστά, αλλά να είστε σίγουροι ότι σε κανέναν πλέον δεν θα χαριστεί τίποτα και θα ανέλθει κατηγορία αν πραγματικά το αξίζει. Και το λέω αυτό διότι τις επιλογές θα της κάνουν πλέον 4 ξένοι εκλέκτορες της ΚΕΔ, που είναι Ευρωπαίοι διαιτητές.»

Άγγελος Δανιήλ: «Απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξη στον Τομέα Εκπαίδευσης»

Ο πρόεδρος ΕΠΣΑ άνοιξε την διαδικτυακή ομιλία παρουσιάζοντας τις θέσεις του για την Επιτροπή Διαιτησίας στον τομέα εκπαίδευσης, από τους οποίους έχει μείνει πλήρως ικανοποιημένος και εξέφρασε την μελλοντική του στήριξη στα πρόσωπα που στελεχώνουν την Επιτροπή Διαιτησίας και τον Τομέα Εκπαίδευσης.

Με σεβασμό και πλήρη ικανοποίηση για τη δουλειά των Μάνθου, Μεσάζου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας, Άγγελος Δανιήλ, δήλωσε ότι έβλεπε και βλέπει σαν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο τη διαιτησία και αυτό θα φανεί πολύ σύντομα από τις αποφάσεις της ΕΠΟ.

Ανδρέας Τριανταφύλλης: «Αλλάζει η νοοτροπία και κλείνουν οι …πληγές του παρελθόντος»

Ο Ανδρέας Τριανταφύλλης από την πλευρά του υπογράμμισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να αλλάξει η νοοτροπία στον τομέα της διαιτησίας, να κλείσουν οι πληγές των παλαιότερων χρόνων, να ενώσει τους διαιτητές και να πλαισιωθεί με νέο «αίμα» το υπάρχον δυναμικό των διαιτητών της Ένωσης.
Να κατανοήσουν επίσης με την εμπεριστατωμένη εκπαίδευση και με την συνεχή εκγύμναση μπορούν να εξελιχθούν και να ανέβουν ένα σκαλί παραπάνω.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στην διαδικτυακή ενημέρωση από τον τομέα εκπαίδευσης :
*Οργάνωση εκπαίδευσης μέσω πανδημίας
*Αλλαγή φιλοσοφίας με στόχο βελτίωση της κατάρτισης του διαιτητή σε θεωρητικό και αγωνιστικό τομέα.
*Αξιοποίηση του θεσμού σε νέα βάση ταλέντων – μεντόρων
*Δημιουργία ενιαίας βάσης δεδομένων ΕΠΣ Αχαΐας
*Διάχυση πρακτικών και αποτελεσμάτων εκτός Αχαΐας
Την παρουσίαση έκανε στους παρευρισκομένους, ο βοηθός του υπεύθυνου εκπαίδευσης, παρατηρητής / Εκπαιδευτής κ. Κωνσταντίνος Μεσάζος.
Στον χαιρετισμό που προηγήθηκε ο υπεύθυνος εκπαίδευσης Χρυσόστομος Μάνθος, έκανε κι αυτός τον απαραίτητο χαιρετισμό, πριν δώσει τον λόγο στον Κώστα Μεσάζο για τον απολογισμό της χρονιάς και τους στόχους για την επόμενη.
*Η Επιτροπή διαιτησίας και ο τομέας εκπαίδευσης λειτουργούν ομόφωνα και από κοινού, προς το κοινό συμφέρον όλων, που συμπληρώνουν το κομμάτι της Αχαϊκής Διαιτησίας.

Στις 7 Ιουνίου εκλογές ο Σύνδεσμος Διαιτητών

Για την Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στο γήπεδο Ανδρέας Κάνιστρας, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συνδέσμου Διαιτητών.
Υποψήφιοι για την προεδρία είναι ο Γιάννης Ρηγόπουλος και ο Άγγελος Αποστολόπουλος, οι οποίοι έχουν μέχρι τώρα εκδηλώσει και το ενδιαφέρον στην ανάληψη της προεδρίας για την επόμενη 3ετία.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από τις αλλαγές που θα προκύψουν από τον νέο αθλητικό νόμο, τον οποίο θα τον τρέξει και η νέα διοίκηση.
Μέχρι την Παρασκευή θα έχει συγκροτηθεί και το Σώμα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr