background img
banner
banner

Σπουδαίες διακρίσεις των Αιγιωτών στο πρώτο τρίαθλο της χρονιάς

ΣΤΟ «IONIAN SEA TRI» ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Μία μοναδική εμπειρία έζησαν οι δέκα Αιγιώτες που συμμετείχαν στους αγώνες Τριάθλου «IONIAN SEA TRI» που διοργάνωσε ο αθλητικός σύλλογος «Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας», την Κυριακή 6 Ιουνίου στην Πλαταριά της Ηγουμενίτσας. Οι αγώνες περιλάμβαναν το Half Triathlon Distance (1,9Km Κολύμβηση , 90Km Ποδήλατο και 21Km Τρέξιμο) και το Olympic Triathlon Distance (1,5Km Κολύμβηση, 40Km Ποδήλατο και 10Km Τρέξιμο).

Τα αγωνίσματα ξεκίνησαν με την κολύμβηση η οποία διεξήχθη σε σηματοδοτημένο θαλάσσιο χώρο της παραλίας της Πλαταριάς, με την υποστήριξης πλωτών μέσων και ναυαγοσωστικής ομάδας. Ακολούθησε το αγώνισμα ποδηλάτου, το οποίο ξεκίνησε από την παραλιακή ζώνη της Πλαταριάς και ολοκληρώθηκαν με το αγώνισμα του τρεξίματος.
Η διοργάνωση ήταν άψογη, με τους διοργανωτές να δέχονται συγχαρητήρια από όλους του συμμετέχοντες που ξεπέρασαν τους 300!

Διακρίσεις σε ατομικό και ομαδικό

Ο Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια στους αγώνες και κατέλαβε την 4η θέση στη γενική κατάταξη και πρώτη στην ηλικιακή κατηγορία του! Πολύ μεγάλη διάκριση για τον Αιγιώτη πρωταθλητή του τριάθλου αν αναλογιστεί κανείς το πλήθος των συμμετοχών και το γεγονός ότι συμμετείχε στους αγώνες όλη η «αφρόκρεμα» του αθλήματος (χρόνος 4:16:17). Σπουδαία επίδοση και από τον Βασίλη Γιαννίκο στην πρώτη του IRONMAN απόσταση με χρόνο κάτω από 6 ώρες (5:59:01) στα τρία επίπονα αγωνίσματα (113 χλμ συνολική απόσταση με κολύμπι, ποδήλατο και τρέξιμο)!

Πολύ μεγάλη επιτυχία αποτελεί και η δεύτερη θέση του Μάριου Τσερεντζούλια στην ηλικιακή κατηγορία με χρόνο 2:11:07 (στο Ολυμπιακό αγώνισμα), όπως και η τρίτη θέση στο βάθρο (ομαδικό) για τους Μιχάλη Μαστροκούκο και Παναγιώτη Μπουρδανιώτη. Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι Χρήστος Στεργίου 2:34:42 , Στράτος Κακαβάνης 2:45:10 και Σάκης Θεόφιλος 3:27:02. Επίσης, στο Olympic Distance relays έλαβαν μέρος οι Αθανασόπουλος – Μοιραλιώτης με τον πολύ καλό χρόνο 2:42:42. Τους αθλητές συνόδεψαν η Στέλα Γερογιάννη, η Ευθυμία Θεοδοσιάδου και η Βεατρίκη Τασσοπούλου, που έζησαν από κοντά τους αγώνες σε ένα ξεχωριστό διήμερο – για τη 13μελή αποστολή – στην όμορφη Θεσπρωτία.
Να σημειώσουμε, ότι ο «Αθηνόδωρος ο Αιγεύς» θέλοντας να στηρίξει και αυτό το κομμάτι του ανερχόμενου αθλήματος του τριάθλου, θα δημιουργήσει τμήμα τριαθλητικό με στόχο την διάκριση και σε αυτό το άθλημα.

 

«Ασύλληπτη εμπειρία!»

«1.9χλμ κολύμπι – 90χλμ ποδήλατο – 21χλμ τρέξιμο! Ασύλληπτη εμπειρία πρώτη IRONMAN απόσταση! 5 ώρες και 59 λεπτά, με όλη την ομάδα να κάνει τρομερές εμφανίσεις!! Πολλά μπράβο στον Μάριο Τσερεντζούλια για την δεύτερη θέση στην ολυμπιακή απόσταση, για το βάθρο στους Μιχάλη Μαστροκούκο και Παναγιώτη Μπουρδανιώτη στο ομαδικό, στο Χρήστο Στεργίου για την πολύ γρήγορη ολυμπιακή κούρσα και φυσικά στον τρομερό Αιγιώτη πρωταθλητή μας Παναγιώτη Χριστοδουλόπουλο για την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη στην IRONMAN απόσταση και την πρώτη στην ηλικιακή κατηγορία του! Και σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος. Πρώτος αγώνας της χρονιάς και το επίπεδο ήταν πραγματικά απίστευτο με επαγγελματίες τριαθλητες! Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Κωνσταντίνο Φουσέκη που όχι απλά με στηρίζει αλλά μόνο τα κλειδιά δεν μου έχει δώσει για να κοιμάμαι μέσα. Αλλά και τον ποδηλατικό μου παρτενέρ, τον πρωταθλητή μας στην ποδηλασία, Παναγιώτη Χριστόπουλο», δήλωσε ο Βασίλης Γιαννίκος για να συμπληρώσει ο Στράτος Κακαβάνης: ‘‘Ήταν το πρώτο τρίαθλο της χρονιάς και πρώτο δικό μου’’!

Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος

Ένας στόχος που είχα βάλει από παλιά και κατάφερα να τον πραγματοποιήσω. 1,5km κολύμπι, 40km ποδήλατο και 10km τρέξιμο! Και ήρθε ο τερματισμός πάντα με χαμόγελο! Συμμετέχουμε στους αγώνες γιατί μας αρέσει, για να περάσουμε καλά και να τερματίσουμε υγιείς!»

* Το τρίαθλο, είναι η διαδοχική συμμετοχή σε τρία αγωνίσματα: κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο. Ο αθλητής συμμετέχει διαδοχικά στα τρία αγωνίσματα και μάλιστα συνεχόμενα. Η σειρά των αγωνισμάτων μπορεί να αλλάζει, αλλά συνήθως το κολύμπι προηγείται και ακολουθούν, ποδήλατο και τρέξιμο ή τρέξιμο και ποδήλατο. Επίσης υπάρχει και ποικιλία στα αγωνίσματα ως προς την απόσταση ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει και παραλλαγές ως προς το έδαφος στο οποίο διεξάγεται το κάθε αγώνισμα (το κολύμπι σχεδόν πάντα διεξάγεται σε ανοιχτή θάλασσα). Είναι Ολυμπιακό άθλημα από το 2000 στην Ολυμπιάδα του Σίδνει.

Παρ’ ότι οι αθλητές χρονομετρούνται, εν τούτοις δεν αναγνωρίζεται επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς τα γεωφυσικά δεδομένα διαφέρουν από τόπο σε τόπο τέλεσης του αθλήματος.

Μάριος Τσερεντζούλιας

Παναγιώτης Μπουρδανιώτης

Μιχάλης Μαστροκούκος

Στράτος Κακαβάνης, Μιχάλης Στεργίου

Βασίλης Γιαννίκος


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr