background img
banner
banner

Τίμησαν τη μνήμη της θλιβερής επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

ΜΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΛΟΓΓΟΥ

Για έβδομη συνεχή χρονιά, το Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας Λόγγου τίμησε τη μνήμη της θλιβερής επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, με Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τον τελευταίο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και των συν αυτώ αναιρεθέντων, στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου, Λόγγου, ανήμερα της επετείου Σάββατο 29 Μαΐου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, την οποία εκπροσώπησε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Τρύφωνος Διακοπτού, Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ιωακειμίδης, ο οποίος μετέφερε επίκαιρο μήνυμα του Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιερώνύμου.

Επίκαιρη και συγκινητική ομιλία εκφώνησε η συνταξιούχος εκπαιδευτικός , Φιλόλογος Ευαγγελία Στεργιοπούλου- Νικολοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος και αρκετοί πιστοί, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας. Η Διοίκηση του Μουσείου Ιστορίας και Λαογραφίας Λόγγου, μέσω ανακοίνωσής της εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς: Την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και προς τον Μητροπολίτη κ.κ. Ιερώνυμο, που έθεσε, αυτήν την εκδήλωση μνήμης, υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως.

Τον εφημέριο του Ι. Ναού του Αγ. Δημητρίου, π. Χρήστο Τσούλκα για την πολύτιμη βοήθειά του, την ΔΗ.Κ. ΕΠ.Α.μ την εκπαιδευτικό , Φιλόλογο Ευαγγελία Στεργιοπούλου- Νικολοπούλου. για την εκφώνηση του λόγου, το αρτοποιείο Ντούρου Κωνσταντίνου από τον Λόγγο για τη ευγενική προσφορά του, το Γραφείο τελετών « Ο Άγγελος » του Πανουργιά Θεοφάνη για την παρασκευή και προσφορά ενός ιδιαίτερου και ξεχωριστού για την ημέρα αυτή, δίσκου του μνημοσύνου, το Μίνι Μάρκετ της Καπετζώνη Μαρίας για την προσφορά των γλυκισμάτων και τέλος όλους τους Λογγίσιους και φίλους του Μουσείου που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr