background img
banner
banner

Την Τρίτη η συζήτηση των ασφαλιστικών των κατοίκων του Τριαντείου

Β. ΨΥΧΡΑΜΗ: «Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ»

Στις δικαστικές αίθουσες μεταφέρεται την Τρίτη 8 Ιουνίου, το θέμα του καταυλισμού «Τριάντειο», καθώς έχει οριστεί να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα των σεισμοπλήκτων κατοίκων, ενάντια στην εξώδικη εντολή του δημάρχου Αιγιαλείας να εγκαταλείψουν τα κοντέινερς, προειδοποιώντας για διακοπές σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση. Οι κάτοικοι ζητούν να παραμείνουν στα «σπίτια» που διαμένουν από τον σεισμό του 1995, ενώ δέχονται να αποχωρήσουν μόνο εφόσον υπάρξει μέριμνα για τη στεγαστική τους αποκατάσταση.

Οι κάτοικοι ωστόσο δηλώνουν ότι είναι δικαιούχοι των κοντέινερς αφού δεν έχει γίνει το παραμικρό από το 1995 που κηρύχθηκαν σεισμοπαθείς, για τη στεγαστική τους αποκατάσταση και ότι ο δήμος δεν έχει καμία δικαιοδοσία στον χώρο που ανήκει στο κληροδότημα Τριάντη. Επίσης, προ ημερών είχαν αναφέρει πως βάσει πληροφοριών τους ο δήμος, διαμέσου των νομικών του, είχε ζητήσει από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων παραχώρηση των κοντέινερς λαμβάνοντας – σύμφωνα με τους κατοίκους – αρνητική απάντηση, κάτι που ωστόσο διαψεύστηκε από τον δήμαρχο.

Σε δηλώσεις του αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Καλογερόπουλος είχε αναφέρει πως φρόνιμο είναι να δούμε τι θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, με την αυριανή μέρα να καθορίζει πολλά σε ό,τι αφορά το μέλλον του καταυλισμού.

Να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη ζωή τους

Εν τω μεταξύ, τις θέσεις της για το μείζον ζήτημα εκφράζει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη, θεωρώντας υποχρέωση της πολιτείας να στεγάσει τους δικαιούχους, με τη διαδικασία που ο νόμος ορίζει.

Συγκεκριμένα, η κ. Ψυχράμη, απευθυνόμενη σε όλους τους πολίτες, τονίζει: ΄΄Είναι γνωστό σε όλους μας το πρόβλημα που έχει ανακύψει, κατόπιν της εξώδικης πρόσκλησης του δημάρχου προς τους κατοίκους του Τριαντείου κληροδοτήματος με θέμα την άμεση αποχώρησή τους από τους προκατασκευασμένους οικίσκους, τους οποίους έχει παραχωρήσει προς χρήση το ΥΠΕΧΩΔΕ από τον φονικό σεισμό του 1995.

Για το θέμα αυτό αξίζει να σημειώσουμε τα εξής:

1ον) Οι τότε σεισμόπληκτοι έχουν συνάψει ατομικές συμβάσεις με την ΔΕΗ.

2ον) Ο χώρος του Τριαντείου δεν ανήκει στον Δήμο Αιγιαλείας. Ανήκει στο Τριάντειο κληροδότημα.

3ον) Είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια, λέγεται από τους κατοίκους, ότι γινόταν παρανόμως ενοικίαση κάποιων οικίσκων σε τρίτους.

4ον) Είναι γεγονός επίσης ότι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την πρόσκληση έντονης όχλησης στους περιοίκους και την υποβάθμιση της περιοχής, λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς κάποιων “ενοίκων” και της ελλιπούς αστυνόμευσης.

5ον) Είναι όμως και υποχρέωση της πολιτείας να στεγάσει τους δικαιούχους στέγης, με την διαδικασία  που ο νόμος προβλέπει και η οποία, λόγω των μνημονίων, «είχε μέχρι σήμερα παγώσει».

6ον) Ο Δήμος Αιγιαλείας οφείλει βεβαίως να παραδώσει την πλατεία αυτή και πάλι στους κατοίκους, με μία βασική όμως προϋπόθεση: να φροντίσει για την μεταστέγαση των οικογενειών ,που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα μόνιμη κατοικία, σε άλλο χώρο της ιδιοκτησίας του Δήμου΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄Είναι πολλά άλλωστε τα αναξιοποίητα ακίνητα του Δήμου Αιγιαλείας. Η αποπομπή των συμπολιτών μας που, το τονίζουμε, ήταν δικαιούχοι των οικίσκων, λόγω του σεισμού, χωρίς καμία πρόνοια για την στέγασή τους, μόνο απάνθρωπη μπορεί να χαρακτηρισθεί και δεν συνάδει με το κράτος δικαίου. Αξίζει να σημειώσουμε και κάτι ακόμα: οι άνθρωποι αυτοί είναι πλέον μεγάλης ηλικίας και δεν είναι σε θέση να εργαστούν για να ζήσουν. Ας βρούμε λοιπόν την σωστή λύση με την συνδρομή της πολιτείας ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα  στην ζωή και των ευπαθών οικογενειών αλλά και των περιοίκων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr