background img
banner
banner

Το ΕΣΠΑ προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ ΣΤΟ 3ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Ε.Σ.Π.Α. Δημήτρη Σκάλκου, εκπροσώπων των Περιφερειακών, Δημοτικών αρχών, Επιμελητηρίων και άλλων Φορέων της Δυτικής Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε το 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας στη Ναύπακτο την Παρασκευή 24 Ιουνίου στο οποίο συμμετείχε ο Ά Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Επικεφαλής της ΠΑΕΚ Αριστείδης Τηλιγάδης.

Οι κύριοι άξονες του συνεδρίου, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι: η αγροτική προοπτική, η ψηφιακή σύγκλιση σε σχέση με την επιχειρηματικότητα και την περιφερειακή ανάπτυξη, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το περιβάλλον, η κυκλική οικονομία, καθώς και οι συνέργειες στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ε.Σ.Π.Α. Δ. Σκάλκος υπογράμμισε ότι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διατεθούν περί το ενάμισι δισ. ευρώ, ενώ από το νέο ΕΣΠΑ περίπου 3 με 3,5 δισ ευρώ. Στην ομιλία του παρουσίασε αναλυτικά τα κριτήρια και τη γενικότερη φιλοσοφία, που θα διέπει τα νέα προγράμματα και υπογράμμισε ότι η ύπαρξη του Ταμείου Ανάκαμψης σηματοδοτεί την επιστροφή των διαρθρωτικών προγραμμάτων στο αρχικό τους στόχο, δηλαδή τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων.

Τέλος ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ε.Σ.Π.Α. κ. Σκάλκος, λάτρης της Αιγιάλειας, είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον κ. Τηλιγάδη παρούσας και της Διευθύντριας Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Μάγδας Πετροπούλου, με θέμα συζήτησης την συμβολή του Υπουργείου στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων και την αξιοποίησή του ΕΣΠΑ προς όφελος των πολιτών και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr