background img
banner
banner

Το τρένο «ξανασφυρίζει» στις 23 Ιουνίου

ΞΕΚΙΝΑ Η ΓΡΑΜΜΗ ΚΙΑΤΟ – ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ… ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Από την ερχόμενη Τετάρτη 23 Ιουνίου επαναλειτουργεί η γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου Κιάτο – Αίγιο / Αίγιο – Κιάτο, έπειτα από μία απογοητευτική και στενάχωρη “παύση” μηνών, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Τα δρομολόγια επιστρέφουν και μαζί επιστρέφει και η αισιοδοξία τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνίας που από πέρυσι το καλοκαίρι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους και στον σιδηρόδρομο για ανάκαμψη του τόπου.

Με έξι καθημερινά δρομολόγια

Οι γραμμές θα δουλεύουν επί καθημερινής βάσεως και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα δικαιώματα, θα πραγματοποιούνται έξι δρομολόγια, εκ των οποίων τα τρία θα είναι από Κιάτο προς Αίγιο, ενώ τα υπόλοιπα τρία θα είναι η επιστροφή τους στο Κιάτο απ’ όπου θα ξεκινούν με προορισμό την Αθήνα και το αεροδρόμιο ή τον Πειραιά. Τα ωράρια των νέων δρομολογίων δεν είχαν ανακοινωθεί ακόμη όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, γιατί πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές, προκειμένου αυτά τα δρομολόγια να προσαρμοστούν και να “πέσουν” επάνω στα δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας του Διακοπτού, εκτιμώντας πως αυτό είναι επιτακτικό να συμβεί. Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των επιβατών, οι υπεύθυνοι προσπαθούν τα χρονικά περιθώρια των διαδρομών να είναι και συγκεκριμένα και πρακτικά ως προς την συνολική εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Ενεργοποιείται και η λεωφορειακή σύνδεση με την πόλη της Πάτρας

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. έχει δρομολογήσει ανταπόκριση των δύο τρένων, ώστε το ερχόμενο από την Αθήνα δρομολόγιο, να “βρίσκει” πάντα τρένο που θα ανέβει προς τα Καλάβρυτα, όπως και ο επιβάτης που θα κατεβαίνει από τα Καλάβρυτα να βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση, με την πιο ελάχιστη χρονική καθυστέρηση. Από τα έξι δρομολόγια, τα τρία θα έχουν κατεύθυνση προς Πειραιά ενώ τα υπόλοιπα τρία θα φτάνουν ως τερματικό σταθμό το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Με αυτόν τον τρόπο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. που αργούσε χαρακτηριστικά να δώσει το “πράσινο φως” στην επαναλειτουργία, θα προσπαθήσει να… καλύψει το χαμένο έδαφος δίνοντας έναυσμα στον τουρισμό και την επισκεψιμότητα της περιοχής. Να επισημανθεί ότι οι γραμμές που ¨ανοίγουν¨ από την Τετάρτη 23 και μετά, είναι οι 301 έως 311, Κιάτο – Αίγιο – Κιάτο.

Με την παραπάνω επαναφορά των δρομολογίων στο τμήμα γραμμής Κιάτου – Αιγίου, ενεργοποιείται και η λεωφορειακή σύνδεση με την πόλη της Πάτρας.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανακοινώνει την επαναφορά κυκλοφορίας επιπλέον αμαξοστοιχιών στο δίκτυό της.

Από Τετάρτη 23.06.2021

Επαναφορά των δρομολογίων:

Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Θεσσαλονίκη 2590, 2591, 2597, 2598, 2599, 3590

Θεσσαλονίκη – Παλαιοφάρσαλος – Θεσσαλονίκη 590, 591, 1595, 2596

Αθήνα – Κιάτο – Αθήνα 300Α, 311Α

Κιάτο – Αίγιο – Κιάτο 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311

Αυξημένη η τουριστική κίνηση  στον Οδοντωτό

Όσο για τα δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου, αυτές τις μέρες παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση, η οποία μέρα με τη μέρα και βδομάδα με την βδομάδα, αναμένεται να αυξάνεται όλο και πιο πολύ. Οι πρώτες ενδείξεις μάλιστα, λένε ότι το Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε και ήταν το δεύτερο συνεχόμενο από την επαναλειτουργία του και έπειτα, σημείωσε τόσο μεγάλη ζήτηση που το 65% των θέσεων που ισχύουν μέχρι στιγμής (εκ του νόμου λόγω των αποστάσεων του covid-19) μοιάζει πλέον μη επαρκές. Τέλος να σημειωθεί ότι η τουριστική κίνηση σε όλη την Ανατολική Αιγιάλεια έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με την εμφάνιση μικρών γκρουπ, με τις οργανωμένες εκδρομές διαφόρων πρακτορείων από την περιοχή της Αττικής και όχι μόνο, να είναι ξεκάθαρα ορατές. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου δε, προσελκύουν ακόμα περισσότερο κόσμο κι αυτό που καταγράφεται, είναι ότι οι μικρές ή μεγάλες δράσεις, δεν έχουν λείψει μόνο στους επισκέπτες που έχουν σχέση με την περιοχή, αλλά πολύ περισσότερο… στους ίδιους τους Αιγιαλείς.

Καραπαναγιώτης: Νέα «ορμή» και ελπίδες για το καλοκαίρι

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Φίλων Οδοντωτού Σιδηροδρόμου και πρόεδρος του, Ιωάννης Καραπαναγιώτης δηλώνουν έτοιμοι και πλήρως πρόθυμοι ως εθελοντές για κάθε θετική ενέργεια που χρειάζεται να γίνεται επί καθημερινής βάσεως, με τον πρόεδρο να δηλώνει στo protionline.gr: «Η επαναλειτουργία της γραμμής από τις 18 Ιουνίου και μετά θα δώσει μια νέα ώθηση, μια νέα “ορμή” στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Ο κορωνοϊός έκανε μεγάλο κακό για πολλούς μήνες στην περιοχή και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν και προλαβαίνουν να “ισορροπήσουν” τα πράγματα για φέτος. Όμως το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και ευελπιστούμε ότι όπως ο ιός και τα ιικά φορτία του είναι στην “πόρτα της εξόδου” για την κοινωνία, έτσι και ο τουρισμός στον αντίποδα, βρίσκεται στην “είσοδο” των φετινών διακοπών του κόσμου. Η απώλεια την εποχή του lock down ήταν τρομερά μεγάλη και πλέον αυτή η “επιστροφή στην κανονικότητα” που ζούμε, είναι ο λόγος που μπορούμε όλοι να χαμογελάμε και να είμαστε αισιόδοξοι».

Καλογερόπουλος: “Θετική η εξέλιξη”

Με επίσημη ανακοίνωση του ο δήμαρχος τονίζει για την επανεκκίνηση των διαδρόμων που αποφάσισε η εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (η οποία πολύ σύντομα θα αλλάξει ονομασία και… λογότυπο):

«Με τη θετική αυτή εξέλιξη, γίνεται ακόμα πιο εύκολη η πρόσβαση επισκεπτών και τουριστών στην περιοχή, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, κάτι που αναμένεται να τονώσει την τοπική οικονομία, δεδομένης και της μικρής απόστασης από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η Αιγιάλεια είναι ένας υπέροχος και πολύ προσιτός προορισμός για κοντινές και ενδιαφέρουσες αποδράσεις» ανέφερε ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr