background img
banner
banner

Έπιασαν δουλειά για το «θαύμα των Εισοδίων»

ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΤΙΑ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΝΑΟΣ

Η σημερινή «μαύρη» επέτειος από τον καταστροφικό σεισμό του 1995, συνοδεύεται φέτος από μία ευχάριστη εξέλιξη: Η έναρξη του έργου αποκατάστασης του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αιγίου είναι γεγονός, καθώς εγκαταστάθηκαν τα συνεργεία που εργάζονται με ταχύτατους ρυθμούς για να επιτύχουν το «θαύμα της Παναγίας», για το οποίο το Αίγιο περίμενε 26 ολόκληρα χρόνια!

Οι γραφειοκρατικές δυσκολίες ξεπεράστηκαν και η εταιρεία συμφερόντων του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους, εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου που χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου και το έργο, ανέλαβε δράση.

Υπενθυμίζεται ότι στο λαβωμένο από τον φονικό σεισμό εκκλησιαστικό μνημείο, είχαν ξεκινήσει κάποιες εργασίες άτυπα, κυρίως για να προετοιμαστεί η επίσημη έναρξη των εργασιών έτσι ώστε το έργο της αποκατάστασης να πάρει «σάρκα και οστά».

Μετά από παύση αρκετών μηνών, δόθηκε το «πράσινο φως» από τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ υπήρξε και η θετική γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που γνωστοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη την περασμένη εβδομάδα.

Ουσιαστικά, η κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κτίσμα, τόσο λόγω του σεισμού όσο και της φθοράς του χρόνου, ήταν αυτή που επίσπευσε τις διαδικασίες για την έκδοση των απαιτούμενων αποφάσεων, κάτι που επισημάνθηκε εύστοχα στους ανάλογους αποδέκτες από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Ικανοποιημένος ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ΄΄ξεπεράστηκαν κάποια γραφειοκρατικά «εμπόδια», στην ουσία η εκκρεμότητα είχε να κάνει με ένα έγγραφο και πλέον το έργο ξεκίνησε κανονικά, γεγονός που μας πλημμυρίζει χαρά! Ευελπιστούμε ότι με τη βοήθεια του Θεού θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς, γεγονός που μπορεί να επιτρέψει σε μία διετία ίσως την παράδοσή του΄΄.

Σημειώνεται ότι το έργο εκτελείται από την εταιρεία «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟΥ», ενώ υπάρχει η προσωπική μέριμνα του κ. Μαρτίνου που έχει θέσει ως προσωπικό στόχο την αναστήλωση του ναού.

Σε ό,τι αφορά τις πρώτες παρεμβάσεις, αφορούν την ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του θαυμαστού κτιρίου που φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ.
Η Εφορία Αρχαιοτήτων Αχαΐας έχει την επίβλεψη του έργου.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε εκ νέου τον κ. Μαρτίνο για το θεάρεστο αυτό έργο αλλά και την υπουργό κ. Μενδώνη που έδωσε την οριστική ένταξη. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον προκάτοχό του, Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο για τις πολυετείς προσπάθειές τους ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον για την αποκατάσταση του ναού.

Συνεχίζονται οι εργασίες και στην Παναγία Τρυπητή

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι εργασίες για το έργο της ανάπλασης του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Τρυπητής, προχωρώντας μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς, με τον στόχο να παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος, να είναι εφικτός.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr