background img
banner
banner

Αντίδραση των γιατρών του Κ.Υ. Ακράτας

ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ – ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΜΟΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΙΓΙΟ

Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει, όπως φαίνεται, στους ιατρούς του Κέντρου Υγείας Ακράτας η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και αφορούσε την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τους εμβολιασμούς. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν φαίνεται πως ερμηνεύουν την απόφαση ως αίτημα των γιατρών του Νοσοκομείου Αιγίου για ενίσχυσή του με ιατρικό προσωπικό από το Κέντρο Υγείας αλλά και ως υποβάθμιση του ρόλου του Κ.Υ. Ακράτας, κάτι που ωστόσο διαψεύδεται.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση, που υπογράφεται από τους γιατρούς του Κ.Υ. Ακράτας, καταγγέλλεται η απόφαση της συνέλευσης των γιατρών του Νοσοκομείου Αιγίου ως ψευδής και συκοφαντική και τους καταλογίζει πως ΄΄ούτε λίγο, ούτε πολύ κατηγορούν το σύνολο των γιατρών του Κ.Υ. Ακράτας ότι «κάθονται» ενώ οι ίδιοι μοχθούν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας΄΄.

‘’Tο Νοσοκομείο του Αιγίου δεν είναι η καρδιά της υγείας στην Αχαΐα’’

«Συγκεκριμένα», όπως τονίζουν οι γιατροί του Κ.Υ., «η απόφαση ισχυρίζεται ότι ΄΄οι Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας της περιοχής (κάποιες μάλιστα με ταυτόσημο αριθμητικά ανθρώπινο ιατρικό δυναμικό) είτε υπολειτουργούν είτε δεν λειτουργούν καθόλου. Και είναι απορίας άξιο ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας για ενδυνάμωση του ιατρικού προσωπικού του εμβολιαστικού κέντρου από τέτοιες δομές, καίτοι ο εμβολιασμός αποτελεί εθνικό στόχο, τόσο η τοπική όσο και η κεντρική διοίκηση κωφεύουν χαρακτηριστικά και χωρίς βάσιμες αιτιάσεις΄΄».

Οι γιατροί του Κ.Υ. επισημαίνουν ακόμη πως ΄΄το Νοσοκομείο του Αιγίου υπολειτουργεί σε σχέση, όμως, με τα νοσοκομεία της Πάτρας, τα οποία σηκώνουν όλο το βάρος της πανδημίας. Αυτά τα νοσοκομεία πρέπει να ενισχυθούν και όχι το Αίγιο. Πράγματι το Κ.Υ. Ακράτας συνδράμει με τρεις γιατρούς το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο από τους τρεις γιατρούς, εργάζονταν μέχρι τίνος στο νοσοκομείο του Αιγίου. Προτίμησαν όμως να εργασθούν στον «Άγιο Ανδρέα», που έχει πολλαπλάσιο φόρτο εργασίας λόγω της «ελιτίστικης» συμπεριφοράς των γιατρών του Αιγίου΄΄.

Και συνεχίζουν με τα ακόλουθα: ΄΄Αυτή την εποχή το Κ.Υ. Ακράτας συνδράμει στην λειτουργία του νοσοκομείου του Αιγίου με 19 εφημερίες. Επιπλέον συνδράμει στην καθημερινή λειτουργία του Κ.Υ. Αιγίου το οποίο στερείται παντελώς γενικών ιατρών. Για την συνδρομή των γιατρών δεν απαιτήθηκε καμία εντολή από τον κ. Καρβέλη, ο οποίος ρώτησε εάν μπορούμε να συνδράμουμε και βεβαίως απαντήσαμε θετικά. Τώρα οι γιατροί του Αιγίου κατηγορούν τον κ. Καρβέλη γιατί δεν «εντέλει» του γιατρούς του Κ.Υ. Ακράτας να μετακινηθούν στον Αίγιο, όταν μόλις πριν από μερικές εβδομάδες τον κατηγορούσαν για αυθαίρετη συμπεριφορά με το «εντέλλεσθε» που εξέδωσε για να μετακινηθεί μια αναισθησιολόγος στο Ρίο!΄΄.

Καταλήγουν δε ως εξής: ΄΄Οι γιατροί πρέπει να κατανοήσουν ότι το Νοσοκομείο του Αιγίου δεν είναι η καρδιά της υγείας στην Αχαΐα. Πρέπει, επίσης, να αναρωτηθούν γιατί ουδείς γιατρός επιθυμεί να εργαστεί στο νοσοκομείο τους. Τέλος, εάν επιθυμούν να μετρηθεί ο φόρτος εργασίας του να μην έχουν ως συγκριτικό στοιχείο τα Κέντρα Υγείας αλλά τα λοιπά νοσοκομεία. Εκτός εάν επιθυμούν το νοσοκομείο του Αιγίου να γίνει Κέντρο Υγείας΄΄.

«Παρερμηνεύτηκε η απόφαση», αναφέρουν οι γιατροί του Γ.Ν.Α.Α.

Για το θέμα που απασχόλησε τη Γενική Συνέλευση των ιατρών του Νοσοκομείου Αιγίου την περασμένη Τρίτη, την απόφαση που ελήφθη αλλά και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης των συναδέλφων τους του Κ.Υ. Ακράτας, ρωτήθηκε από τo protionline.gr ο προεδρεύων της Συνέλευσης ιατρός Θεόδωρος Βουδούκης, ο οποίος έκανε γνωστό πως η Συνέλευση είχε ως αντικείμενο συζήτησης το γεγονός ότι ο εμβολιασμός στο Γ.Ν.Α.Α. ξεκίνησε και συνεχίζεται με τον ίδιο αριθμό γιατρών παρότι έχουν αυξηθεί οι γραμμές εμβολιασμού από μία σε τρεις και κατ’ επέκταση και η προσέλευση του κόσμου έχει πολλαπλαστιαστεί.

΄΄Από εκεί που είχαμε μία γραμμή εμβολιασμού, έγιναν δύο και μετά τρεις, ωστόσο εμείς παραμένουμε 35 γιατροί που ταυτόχρονα εκτελούμε από δέκα εφημερίες και πάνω, ενώ καλούμαστε να κάνουμε μία, δύο ή και τρεις εφημερίες στο εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο σημειωτέον δουλεύει από τις 7.00 το πρωί ως τις 12.00 τη νύχτα με αυξανόμενους ρυθμούς. Και μιλάμε για εφημερίες που δεν γνωρίζουμε καν εάν θα πληρωθούμε. Εμείς δεν είπαμε να σταματήσει ο εμβολιασμός που είναι εθνικός στόχος και μας βρίσκει όλους στη «μάχη» ενάντια στην πανδημία. Όμως οι συνθήκες γίνονται εξαιρετικά δύσκολες΄΄, τόνισε ο κ. Βουδούκης.

Επιπλέον, σημείωσε: ΄΄Το γεγονός ότι αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τη διοίκηση να αιτηθεί ενίσχυση, δεν σημαίνει ότι στοχοποιήσαμε το Κέντρο Υγείας Ακράτας ούτε προτείναμε να μας συνδράμει σε εφημερίες. Έχουμε όλοι εκπλαγεί από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, διότι δεν έγινε η παραμικρή αναφορά στο Κέντρο Υγείας Ακράτας και είναι να απορεί κανείς πώς και τι μεταφέρθηκε στους ιατρούς του. Κάλλιστα, το αίτημά μας μπορεί να σχετίζεται με δημιουργία κι άλλων εμβολιαστικών κέντρων π.χ. στο Κ.Υ. Αιγίου ή σε Περιφερειακά Ιατρεία. Εμείς αποφασίσαμε να ζητήσουμε στήριξη της διαδικασίας όχι αποδυνάμωση ή απαξίωση του Κ.Υ. Ακράτας. Προφανώς η απόφαση παρερμηνεύτηκε΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr