background img
banner
banner

Απορριπτική και με προειδοποιήσεις…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ – ΝΕΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

«Καταπέλτης» ήταν η χθεσινή απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, αφού όχι μόνο απέρριψε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας της 26ης Μαΐου σχετικά με τον προϋπολογισμό έτους 2021, προειδοποίησε κιόλας πως για το επόμενο μη σύννομο σχέδιο που θα σταλεί προς έγκριση, θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις σε αυτούς που το ψήφισαν!

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία αυτή ειδική συνεδρίαση για το θέμα, είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία η εναλλακτική πρόταση της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αιγιάλεια» του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου που είχε ψηφιστεί και από την παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου. Αντιθέτως, είχε καταψηφιστεί η εισήγηση της δημοτικής αρχής που αφενός είχε τη θετική εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας (κάτι που δεν συνέβη με την εναλλακτική πρόταση που ψηφίστηκε) και αφετέρου είχε εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Ντίνος: ‘’Ο Συντονιστής προειδοποιεί για πειθαρχικό έλεγχο’’

Ερωτηθείς από τo protionline.gr για την απάντηση που εστάλη χθες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ντίνος, ανέφερε πως ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης, όχι μόνο απορρίπτει την απόφαση ως μη σύννομη, τη στιγμή που παραβιάζονται κωδικοί με δεσμευμένες πιστώσεις πράγμα που απαγορεύεται, αλλά προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε πειθαρχικό έλεγχο εφόσον υπάρξει νέα απόφαση μη σύννομη. ΄΄Στην ουσία, με την απάντηση – «καταπέλτη», ο Συντονιστής θέτει τους δημοτικούς συμβούλους που ψηφίζουν μη σύννομες προτάσεις, προ των ευθυνών τους. Διότι, παρά τις συστάσεις που έγιναν και τις τρεις φορές, παράκουσαν. Προειδοποιεί έτσι πως από εδώ και στο εξής, ακόμη και για αποφάσεις που δεν ανήκουν σε δημοτικά όργανα αλλά μπορεί να έχουν να κάνουν και με προσφυγές δημοτών, θα προχωρά σε πειθαρχικό έλεγχο΄΄, επισήμανε ο κ. Ντίνος, προσθέτοντας πως και αυτή η πρόταση που ενέκρινε η αντιπολίτευση, δεν συνοδευόταν από τη θετική εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου.
΄΄Ευχόμαστε να υπάρξει σύνεση και να έχουμε αποτέλεσμα στην επόμενη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 13 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ΄΄, κατέληξε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναφορικά με το εάν θα υπάρξει πριν συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, είπε πως δεν χρειάζεται δεδομένου ότι η Επιτροπή έχει ήδη εγκρίνει το σχέδιο προϋπολογισμού της δημοτικής αρχής…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr