background img
banner
banner

Αποτίμηση και προγραμματισμός για μια καλύτερη σχολική χρονιά

ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Μία πολύ ουσιαστική συζήτηση – συνεργασία με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο είχε προχθές το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας. Προτού καλά – καλά τελειώσει η τρέχουσα σχολική χρονιά, το συνδικαλιστικό όργανο δασκάλων και νηπιαγωγών της περιοχής, βάζει τις βάσεις ώστε τα όποια προβλήματα να μην συνεχίσουν να υφίστανται την ερχόμενη χρονιά, βρίσκοντας… ευήκοα ώτα.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και τα επτά μέλη της διοίκησης του Συλλόγου καθώς βέβαια και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, αποδεικνύοντας τη θετική του διάθεση για συνεργασία και επίλυση των προβλημάτων.

Οι… κρυμμένες οργανικές

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν ήταν οι «παγωμένες» οργανικές θέσεις που παρέμεναν… κρυμμένες από το 2010, με αποτέλεσμα να αφορούν σχολεία που δεν έχουν τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη κάλυψης οργανικών θέσεων σε άλλα σχολεία. Μάλιστα, αναφέρθηκε ως παράδειγμα το 2ο Δημοτικό Σχολείο όπου έχει έναν γυμναστή οργανικά τοποθετημένο, συμπληρώνουν άλλοι τέσσερις, συνεπώς υπάρχει ανάγκη δημιουργίας οργανικών θέσεων και κάλυψής τους. Ο κ. Γιαννόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν φέρει ευθύνη, διότι οι οργανικές αυτές θέσεις είχαν δοθεί προτού ο ίδιος αναλάβει ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν θα τις κατένειμε έτσι αλλά ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες. Τονίστηκε ακόμη πως χρειάζεται ΦΕΚ για τη μετακίνηση εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο και εκφράστηκε η βούληση να επιλυθεί το θέμα.

«Νοικοκύρεμα» σε πολλούς τομείς

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας στάθηκε ιδιαίτερα στο έργο που παράγει η Περιφερειακή Διεύθυνση τονίζοντας πως κατά κοινή ομολογία έχει κάνει «νοικοκύρεμα» σε πολλούς τομείς και υποδειγματική δουλειά, κάτι που αναγνωρίζεται και από τις άλλες διευθύνσεις. Ανέφερε ακόμη πως προσελήφθησαν φέτος πολλοί αναπληρωτές κάτι που θα γίνει και για την ερχόμενη. Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί 10.500 προσλήψεις αναπληρωτών ωστόσο θα γίνουν οι μισές από αυτές που έχουν προαναγγελθεί λόγω έλλειψης χρόνου, με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών να σκοπεύει να ασκήσει πιέσεις για όσο το δυνατόν περισσότερες προσλήψεις.

Δημιουργία Τμημάτων Ένταξης

Τέθηκε ακόμη το θέμα να γενικευτεί ο θεσμός των τμημάτων ένταξης, με τον κ. Γιαννόπουλο να αναφέρει πως θα δώσει προτεραιότητα στον θεσμό. Σημειώνεται πως για τη δημιουργία των τμημάτων ένταξης απαιτούνται τουλάχιστον τρεις μαθητές και βέβαια η σχετική γνωστοποίηση από την πλευρά των διευθυντών – προϊσταμένων των σχολείων. Συζήτηση έγινε ακόμη και για τη χρησιμότητα των ΕΔΕΑΥ όπου στην Περιφέρεια λειτουργούν εξήντα τον αριθμό με 200 κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους που επισκέπτονται σχολεία που έχουν τμήματα ένταξης. Από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ζητήθηκε αυτό που είχε προαναγγελθεί, δηλαδή κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι να μπουν να σε όλα τα σχολεία και τον κ. Γιαννόπουλο να δεσμεύεται πως θα επαναφέρει το ζήτημα.

Υποστήριξη στην Ανατ. Αιγιάλεια

Ζητήθηκε ακόμη να συσταθούν οργανικές θέσεις για τα μαθήματα πληροφορικής, γυμναστικής και θεατρικής αγωγής για τα τρία δημοτικά σχολεία της Ανατολικής Αιγιάλειας κάτι που κρίνεται απαραίτητο.

Τέλος, το Δ.Σ. του Συλλόγου ανέφερε στον Διευθυντή πως καλό είναι να συνεχιστεί η τακτική των τελευταίων χρόνων για έγκαιρη στελέχωση των σχολείων ώστε να μην υπάρχει αναμονή αναπληρωτών.

Συζήτηση τέλος έγινε και για το ΕΝΕΕΓΥΛ που επιθυμεί να δημιουργήσει ο δήμος Αιγιαλείας, με τον κ. Γιαννόπουλο να σχολιάζει θετικά τη στάση της δημοτικής αρχής και για το θέμα της έγκαιρης μετατροπής των συμβάσεων των καθαριστριών σε 10ωρες ώστε τα σχολεία να μένουν καθαρά. Επίσης, αναφορά έγινε και στην πρόθεση αγοράς οικοπέδου για την λειτουργία του Ειδικού Νηπιαγωγείου.

Με… ανοιχτά χαρτιά

΄΄Ήταν μία ειλικρινής και ξεκάθαρη κουβέντα με «ανοιχτά χαρτιά» με τον κ. Γιαννόπουλο τον οποίο και ευχαριστούμε για τη συνεργασία. Μας δόθηκε η ευκαιρία μέσα από αυτή, να προχωρήσουμε σε απολογισμό αλλά και προγραμματισμό ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να είναι ακόμη καλύτερη΄΄, σχολίασε στο protionline.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνά Σκανδάμη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr