background img
banner
banner

Αυξημένα τα κρούσματα του covid-19 στην Αχαΐα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει ο κορωνοϊός τα τελευταία 24ωρα στην Αχαΐα καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη 2/6 και την Τρίτη 1/6 ήταν ο διπλάσιος από τη Δευτέρα. Διασπορά υπάρχει και στην περιοχή της Αιγιάλειας, με άτομα από την περιοχή να νοσηλεύονται στο ΠΓΝΠ.

Τα νέα κρούσματα σήμερα Τετάρτη 2/6 στην Αχαΐα είναι 47, ενώ την Τρίτη ήταν 41. Μάλιστα, η Αχαΐα είναι και πάλι ο νομός μετά την Αττική (717) και την Θεσσαλονίκη (110) που βρίσκεται στην τρίτη θέση, όσον αφορά τον αριθμό των νέων κρουσμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο, παρουσιάζοντας επιβάρυνση. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα ήταν 19, την Κυριακή 23 και το Σάββατο 36.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, ζητώντας από τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έλεγχοι από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Την Τρίτη 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 58.582 έλεγχοι, από τους οποίους οι 23.207 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βεβαιώθηκαν συνολικά 242 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 συλλήψεις και βεβαιώθηκαν 166 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις ενώ επιβλήθηκαν 165 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 πρόστιμο των 150 ευρώ. Μεταξύ αυτών και 7 στη Δυτική Ελλάδα. 43 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα  πρόστιμα των 300 ευρώ.

32 παραβάσεις και 8 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.ά.). Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα στη Δυτική Ελλάδα 2 συλλήψεις και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε  προσωρινά υπεύθυνο και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε  ιδιοκτήτη  καφενείου, για παραβίαση της αναστολής λειτουργιάς και εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος, και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 6 πελάτες, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καφενείου για εξυπηρέτηση  καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr