background img
banner
banner

«Βήμα» από τον πρόεδρο Κοινότητας Αιγίου για άνοιγμα του πεζόδρομου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Καθοριστικό «βήμα» για το άνοιγμα του προσωρινού πεζόδρομου που έχει δημιουργηθεί επί της οδού Μητροπόλεως από το ύψος της Μελετοπούλων ως την Ρωμανιώλη, έκανε σήμερα (Παρασκευή) ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, καταθέτοντας εισήγηση για άρση του μέτρου, μετά και τις αντιδράσεις που προέκυψαν από επαγγελματίες, κατοίκους του τμήματος πάνω από τον πεζοδρόμηση, σύλλογο Μηχανικών κ.ά.

Συγκαλείται έτσι έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Αιγίου την προσεχή Τρίτη 1.00 – 2.00 το μεσημέρι ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση, ενώ την Τετάρτη ανάλογη απόφαση θα λάβει και η Ποιότητα Ζωής. Είχε προηγηθεί η αναβολή συζήτησης του θέματος από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εφόσον δεν είχε προηγηθεί η συζήτηση του θέματος από την Κοινότητα, δεδομένου ότι αυτή ήταν που είχε λάβει πρώτη απόφαση για πεζοδρόμηση τον Μάιο.

Όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γκιώνης, η εισήγηση που θα εξεταστεί στο συμβούλιο της Τρίτης, έγινε καθώς ο ίδιος έλαβε υπόψη της αιτήσεις και ενστάσεις πολιτών και επαγγελματιών και τις δημόσιες τοποθετήσεις φορέων όπως ο Σύλλογος Μηχανικών για παύση του μέτρου αυτού στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι εξαιτίας των κλιματολογικών και καιρικών συνθηκών του καλοκαιριού έχει περιοριστεί η κυκλοφορία στο πάρκο των Υψηλών Αλωνίων αλλά και στο εν λόγω τμήμα, οπότε εκτίμησε πως δεν συντρέχει λόγος πρόκλησης συνωστισμού. Άλλωστε, υπενθυμίζει πως η απόφαση πεζοδρόμησης του τμήματος είχε ληφθεί ακριβώς γι’ αυτό τον σκοπό. Δηλαδή για να μην συνωστίζονται οι πολίτες και τίθενται σε κίνδυνο λόγω covid. ΄΄Εισηγούμαι την άρση του μέτρου της πεζοδρόμησης του τμήματος εφόσον βέβαια τηρηθούν οι κανόνες για την ασφάλεια των δημοτών΄΄, πρόσθεσε ο κ. Γκιώνης.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr