background img
banner
banner

ΔΗΜ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΕΙ: ‘‘Θα γίνουν ενέργειες αλλά το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στους βουλευτές’’

Ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να θωρακίσει το συμφέρον του τόπου και του δήμου, επανέλαβε σε χθεσινές δηλώσεις του για τις ενέργειες που ξεκινούν σχετικά με τη διατήρηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος. Την ίδια στιγμή, ο Εμπορικός Σύλλογος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γιατί δεν εκλήθη στην προχθεσινή σύσκεψη, δεδομένου ότι και στο παρελθόν έχει πρωτοστατήσει στους αγώνες για την ισχυροποίηση του Παραρτήματος. Αναφερόμενος στη σύσκεψη, στην οποία υπενθυμίζεται πως δεν παρέστησαν παρότι είχαν κληθεί, ο υφυπουργός Παιδείας Άγ. Συρίγος και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρ. Μπούρας, ο δήμαρχος ανέφερε πως μπήκαν οι βάσεις ώστε να εντατικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις προς την κατεύθυνση της παραμονής του Τμήματος, παρά το γεγονός ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου έχει αποφασίσει μεταφορά στην Πάτρα.

΄΄Συζητώντας “έπεσαν” δύο – τρεις προτάσεις, που είχαν άμεση σχέση με “αγωνιστική διεκδικητικότητα”. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου της Πάτρας έχει σαφή θέση για το ζήτημα και δεν βλέπω να αλλάζει κάτι, σύμφωνα με την θέση τους ή όσα ήδη έχουν ειπωθεί. Η εφαρμογή της πρότασης της Συγκλήτου είναι να μεταφερθούν όλες οι σχολές στην πόλη της Πάτρας, εκτός από αυτή του Αιγίου που θα παραμείνει έναν ακόμα χρόνο (το ελπίζουμε, καθώς η κατάσταση είναι τόσο ρευστή που και αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή). Άρα, με δεδομένο το σενάριο ότι η σχολή θα βρίσκεται για μια ακόμη σχολική χρονιά στην Αιγιάλεια, πρέπει σε αυτό το διάστημα εμείς να συγκροτηθούμε και να προετοιμαστούμε έτσι, ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό΄΄, ανέφερε ο δήμαρχος προσθέτοντας: ΄΄Χρειάζεται αγώνας, χρειάζεται κόπος και προσπάθεια. Το μεγαλύτερο βάρος πλέον, πέφτει στους κυβερνητικούς, που καλούνται να πάρουν μια καθαρά πολιτική απόφαση που θα εκπροσωπήσει την πολιτεία και τον λαό. Από εκεί και πέρα, ο δήμος και ο δήμαρχος, θα κάνουν ό,τι περισσότερο μπορούν. Το αποτέλεσμα κανένας δεν μπορεί να το προδικάσει, όμως ο δήμος θα κάνει τα μέγιστα το επόμενο διάστημα, ώστε να “θωρακίσουμε” το συμφέρον του τόπου μας και του δήμου΄΄.

Γιατί δεν εκλήθησαν κι άλλοι σύλλογοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης μεταφέρθηκε η απορία γιατί δεν εκλήθη ο Εμπορικός Σύλλογος, με τον κ. Καλογερόπουλο να απαντά πως παρότι είχε κοινοποιηθεί η σύσκεψη από πλευράς διοίκησης Εμπορικού Συλλόγου δεν εκφράστηκε βούληση για συμμετοχή, σε αντίθεση με άλλους συλλόγους όπως φοιτητών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, Συλλόγου Εστίασης – Αναψυχής. Ε.Κ.Α. και άλλων, που ζήτησαν να παραστούν, ωστόσο ο ίδιος εκτίμησε πως και για την εξοικονόμηση χρόνου, καλύπτονται από το Επιμελητήριο, δεδομένου ότι παρών ήταν ο πρόεδρός του Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Δυσαρέσκεια στον Εμπορικό Σύλλογο

Χθες ωστόσο, ο Εμπορικός Σύλλογος έδωσε στη δημοσιότητα την εξής ανοιχτή επιστολή: ΄΄Αγαπητοί συνάδελφοι έμποροι και συμπολίτες μας. Ενημερωθήκαμε από τον τοπικό Τύπο ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιείτο τηλεδιάσκεψη για την παραμονή του τμήματος Φυσικοθεραπείας στην πόλη του Αιγίου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος Σύλλογος του δήμου, που αριθμεί πολλές εκατοντάδες μέλη και έχει δώσει αγώνες και παλιότερα αλλά και πρόσφατα για τις σχολές μας ΔΕΝ ήταν προσκεκλημένος. Ιδιαίτερα όταν ο Εμπορικός Σύλλογος είναι αυτός που μπορεί να στηρίξει δυναμικά, κλείσιμο μαγαζιών, κινητοποιήσεις, κ.λπ., όπως έκανε στο παρελθόν.
Είναι λάθος τρόπος διοίκησης, η πολιτική των αποκλεισμών που ακολουθεί κατ’ εξακολούθηση η σεβαστή δημοτική μας αρχή, σε όλα τα σοβαρά προβλήματα του δήμου μας. Η πλήρης ενημέρωση για τα προβλήματα του δήμου προς όλους τους φορείς που βρίσκονται κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή, είναι το ύψιστο καθήκον κάθε δημοτικής αρχής. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην χρειαστούν δυναμικές δράσεις και κινητοποιήσεις των εμπόρων και των μαγαζιών μας. Εμείς σαν άτομα που αγαπάμε τον τόπο μας, ήμασταν και είμαστε πάντα δίπλα στον δήμο και τα προβλήματα του το ιδιο ζητούμε για άλλη μια φορά από τον κ. δήμαρχο΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr