background img
banner
banner

Διάβημα στην υπουργό με επιχειρήματα για τη διάσωση του Παραρτήματος

ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Στο περιεχόμενο του διαβήματος που θα αποστείλουν στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, το οποίο θα καλέσουν και τους βουλευτές του νομού να υπογράψουν, κατέληξαν χθες βράδυ οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δημάρχου, προκειμένου να κινηθούν από κοινού για τη διεκδίκηση της παραμονής του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο και την άρση της απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταφορά του στην Πάτρα.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκτός του δημάρχου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, ο επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά για την Αιγιάλεια Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος αλλά και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γρηγόρης Τρανταφυλλόπουλος. Απουσίασε για λόγους υγείας η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας Βάσω Ψυχράμη» αλλά και η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγγελική Κουρή που έχει εκφράσει επανειλημμένως τις θέσεις της πάνω στο ζήτημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συγκεκριμένες προτάσεις.
Μέσα από τον διάλογο που πραγματοποιήθηκε συγκεκριμενοποιήθηκε το περιεχόμενο του διαβήματος που θα σταλεί στην υπουργό, το οποίο στηρίζεται στην πρόταση διαβήματος που είχε αναλάβει να συντάξει ο κ. Γούτος και περιγράφει τις εξελίξεις γύρω από την απόφαση για μεταφορά της έδρας του Τμήματος, καταργώντας στην ουσία το Παράρτημα του Αιγίου, καθώς επίσης και τα επιχειρήματα για τα οποία είναι συμφέρον για όλους να παραμείνει το ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο.

Ζητούν συνάντηση με τη Νίκη Κεραμέως

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής: ΄΄Στην εισήγηση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου των Πατρών και στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του, καθώς και στην πρόσφατη επικαιροποίηση αυτής, διαπιστώσαμε την εμμονική και μη επαρκώς αιτιολογημένη συμπερίληψη μεταφοράς της έδρας του Παραρτήματος Αιγίου του τμήματος της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, παρά την έλλειψη κτιριακών υποδομών για την εκεί στέγασή του. Το υψηλό επίπεδο Προπτυχιακών Σπουδών.

Τα Μεταπτυχιακά του Προγράμματα. Η αρτιότητα των μελών ΔΕΠ. Η υψηλή ζήτηση των φοιτητών σε Ακαδημαϊκό Έτος. Η υψηλή Βάση Εισαγωγής.
Οι άρτιες εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου – Περιουσίας του δήμου. Η μόλις 34 χιλιόμετρα απόσταση του τμήματος με την Πανεπιστημιούπολη Πατρών και η διασύνδεση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας με το ΓΝΑΑ δεν συγχωρούν τη διακοπή λειτουργίας του στην πόλη του Αιγίου. Στα παραπάνω, πρέπει να προστεθεί το ¨αγκάλιασμα¨ του ΑΕΙ στο Αίγιο από το σύνολο της κοινωνίας και των επαγγελματιών της τοπικής αγοράς, η οποία έχοντας επενδύσει σε αυτό το κομμάτι, θα πληγεί ανεπανόρθωτα από την μεταφορά στην γειτονική πόλη.
Συμπληρώνουμε δε, ότι την χρονική περίοδο που συστάθηκε το ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας, αυτό συνέβη ετούτο συνέβη με την προοπτική ώστε θα προστεθούν μεταγενέστερα τέσσερα ακόμα τμήματα. Γι’ αυτόν τον λόγο ο δήμος παραχώρησε το ¨φιλέτο¨ της πόλης και μια τεράστια έκταση της πρώην Χαρτοποιίας΄΄.

Καταλήγοντας μάλιστα, ζητείται και η συνάντηση με την υπουργό, ως εξής: ΄΄Κατόπιν όλων αυτών και στην κατεύθυνση εξαίρεσης της ως άνω εισήγησης της Συγκλήτου, παρακαλώ να δεχτείτε αντιπροσωπεία του δήμου Αιγιαλείας για μια ειλικρινή συζήτηση μαζί σας, πριν τη λήψη των οριστικών αποφάσεων σας΄΄.

Να σημειωθεί ότι στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου, αποφασίστηκε το κείμενο που θα σταλεί στην υπουργό να ζητηθεί να υπογραφεί και από τους βουλευτές, από τους οποίους μάλιστα, όσοι συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη της περασμένης εβδομάδας, εξέφρασαν θετική βούληση ως προς αυτό.

Επιμένει στην πρόταση για παράλληλη λειτουργία Σχολής Αμπέλου και Οίνου η Β. Ψυχράμη

Στη συνάντηση δεν κατέστη εφικτό να παραστεί η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη, η οποία ωστόσο φρόντισε να ενημερώσει με σχετική επιστολή της, στην οποία μιλά για το… χαμένο έδαφος αλλά και για την πρόταση της παράταξής της που έχει υιοθετηθεί κι από άλλους φορείς, σχετικά με την παράλληλη δημιουργία Σχολής Αμπέλου και Οίνου στο Αίγιο.
Στην επιστολή της, η κ. Ψυχράμη ανέφερε τα εξής: ΄΄Κύριε Δήμαρχε,

Κυρία και κύριοι συνάδελφοι, εν όψει της συνάντησης που έχουμε απόψε στο γραφείο του δημάρχου με θέμα το διάβημα προς την κυβέρνηση για την παραμονή της έδρας της σχολής φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο, σας ενημερώνω ότι, για λόγους υγείας ( συνεπεία του σημερινού εμβολιασμού μου) , δεν δύναμαι να παραστώ δια ζώσης. Επισημαίνω όμως ότι έχουν χαθεί σχεδόν δύο χρόνια, λόγω της αβελτηρίας της δημοτικής αρχής, στην διάρκεια των οποίων έπρεπε, ενωμένοι, να έχουμε δυναμικά διεκδικήσει το δίκαιο αυτό αίτημά μας. Αντί αυτού παρακολουθούμε τον δήμαρχο “να ξυπνά από τον λήθαργο” κάθε φορά που η εξέλιξη είναι αρνητική και να μας καλεί για να μοιραστούμε τις ευθύνες της κακής εξέλιξης. Με προσχηματική συνεργασία και αντίδραση της τελευταίας στιγμής, αγαπητοί συνάδελφοι, δεν επιτυγχάνεται κανένας στόχος. Δυστυχώς για τον τόπο, ο δήμαρχος, αντί να δημιουργεί εξελίξεις, σέρνεται πίσω από αυτές.

Σας θυμίζω ότι η παράταξή μας έχει κάνει ήδη συγκεκριμένες προτάσεις σε ένα πλαίσιο, αφενός μεν διεκδίκησης της παραμονής της σχολής φυσικοθεραπείας στο Αίγιο και αφετέρου παράλληλης διεκδίκησης της ίδρυσης της σχολής Αμπέλου και Οίνου στο Αίγιο επίσης. Σας θυμίζω ακόμη ότι στην πρόσφατη κοινή σύσκεψη που είχαμε με τους βουλευτές του νομού και τους φορείς, οι βουλευτές, κ. Φωτήλας και κ. Τσιγκρής, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Μαρλαφέκας , διετύπωσαν ξεκάθαρα την θέση αυτή. Δηλαδή την ταυτόχρονη δυναμική διεκδίκηση της παραμονής της σχολής φυσικοθεραπείας στο Αίγιο και την διεκδίκηση της ίδρυσης της σχολής Αμπέλου και Οίνου στο Αίγιο.

Εννοείται, κ. δήμαρχε και αγαπητοί συνάδελφοι, ότι σε καμία περίπτωση δεν διεκδικούμε την σχολή Οίνου και Αμπέλου ως αντιστάθμισμα σε ενδεχόμενη απώλεια της πανεπιστημιακής σχολής της φυσικοθεραπείας αλλά διεκδικούμε παράλληλα και τα δυο, διότι η πόλη και ο δήμος μας πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Συνεπώς, η παράταξή μας επαναδιατυπώνει τις θέσεις της για τα θέματα αυτά και εκφράζει την ελπίδα να μην ατονίσουν για άλλη μια φορά οι προσπάθειες μέχρι να επιτύχουμε τους στόχους΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr