background img
banner
banner

Διπλό κάλεσμα για την απεργία της Πέμπτης

ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΩΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ (10:00 Π.Μ.) – ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ (10.30 Π.Μ.)

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 10 Ιουνίου θα συμμετάσχει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου που θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Υψηλά Αλώνια, στις 10.30 το πρωί.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διοίκηση του Ε.Κ.Α. επισημαίνει: ΄΄Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά βάζει ταφόπλακα στο 8ωρο. Οδηγεί τους εργαζόμενους ως πρόβατα σε σφαγή με την εφαρμογή μιας νέας πατέντας που θα δουλεύουν 10-12 ώρες και θα πληρώνονται για 8 ώρες. Καταργεί συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Οι Υπερωρίες θα είναι προσφορά – δώρο στους εργοδότες. Διαλύει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Διευκολύνει την απελευθέρωση των απολύσεων. Κηρύσσει τον πόλεμο κατά της εργατικής τάξης και στέλνει τη Δημοκρατία στο απόσπασμα. Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου και οι εργαζόμενοι της περιοχής απαιτούμε σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, σεβασμό της αξίας της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλεια μας΄΄.

Διεκδικεί- απαιτεί: Προστασία και θωράκιση του 8ωρου. Σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία. Κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας. Ενίσχυση και θωράκιση του Σ.Ε.Π.Ε. Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό.

Κοινό κάλεσμα από 4 Σωματεία

Σε συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία που έχει προγραμματιστεί σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους για μεθαύριο Πέμπτη 10 Ιουνίου, καλούν μαζί εργατικά σωματεία της Αιγιάλειας. Πρόκειται για Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, Αγωνιστική Επιτροπή Νοσοκομείου Αιγίου, Σωματείο Συνταξιούχων και Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί της ίδιας μέρας, στην Τρίγωνη Πλατεία.

Στο κάλεσμά τους, τα σωματεία αναφέρουν μεταξύ άλλων: ΄΄στις 10 Ιούνη απεργούμε. Δεν παίζουμε με το 8ωρο, την οργάνωση των εργαζομένων, τη συλλογική διεκδίκηση και την απεργία. Δεν τα παζαρεύουμε! Βρισκόμαστε ήδη σε πόλεμο με την εργοδοσία και την κυβέρνηση και δεν κάνουμε πίσω. Με τα δικά μας όπλα θα πολεμήσουμε! Την οργάνωση και το συλλογικό μαζικό ενωτικό αγώνα, τη μαχητικότητα μας, τα σωματεία μας. Θα απαιτήσουμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα. Δε θα αφήσουμε την κυβέρνηση να διαγράψει με μια μονοκοντυλιά μια ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης. Η κυβέρνηση επιτίθεται στο 8ωρο, στα εργασιακά και συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων. 10 ως 13 ώρες δουλειά την ημέρα, ως 78 τη βδομάδα, ως 150 ώρες υπερωρία με 20% λιγότερη προσαύξηση. Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Νομιμοποίηση της Τηλεργασίας, χωρίς όρια. Απελευθέρωση των απολύσεων, ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση υπέρ του εργαζόμενου. Νέα εμπόδια στην Απεργία και την περιφρούρησή της. Ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία. Κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας’’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr