background img
banner
banner

Εγκαταστάθηκε το SEATRAC στην Άκολη

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Η εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος αυτόνομης πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στη θάλασσα (SEATRAC) στην παραλία Άκολης, πραγματοποιήθηκε και φέτος, με επιτυχία. Η βάση υπήρχε ήδη και τοποθετήθηκε εκ νέου ο μηχανισμός αλλά και το ειδικό καροτσάκι μέσω του οποίου τα άτομα με αναπηρίες έχουν τη δυνατότητα να μπουν στη θάλασσα και να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Το SEATRAC βρίσκεται στα ανατολικά, πριν το πάρκο «Μάτι», αρκετά κοντά στις θέσεις πάρκινγκ ΑμεΑ που έχουν σχηματιστεί με μέριμνα της Κοινότητας Ροδοδάφνης, ώστε να παρέχεται ολοκληρωμένη υπηρεσία στα άτομα ε κινητικά προβλήματα και η παραλία να είναι πλήρως προσβάσιμη.

Η ηλεκτρονική ράμπα κολύμβησης εγκαταστάθηκε την Παρασκευή και αμέσως τέθηκε σε λειτουργία. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος, ΄΄έτοιμος για χρήση είναι ο διάδρομος και το καροτσάκι για ΑμεΑ στην Άκολη. Συγχαρητήρια στα παιδιά από το Πανεπιστήμιο Πάτρας για την προσφορά τους. Η είσοδος γίνεται από το πάρκο «Μάτι»΄΄.

Η επιτυχημένη πατέντα του Πανεπιστημίου

Το σύστημα SEATRAC αποτελεί ελληνική καινοτομία. Είναι μία καταχωρημένη πατέντα από την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Λειτουργεί σαν βοηθητικός εξοπλισμός, ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση στη θάλασσα, χωρίς καμία άλλη βοήθεια, σε άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα.

Χωρίς αμφιβολία, ο προσβάσιμος τουρισμός και η ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών στην θαλάσσια απόλαυση, δεν είναι προνόμιο, αλλά ανάγκη…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr