background img
banner
banner

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΣ: Κέρδισε και το ‘‘ντέρμπι’’ της Κουνινάς

ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβουλίων, στους αγροτικούς συνεταιρισμούς – μετόχους της Παναιγιάλειας Ένωσης, έδωσε ο Άγιος Κωνσταντίνος την Παρασκευή το απόγευμα, με τον πρόεδρο της ΠΕΣ Θανάση Σωτηρόπουλο να προσέρχεται για να ψηφίσει αλλά και διεκδικήσει την πλειοψηφία του συνεταιρισμού στον τόπο καταγωγής του.

Μέχρι την Κυριακή, έγιναν εκλογές σε άλλους οκτώ συνεταιρισμούς, Παρασκευή, Βαλιμίτικα, Κούμαρη, Μυρόβρυση, Κερύνεια, Μελίσσια, Φοίνικας και Κουνινά, με την κάλπη να αναδεικνύει συμβούλια προσκείμενα στη διοίκηση Σωτηρόπουλου.

Οι εκλογές στους 28 συνολικά συνεταιρισμούς – μετόχους της ΠΕΣ, αποτελούν την πρώτη φάση της διαδικασίας που θα οδηγήσει σε δεύτερη φάση στην εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στη μεγάλη σταφιδική οργάνωση, με τον πρόεδρο Θανάση Σωτηρόπουλο και την ομάδα του να διεκδικούν εκ νέου τη διοίκηση.

Στις πρώτες 8 αναμετρήσεις στους συνεταιρισμούς – μετόχους τα νέα συμβούλια που προέκυψαν είναι της επιρροής του νυν προέδρου, ενώ το ενδιαφέρον εστιάστηκε αργά χθες βράδυ στο ‘’ντέρμπι’’ του Συνεταιρισμού της Κουνινάς, που όπως αποδείχτηκε μετά την καταμέτρηση των ψήφων, ήταν εύκολη υπόθεση για τους ανθρώπους του Θανάση Σωτηρόπουλου που κέρδισαν τις 3 πρώτες θέσεις στο 5μελές συμβούλιο.

Έτσι ο πρόεδρος της ΠΕΣ, κέρδισε ακόμα έναν συνεταιρισμό στην «κούρσα» που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται σήμερα με τον συνεταιρισμό της Κρήνης, ιδιαίτερη πατρίδα του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Κυριακόπουλου, που διεκδικεί τα σκήπτρα, καθώς και με τον αγροτικό Συνεταιρισμό της Λάκκας .

Τα εκλογικά αποτελέσματα στους πρώτους 9 συνεταιρισμούς, σύμφωνα με πηγές κοντά στον Θανάση Σωτηρόπουλο, εξασφαλίζουν από τώρα την πλειοψηφία στην Ανώνυμη Εταιρική Σύμπραξη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον έλεγχο της διοίκησης και τον σχηματισμό νέου Δ.Σ. στην ΠΕΣ. Αποτελούν δε επιβράβευση των προσπαθειών της σημερινής διοίκησης να ενισχύσει το εισόδημα των σταφιδοπαραγωγών της Αιγιάλειας σε μια κρίσιμη συγκυρία για το προϊόν.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr