background img
banner
banner

Εκπόνηση τοπογραφικής μελέτης αλιευτικού καταφυγίου Διακοπτού

ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Λ.Τ.Α

Εν τω μεταξύ, στην ανάθεση εκπόνησης τοπογραφικής μελέτης αλιευτικού καταφυγίου Διακοπτού προχωρά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας. Σκοπό της μελέτης αποτελεί η πλήρης τοπογραφική και βυθομετρική αποτύπωση της ευρύτερης περιοχής του Αλιευτικού Καταφυγίου Διακοπτού σε κλίμακα 1/1000, έτσι ώστε να προκύψει ενιαίο ενημερωμένο υπόβαθρο της περιοχής μελέτης.

Το υφιστάμενο έργο χωροθετείται στα νότια παράλια του Κορινθιακού Κόλπου και συγκεκριμένα στην περιοχή Διακοπτού, 1,5 χλμ. ανατολικά της εκβολής του Βουραϊκού.

Οι αρχικές εργασίες κατασκευής έγιναν τη δεκαετία του ‘70. Σχηματίζεται από μεγάλο προσήνεμο κυματοθραύστη, συνολικού μήκους περί τα 110 μ., και μικρότερο υπήνεμο, μήκους περίπου 60 μ., με πρανή από φυσικούς ογκολίθους και λιθορριπές. Η στέψη του προσήνεμου κυματοθραύστη βρίσκεται περί τα 2,50 μ. υπεράνω της μέσης στάθμης της θάλασσας.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας, στοχεύει στη βέλτιστη εκμετάλλευση των λιμενικών εγκαταστάσεων και της Ζώνης Λιμένα αυξάνοντας την κίνηση των θαλάσσιων μεταφορών. Με την ολοκλήρωση της μελέτης θα προκύψει ενιαίο τοπογραφικό και βυθομετρικό υπόβαθρο του συνόλου των λιμενικών εγκαταστάσεων, επί του οποίου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί σχεδιασμός που αφορά σε: Διαχείριση και λειτουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου Διακοπτού. Ανάπτυξη και εγκατάσταση επιπλέον παροχών και χρήσεων. Εκμετάλλευση της Χερσαίας Ζώνης Αλιευτικού Καταφυγίου Διακοπτού. Το ύψος του προϋπολογισμού της μελέτης σύμφωνα με τη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αιγιαλείας, ανέρχεται στο ποσό των 3.413,60 €.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr