background img
banner
banner

Η δημοτική αρχή επανεξετάζει την πεζοδρόμηση της Μητροπόλεως

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Σαββατοκύριακο… διαβουλεύσεων ήταν αυτό που πέρασε, με το δημοτικό επιτελείο να επανεξετάζει το μέτρο της πεζοδρόμησης του τμήματος της Μητροπόλεως, στο πλαίσιο των ισχυουσών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για το οποίο υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από επαγγελματίες και κατοίκους. Το θέμα επανέρχεται προς συζήτηση στη μεθαυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και δεν αποκλείεται να ληφθεί απόφαση άρσης της πεζοδρόμησης από Μελετοπούλων ως Ρωμανιώλη, τουλάχιστον για στην «καρδιά» του καλοκαιριού που ούτως ή άλλως η κίνηση περιορίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς επαγγελματιών έχουν ασκηθεί έντονες πιέσεις και διαμέσου του νομικού τους εκπροσώπου Πολύδωρου Θεοδωρακόπουλου, με τη λίστα των αντιδρώντων να μεγαλώνει, αφού τελευταία, εκτός από τους καταστηματάρχες της Μητροπόλεως στο τμήμα από Ρωμανιώλη ως Σολωμού, που κάνουν λόγο για ερήμωση και για πτώση των τζίρων τους κατά 70%, διαμαρτύρονται και οι επαγγελματίες και κάτοικοι των οδών Μελετοπούλων, Σωτηρίου Λόντου και Ρωμανιώλη, οι οποίοι μάλιστα αναφέρουν πως περνούν πολύ δύσκολα αφού από τον θόρυβο δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρά τους. Είναι γεγονός ότι η πεζοδρόμηση της Μητροπόλεως επιβάρυνε σε μεγάλο βαθμό τις εν λόγω οδικές αρτηρίες, με ιδιοκτήτες να μιλούν ακόμη και για υποβάθμιση της αξίας των ακινήτων τους.

Μεσολάβησε η συγκέντρωση υπογραφών από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται γενικότερα στην αγορά του Αιγίου και στη συνέχεια η υποβολή ένστασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης της Ποιότητας Ζωής του δήμου που αφορούσε την πεζοδρόμηση, με την αιτιολογία ότι ελήφθη βεβιασμένα χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη. Επίσης, ζητήθηκε και από την Τροχαία του Αστυνομικού Τμήματος να αποφανθεί για την εφαρμογή του μέτρου ελλείψει μελέτης, για να ενημερωθεί η Εισαγγελέας.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών

Μιλώντας στo protionline.gr σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα, ο νομικός εκπρόσωπος των κατοίκων κ. Θεοδωρακόπουλος, έκανε γνωστό πως οι αντιδρώντες εκλήθησαν την Παρασκευή να συζητήσουν το θέμα με τον δήμαρχο. ΄΄Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και ο κ. Καλογερόπουλος έδειξε να καταλαβαίνει την αγωνία των καταστηματαρχών. Μάλιστα, μας θύμισε πως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόστηκαν με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού λόγω covid. Μας είπε πως όλα τα καταστήματα που βρίσκονται στο εν λόγω τμήμα είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος και λογικά μέσα στο καλοκαίρι το σημείο δεν θα παρουσιάζει πολύ μεγάλη κίνηση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης των ρυθμίσεων. Εμείς υποβάλλαμε τις προτάσεις μας και αναμένουμε τη δημοτική αρχή να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι΄΄, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την υποβολή ένστασης και του αιτήματος ακύρωσης της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο νομικός εκπρόσωπος των διαμαρτυρόμενων επαγγελματιών, είπε πως δεν έχει ληφθεί απάντηση και πως η Αποκεντρωμένη καλείται να απαντήσει σε διάστημα δύο μηνών. ΄΄Θα αναμένουμε την απάντηση, θα εξετάσουμε τη στάση της δημοτικής αρχής και θα κινηθούμε αναλόγως΄΄, πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Θα πρέπει πάντως να ληφθεί υπόψη ότι από πλευράς δημάρχου είχε ξεκαθαριστεί πως η πεζοδρόμηση έχει προσωρινό χαρακτήρα.
Επιπλέον, ο ίδιος ο κ. Καλογερόπουλος επισήμανε πως θα εκτιμάται η κατάσταση και αναλόγως θα λαμβάνονται αποφάσεις, δείχνοντας από την αρχή ότι έκρινε σκόπιμο να δοκιμαστεί το μέτρο προτού ληφθεί το οποιοδήποτε συμπέρασμα.

Τι θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Να σημειωθεί ότι στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη (2.00μ.μ.) με τηλεδιάσκεψη, τρία από τα θέματα αφορούν την προσωρινή πεζοδρόμηση.

Αυτά είναι: Η εξέταση του αιτήματος καταστηματαρχών και ιδιοκτητών ακινήτων επί της οδού Μητροπόλεως της Κοινότητας Αιγίου για την ακύρωση της απόφαση της Ε.Π.Ζ, περί της προσωρινής πεζοδρόμησης τμήματος της οδού Μητροπόλεως μεταξύ των οδών Μελετοπούλων και Ρωμανιώλη, η εξέταση αιτήματος Ανδρικοπούλου Βασιλικής περί ακύρωσης της απόφασης της ΕΠΖ σχετικά με την προσωρινή πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Μητροπόλεως μεταξύ των οδών Μελετοπούλων και Ρωμανιώλη της Κοιν. Αιγίου κα η εξέταση αιτήματος Βασίλειου Κωσταρίδη σχετικά με την λειτουργία (ηχορύπανση) των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στο τμήμα της οδού Μητροπόλεως μεταξύ των οδών Μελετοπούλων και Ρωμανιώλη στην Κοινότητα Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr