background img
banner
banner

Η Μαρία Φράγκου …στοχεύει ψηλά και επιτυγχάνει!

ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΩΝΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ 22 ΧΩΡΕΣ

Με χέρι σταθερό, υπομονή, επιμονή και βούληση να στοχεύει πάντα… ψηλά, με τα γονίδια του πατέρα της Δημήτρη που επίσης ασχολείται με επιτυχία, μα πάνω από όλα με αγάπη για ένα σπορ που συνεχώς κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους, η Αιγιώτισσα Μαρία Φράγκου διαπρέπει στην αθλητική πρακτική σκοποβολή IPSC. Η συμμετοχή της στον διεθνή αγώνα Canal Challenge που διοργανώθηκε στην Κόρινθο στις 28, 29 και 30 Μαΐου έφερε στην ίδια αλλά και την Αιγιάλεια μία σημαντική διάκριση: Κατέλαβε την 3η θέση standard ladies, παρά το υψηλό επίπεδο και το γεγονός ότι συμμετείχαν αθλήτριες από 22 χώρες!

Ο κορωνοϊός και οι υποχρεωτικές ¨παύσεις δράσεων¨ παντός τύπου που έφερε μαζί του, έκανε τεράστια ¨ζημιά¨ σε κάθε επίπεδο και σε κάθε ενασχόληση. Κυρίως όμως, στις κοινωνικές δραστηριότητες. Πόσο μάλλον δε στις… αθλητικές δραστηριότητες που έγιναν ακόμα πιο “οδυνηρές” λόγω της παντελούς απραξίας των εκπροσώπων τους. Όμως, όταν πρόκειται για κάποιους αθλητές σε επίπεδο πρωταθλητισμού, τότε τα πράγματα περιπλέκονται λίγο και η απραξία γίνεται “τυραννία” σε κάθε επίπεδο και για τον αθλητή, αλλά και για το περιβάλλον του.  Παρά τα «εμπόδια» της πανδημίας ωστόσο, δεν εγκατέλειψε το σπορ που τόσο αγαπά.

Τα τελευταία χρόνια το άθλημα παρουσιάζει ραγδαία εξέλιξη και πολλοί νέοι και νέες, παρόλο που η σκοποβολή δεν λογίζεται ως ένα ¨φθηνό¨ άθλημα, κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς και φίλους. Τα τελευταία δε χρόνια και ύστερα από τα “βαριά” μετάλλια της Άννας Κορακάκη, βρέθηκαν να απασχολούνται με το άθλημα πάρα πολλοί άνθρωποι, είτε σε ερασιτεχνικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Σπουδές, κατάρτιση και σκοποβολή!

Η νεαρή Αιγιώτισσα αθλήτρια του ¨Κένταυρου Αιγίου¨, βρέθηκε να είναι ήδη από 19 της χρόνια σε τροχιά πρωταθλητισμού και σε κάθε συμμετοχή της να ξεχωρίζει και να διαπρέπει, βλέποντας και η ίδια αλλά και οι γονείς της, το μέλλον να διαγράφεται πολύ λαμπρό μπροστά της. Η Μαρία Φράκου είναι σήμερα 21 χρόνων και είναι φοιτήτρια στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην Πάτρα, θέλοντας ταυτόχρονα να ακολουθήσει μια… άλλη της αγάπη, την τέχνη του μακιγιάζ, καθώς το πτυχίο της θα γράφει ¨Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ¨. Η Μαρία βρίσκεται στο τελευταίο έτος της σχολής της και σύντομα ευελπιστεί να ξεκινήσει την επαγγελματική της σταδιοδρομία, “κόντρα” στις δύσκολες εποχές και τις οικονομικές συνθήκες που διανύει ο τόπος τα τελευταία χρόνια.
Ερωτώμενη από τo protionline.gr πώς προέκυψε η αθλητική πρακτική σκοποβολή και πόσο δύσκολο είναι να φτάσει κάποιος σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, η αθλήτρια Μαρία Φράγκου, επισημαίνει: “Ασχολούμαι περίπου τέσσερα χρόνια με τη σκοποβολή και όταν έχω ελεύθερο χρόνο. Αλλά επειδή το αγαπώ πολύ το άθλημα, φροντίζω πάντα να έχω χρόνο. Προέκυψε εντελώς τυχαία όταν ακολούθησα τον πατέρα μου, κάποια Κυριακή στον χώρο του σκοπευτηρίου. Στην αρχή δεν ήθελα καθόλου να ρίξω και φοβόμουν, θυμάμαι… Πού να ήξερα τότε πως αυτό θα με συνοδεύει σε όλη μου την μετέπειτα ζωή; Για να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο ή επίπεδο πρωταθλητισμού, όποιο αγώνισμα και αν κάνεις, πρέπει να έχεις πειθαρχία και πείσμα. Να μην απογοητεύεσαι εύκολα. Γιατί το συγκεκριμένο άθλημα, παίζεται μόνο υπό την τήρηση κάποιων συγκεκριμένων κανόνων. Επίσης η υπομονή και η επιμονή είναι τα πιο καλά και ¨απαραίτητα συστατικά¨ για να καταφέρει κανείς, οποιονδήποτε στόχο”.

«Οραματίζομαι και πεισμώνω στο να γίνομαι καλύτερη κάθε μέρα όλο και πιο πολύ»

Η αθλήτρια διέπρεψε και… συνεχίζει να το κάνει με τον Αθλητικό Σκοπευτικό Όμιλο «Κένταυρο». Κάθε της επιτυχία και κάθε της διάκριση είναι αυτόματα και μια… επιβράβευση των γονιών της που την στηρίζουν σε κάθε της βήμα. «Αυτό μου δίνει ώθηση να συνεχίζω την προσπάθεια να φτάσω ακόμη πιο ψηλά. Οι γονείς μου είναι δίπλα μου, σε κάθε μου βήμα με βοηθούν και σε κάθε επίπεδο. Το σπορ δεν είναι δύσκολο και με σωστή τακτική δεν μπορώ να πω ότι δεν τα καταφέρνεις. Η πιο μεγάλη δυσκολία είναι για τους περισσότερους το οικονομικό σκέλος. Με την ψυχολογική και οικονομική στήριξη του πατέρα μου, τα καταφέρνω και προχωρώ, οραματίζομαι και πεισμώνω στο να γίνομαι καλύτερη κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, κάθε εποχή να θέτω νέους και πιο ¨δυνατούς¨ στόχους» αναφέρει η νεαρή αθλήτρια.

Οι διακρίσεις της

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει συμμετάσχει σχεδόν σε όλους τους αγώνες και έχει τις εξής διακρίσεις:
1η στο Πρωτάθλημα Νοτιοδυτικής Ελλάδος το 2019, 2η στο Πρωτάθλημα Ζώνης Ελλάδος το 2019, 2η στο Εθνικό Κύπελλο Ελλάδος το 2019, 1η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στα Γιάννενα, καθώς συμμετείχε και στις κατηγορίες και των τριών LEVEL, αφού η διοργάνωση διαμορφώνεται ανάλογα με το LEVEL του αγώνα. Το 2020 ακυρώθηκαν όλες οι διοργανώσεις λόγω covid-19 και έτσι η αθλήτρια, έβαλε υποχρεωτικά… ¨σιγαστήρα¨ στις ικανές και αξιόλογες βολές της προς την εξέλιξη και την επιτυχία. «Οι προπονήσεις μου είναι ελάχιστες πια, λόγω του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου αλλά και της απόστασης του Σκοπευτηρίου από το σπίτι μου, η οποία ωστόσο οσονούπω θα… μειωθεί λόγω της αποκατάστασης του δρόμου που οδηγεί σε αυτό. Ο επόμενός μου στόχος είναι να καταφέρω να κατακτήσω μία καλή θέση στο Πανευρωπαϊκό», αναφέρει η πολλά υποσχόμενη αθλήτρια.
Η επιτυχία της στον διεθνή τριήμερο αγώνα πρακτικής σκοποβολής “CANAL CHALLENGE” που διοργανώθηκε στην Κόρινθο από τις 27 έως τις 30 Μαΐου και η 3η θέση που κατέλαβε στην γενική κατηγορία STANDARD στις γυναίκες, δημιουργεί την πεποίθηση σε όλους (αλλά πρωτίστως στον εαυτό της…) ότι οι μεγάλες επιτυχίες και το “λαμπρό μέλλον”… έπονται! Η «Π» τής εύχεται καλή επιτυχία, βρίσκοντας πάντα τον στόχο της!


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr