background img
banner
banner

Η μονοδρόμηση άργησε έναν μήνα…

ΣΕ ΙΣΧΥ ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΚΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Προς υλοποίηση οδεύει η απόφαση περί κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον παραλιακό δρόμο της Αλυκής, αφού πλέον ξεπεράστηκε ο «σκόπελος» της έλλειψης προϋπολογισμού στον δήμο.
Ήδη, έγινε το πρώτο «βήμα» με τη δρομολόγηση των διαδικασιών έτσι ώστε να διαμορφωθεί ο πεζοδρομημένος διάδρομος.

Το προστατευτικό δίχτυ κατά μήκος της ακτής στην αρχή της οδού Ποσειδώνος ίσως ξένισε αρκετούς, ωστόσο αποσκοπεί στο να γίνουν εργασίες για την οριοθέτηση του διαδρόμου που θα χρησιμοποιείται για τη διέλευση πεζών και ποδηλάτων. Υπενθυμίζεται πως βάσει ειλημμένης απόφασης από Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, προβλέπονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν μονοδρόμηση της οδού από το σημείο που βρίσκονται οι προστατευτικές μπάρες μέχρι το τέρμα με μοναδικό άξονα εξόδου αυτόν της Αλυκόβρυσης. Επιπλέον, θα διαμορφωθεί μία λωρίδα πεζόδρομου για την ασφαλή διέλευση των επισκεπτών της Αλυκής σε όλο το μήκος του δρόμου και όχι μόνο του μονοδρομημένου τμήματος.

Διαγράμμιση της λωρίδας που θα χρησιμοποιείται για τη διέλευση πεζών και ποδηλάτων

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για τεχνικά έργα Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄από τη στιγμή που ξεπεράσαμε το πρόβλημα της έλλειψης προϋπολογισμού, ξεκινήσαμε τις παρεμβάσεις για την εφαρμογή της απόφασης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Το δίχτυ που τοποθετείται κατά μήκος της ακτής στην πλευρά του δρόμου προς τη θάλασσα, είναι προσωρινό και αφορά την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της διαγράμμισης με κίτρινη γραμμή του σημείου, ούτως ώστε να διαμορφωθεί ο διάδρομος για τους πεζούς. Αυτός θα οριοθετείται με ψηλά κολονάκια ώστε οι πεζοί να μην κινδυνεύουν από τα διερχόμενα οχήματα΄΄.

Αμέσως μετά, θα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα της σήμανσης και του φωτισμού στο σημείο εξόδου των οχημάτων, δηλαδή στη θέση «Αλυκόβρυση», όπως προβλέπεται από την απόφαση των αρμόδιων οργάνων που στηρίζεται στη σχετική μελέτη. Ερωτηθείς τέλος αναφορικά με το πότε θα τεθούν σε ισχύ οι ρυθμίσεις, δεδομένου ότι η απόφαση προέβλεπε υλοποίηση από 1η Ιουνίου κάτι που δεν κατέστη εφικτό λόγω της αδυναμίας εκτέλεσης οποιουδήποτε έργου ελλείψει προϋπολογισμού, ο κ. Χριστόπουλος είπε πως ΄΄προσπαθούμε ως το τέλος της εβδομάδας να εκτελέσουμε ό,τι προβλέπει η μελέτη για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr