background img
banner
banner

Κόβονται 15 πεύκα στο «Μπούφαλο»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ή ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΛΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Την κοπή 15 δέντρων (πεύκων) στην περιοχή «Μπούφαλο» στην Κοινότητα Αιγίου αποφάσισε στη συνεδρίασή της, της περασμένης εβδομάδας, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Αιγιαλείας, δεδομένου ότι πρόκειται για δέντρα αδύναμα και σε κάποια σημεία επικίνδυνα για κατάπτωση.

Θετική γνωμοδότηση είχε εκδώσει και το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου, με την αιτιολογία ότι τα εν λόγω δέντρα παρουσιάζουν προβληματική ή καχεκτική ανάπτυξη, είτε κλίση προς την παρακείμενη οδό (Σολωμού), τα οποία φύονται στο πρανές στην περιοχή του αλσυλλίου στη θέση Μπούφαλο, Κοινότητας Αιγίου, καθώς είναι επικίνδυνα για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Εισήγηση από το Αυτοτελές Τμήμα του δήμου και έγκριση από το Δασαρχείο

Επίσης το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολ. Προστασίας του Δήμου είχε αποστείλει έγγραφό σχετικά με το θέμα, τονίζοντας: «Μετά από αυτοψία που έγινε στην περιοχή του αλσυλλίου στο Μπούφαλο, την Δευτέρα 7/12/2020, διαπιστώθηκε πως στο πρανές του χώρου στο βόρειο τμήμα του, φύονται αρκετά δέντρα τα οποία παρουσιάζουν είτε καχεκτική ανάπτυξη, είτε προβληματική και αναπτύσσουν κλίση προς την παρακείμενη οδό (Σολωμού).

Η Υπηρεσία πραγματοποίησε από κοινού με υπάλληλο του Δασαρχείου Αιγίου αυτοψία, προκειμένου να ελεγχθούν τα ανωτέρω δέντρα. Με το 25202/10-2021 έγγραφο του, το Δασαρχείο εγκρίνει την κοπή 15 δέντρων τα οποία παρουσιάζουν προβληματική ή καχεκτική ανάπτυξη είτε κλίση προς την παρακείμενη οδό. Εκ τούτου παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εγκρίνετε την κοπή 15 τουλάχιστον ατόμων Πεύκης τα οποία φύονται στο σημείο και θεωρούμε πως είναι επικίνδυνα για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων».
Να σημειωθεί ότι η απόφαση της Ε.Π.Ζ. για κόψιμο των δέντρων ήταν ομόφωνη. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με την ευθύνη και υπό την επίβλεψη του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολ. Προστασίας του Δήμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr