background img
banner
banner

Μαζικό «όχι» της Αιγιάλειας στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Μεγαλύτερες σε συμμετοχή από παλιότερες ήταν οι χθεσινές συγκεντρώσεις στην Αιγιάλεια ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους εργαζόμενους, γεγονός που φάνηκε και από τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στο Αίγιο, σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου καθώς και άλλοι σύλλογοι και εκπρόσωποι φορέων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως οι εργαζόμενοι της περιοχής, που έχουν ήδη υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας, δεν μπορούν να αντέξουν τις ανατροπές που φέρνει το νομοσχέδιο, το οποίο, όπως είπαν, οδηγεί τους εργαζόμενους ως… πρόβατα σε σφαγή με την εφαρμογή μιας νέας πατέντας που θα δουλεύουν 10-12 ώρες και θα πληρώνονται για 8 ώρες…

Σωματεία, σύλλογοι και φορείς στα Ψηλά Αλώνια

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Γεωργόπουλος αναφερόμενος επ’ ακριβώς στις αλλαγές που θα επιφέρει το νομοσχέδιο μιλώντας για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων. Μίλησαν ακόμη, εκ μέρους του Σωματείου Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Αιγιαλείας ο πρόεδρος Κώστας Γιάχος, η πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνικών Δήμου Αιγιαλείας Μαρία Κοντεσοπούλου, εκ μέρους του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Αιγιαλείας ο Χρήστος Τρίψας, το μέλος της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μπροστά για την Αιγιάλεια» Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σωτήρης Κοίλιας, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Αιγιαλείας ο συντονιστής Ιερόθεος Μουρίκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη και ο πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, ο πρόεδρος των εμπόρων, σημειώνει: ΄΄Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και φυσικά λέμε όχι στην κατάργηση του οκταώρου και του σαρανταώρου΄΄. Σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο νέο πτωχευτικό νόμο και τις χιλιάδες κατασχέσεις που έρχονται καθώς και ότι οι έμποροι εμμένουν σταθεροί στη θέση τους λέγοντας «όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας». ΄΄Είναι η μόνη μέρα που μας μένει να δούμε τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας. Τα παρόν είναι πολύ δύσκολο για τους μικρούς του λιανεμπορίου το μέλλον φαντάζει αβέβαιο΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με παλμό και αγωνιστική διάθεση στην Τρίγωνη Πλατεία

Την ίδια στιγμή, με παλμό και αγωνιστική διάθεση, λάμβανε χώρα στην Τρίγωνη Πλατεία η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, Αγωνιστική Επιτροπή Νοσοκομείου Αιγίου, Σωματείο Συνταξιούχων και Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου. Οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για «αντεργατικό έκτρωμα» και απαίτησαν να μην προχωρήσει η ψήφισή του στη Βουλή.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» Γιάννης Μποδιώτης ο οποίος υπογράμμισε τη συμπαράσταση του αγροτικού κόσμου στον αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, γιατί –όπως είπε – και ο αγροτικός κόσμος και οι εργαζόμενοι είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής, αντιαγροτικής, αντεργατικής πολιτικής, και εκ μέρους της Αγωνιστικής Επιτροπής Νοσοκομείου Αιγίου ο Αποστόλης Ασπρούκος. Η κεντρική ομιλία ανήκε στον πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Παναγιώτη Νύχτη ο οποίος έδωσε τον τόνο για την ανάγκη κλιμάκωσης του απεργιακού αγώνα που συνεχίζεται πιο δυνατά και πιο αποφασιστικά, όπως είπε. Επίσης, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη από την τωρινή κυβέρνηση, όπως και από τις προηγούμενες που νομοθέτησαν και νομοθετούν για το χατίρι των κερδών του κεφαλαίου, των βιομηχάνων και των ομίλων, νόμους που διαλύουν τη ζωή των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Νύχτης.

Τέλος, οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό με συνθήματα ενάντια στο νομοσχέδιο, πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Μητροπόλεως.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr