background img
banner
banner

Με αρνητικό test covid οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με το ¨αποδεικτικό¨ χαρτί των self, μοριακών ή rapid test που πιστοποιούν το ότι δεν νοσούν από κορωνοϊό, θα εισέρχονται οι υποψήφιοι στις αίθουσες των εξεταστικών κέντρων των Πανελλαδικών για την διαδικασία. Μια μακριά και επίπονη προετοιμασία φθάνει επιτέλους στο τέλος της για πολλούς νέους και νέες της Αιγιάλειας, οι οποίοι είναι ουσιαστικά και οι… πρώτοι υποψήφιοι που δοκιμάζονται στην «μετά covid εποχή» σε εξετάσεις, καθώς πρόκειται για την πρώτη γενιά παιδιών που το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας τους δεν ήταν ούτε σε σχολείο ούτε σε φροντιστήριο, αλλά κατά 80%… διαδικτυακό!

Από τώρα στα φαρμακεία για την προμήθεια των τεστ

Το υπουργείο, θέλοντας να δώσει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στον εκάστοτε υποψήφιο αν αυτό χρειαστεί (στην περίπτωση που υπάρχει θετικό ¨self test¨ και θα επιβληθεί εκ νέου επιβεβαιωτικό τεστ) όρισε σαν ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας την 10η Ιουνίου, το οποίο σημαίνει ότι από όλα ανεξαιρέτως τα φαρμακεία της Αιγιάλειας υπάρχει ήδη η δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να προμηθεύονται τα αυτοτέστ, προκειμένου να μην καθυστερεί η διαδικασία και να υπάρχει η απαραίτητη ετοιμότητα. Το τρίπτυχο «μαθητές – γονείς – καθηγητές», δηλώνουν απολύτως ενημερωμένοι και έτοιμοι σε κάθε σημείο που απαιτείται, με τους μεν πρώτους και τους οικείους τους να ψάχνουν την ¨λύτρωση¨ μιας μεγάλης ήδη διαδρομής γεμάτη άγχος και… covid και με τους δε εκπαιδευτικούς να επιδιώκουν το τέλος μιας χρονιάς μετ’ εμποδίων με τον καλύτερο τρόπο. Τα δύο πρώτα δωρεάν self test για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διατίθενται στους υποψηφίους ως και το Σάββατο 5 Ιουνίου ενώ για τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στη διεξαγωγή των εξετάσεων και βρεθούν θετικοί, θα υπάρχει πρόβλεψη άμεσης αντικατάστασής τους.

Με όλα τα απαραίτητα… σχολαστικά υγειονομικά μέτρα η συμμετοχή

Σε τοπικό επίπεδο, οι εκπρόσωποι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων καλούνται να ¨τερματίσουν¨ σε έναν… αγώνα δρόμου πολύ διαφορετικό από κάθε άλλη φορά, καθώς κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους των σχολικών μονάδων που θα γίνει η διαδικασία των γραπτών εξετάσεων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση της προστατευτικής μάσκας από υποψηφίους και το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό, είτε σε κλειστούς είτε σε εξωτερικούς χώρους. Ταυτόχρονα, θα εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό που ίσχυαν και όλη την σχολική χρονιά και σε κάθε γωνιά της Αιγιάλειας. Ο φυσικός αερισμός των αιθουσών και η αποφυγή συγχρωτισμού θεωρούνται τα ήδη αναμενόμενα… ενώ επιπροσθέτως, ο σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών την ίδια ημέρα το πρωί (!) θα είναι το απαραίτητο βήμα που θα πρέπει να κάνουν οι καθαρίστριες των μονάδων, υπό την επιτήρηση των εξετασθέντων.

‘’Μια ¨φουρνιά¨ υποψηφίων που είναι λίγο… ριγμένη’’

Λάμπης Παναγιωτακόπουλος

Στράτος Χαριτωνίδης

Μιλώντας στo protionline.gr οι διευθυντές δύο σχολείων της περιοχής και πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Αιγίου Λάμπης Παναγιωτακόπουλος και ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Διακοπτού Στράτος Χαριτωνίδης, τονίζουν για την διαδικασία και την συμμετοχή των παιδιών της Γ’ λυκείου, για την ετοιμότητα που δείχνουν αλλά και για τις φετινές ιδιαίτερες συνθήκες:

«Φέτος, η συμμετοχή στο δικό μας εξεταστικό κέντρο θα είναι από 90 περίπου μαθητές. Όλοι τους έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και με κάθε δυνατό τρόπο. Η πρώτη ημέρα θα είναι 14η Ιουνίου και οι επιτηρητές – εξεταστές, θα είναι έτοιμοι και ενήμεροι σε οτιδήποτε και αν προκύπτει πρακτικά, κατά την διαδικασία. Πρόκειται για μια ¨φουρνιά¨ υποψηφίων που είναι λίγο… ριγμένη, από την άποψη των… ιδιαίτερων συνθηκών που υποχρεώθηκαν για την προετοιμασία τους, λόγω covid» τονίζει ο κ. Παναγιωτακόπουλος, ενώ από την πλευρά του ο διευθυντής του ΓΕΛ Διακοπτού, επισημαίνει: «Τα παιδιά είναι πανέτοιμα και σε ψυχολογικό και σε γνωστικό επίπεδο. Φέτος θα δώσουν 40 άτομα συνολικά σε εμάς, εκ των οποίων οι 35 είναι φετινοί και οι υπόλοιποι 5 από αυτούς, παλαιοί μαθητές. Οι υποψήφιοι απέδειξαν πολλές φορές την προσαρμοστικότητά τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά σε σχέση με πέρσι για την διαδικασία».

Μέσα από μία οθόνη το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας

Να σημειωθεί ότι η φετινή σχολική χρονιά έχει μια επιπρόσθετη… ιδιαιτερότητα, καθώς το πιο μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης και της προετοιμασίας τους για τον ¨τελικό στόχο της επιτυχίας¨ έγινε κυρίως ιντερνετικά. Αυτό ίσως, για κάποιους υποψηφίους να αποδειχθεί τελικά ¨ευεργετικό¨ και θετικό, για άλλους πάλι, όχι και τόσο. Η… οθόνη του υπολογιστή δεν έχει την ίδια δυναμική με την δια ζώσης διαδικασία. Βέβαια, το μυστικό της ¨υπόθεσης¨ και αυτό που είναι ορατό από κάθε ¨μάτι¨ φέτος, είναι ότι τα παιδιά της Αιγιάλειας, δείχνουν μια αξεπέραστη ωριμότητα και μια… cool διάθεση, που μπορεί να αποδειχθεί τελικά το ¨αντίδοτο¨ τους κατά του άγχους και της ανάγκης για επιτυχία και… μόρια.

Τέλος, να επισημανθεί ότι η ύλη για τις φετινές εξετάσεις είναι μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές, με αποτέλεσμα οι μαθητές να έχουν ¨προλάβει¨ αρκετές επαναλήψεις και έτσι, οι ελλείψεις τους αναμένεται να είναι πολύ μικρές στον δρόμο προς την ¨επιτυχία¨.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr