background img
banner
banner

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η “επιχείρηση ελευθερία” στην Αιγιάλεια

ΘΟΡΥΒΗΣΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ 56ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Συνεχίζεται με τον ίδιο ζήλο και αμείωτο… ενδιαφέρον στην Αιγιάλεια η εμβολιαστική διαδικασία, τις τελευταίες δύο – τρεις τουλάχιστον βδομάδες. Το πιο ενθαρρυντικό που καταγράφεται μάλιστα, είναι το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που προσέρχονται στα δύο κέντρα εμβολιασμού, είναι περίπου τα 45 έτη, ένα “νούμερο” που αποδεικνύει περίτρανα ότι οι νεότεροι δημότες και οι ηλικίες 18 έως 45, τολμούν και ζητούν την συμμετοχή τους στη μαζική επιχείρηση της ανοσίας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) γίνονται τουλάχιστον 200 εμβολιασμοί επί καθημερινής βάσης με τα σκευάσματα των εταιριών “Pfizer”, “AstraZeneca” και “Johnson and Johnson” ενώ στο Κέντρο Υγείας Ακράτας στο οποίο γίνονται εμβολιασμοί μόνο με το “AstraZeneca” από τα μέσα του Μαρτίου, οι εμβολιασμοί είναι περίπου 50 έως 80 άτομα καθημερινά, ανάλογα τη ζήτηση ή τις ακυρώσεις για διάφορους πρακτικούς λόγους. Τα περιστατικά που έχουν παρατηρηθεί, είτε θρομβώσεων είτε αλλεργιών, μετά τον εμβολιασμό των κατοίκων του δήμου και σύμφωνα με τα επίσημα μέχρι στιγμής στοιχεία, είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα σκευάσματα των εταιριών είναι αφενός αξιόπιστα, αφετέρου πλήρως αποτελεσματικά. Να επισημανθεί ότι, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν λάβει κάποιο από τα διαθέσιμα εμβόλια σε επίπεδο δήμου, ανέρχεται στους 13 χιλιάδες περίπου.

Δεν προέκυψε πνευμονική εμβολή από την λήψη του εμβολίου της “Pfizer”

Η περίπτωση μιας 56χρονης γυναίκας από τα Καλάβρυτα είναι ήδη γνωστή, από την περασμένη Παρασκευή που έχασε τη ζωή της, γεγονός που προς στιγμήν συσχετίστηκε με το ότι είχε υποβληθεί σε εμβολιασμό. Οι γιατροί προσπάθησαν για αρκετή ώρα να κρατήσουν την άτυχη Κ. Λ. στη ζωή όμως δυστυχώς, χωρίς επιτυχία.

Η γυναίκα, η οποία έπειτα από ένα τέταρτο της ώρας από την ώρα που έλαβε την δεύτερη δόση του εμβολίου της, κατέρρευσε στον προθάλαμο του νοσοκομείου, διέμενε στο χωριό Κέρτεζη Καλαβρύτων και επρόκειτο να ταξιδέψει στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες, ώστε να δει τον 22χρονο γιο της που ζει εκεί. Η άτυχη 56χρονη ήταν από την Αθήνα και είχε μετακομίσει πριν από έναν χρόνο περίπου μόνιμα στο χωριό, θεωρώντας πως θα κινδύνευε… λιγότερο από την πανδημία στην επαρχία και πως θα είχε σαφώς καλύτερη ποιότητα ζωής. Η πρώτη εικόνα της άτυχης γυναίκας, παρουσίασε – σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της εξέτασης – ότι δεν προέκυψε ουδεμία πνευμονική εμβολή από την λήψη του σκευάσματος της “Pfizer” και πως ο θάνατός της φαίνεται δεν σχετίζεται με τον εμβολιασμό.

Έπειτα από την ιατροδικαστική εξέτασή της για την διερεύνηση της αιτίας θανάτου, δεν προέκυψε κανενός είδους ανακοπή ή θρόμβωση, με αποτέλεσμα αυτές τις ώρες να ερευνάται η περίπτωση κάποιας σπάνιας αλλεργίας..

Η περίπτωση των… Καλαβρύτων ήταν μεμονωμένο περιστατικό, μια σπάνια επιπλοκή

Και στην πόλη του Αιγίου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας, δεν έχει ακόμα σημειωθεί κάποιο βαρύ περιστατικό έπειτα από εμβολιασμό. Αυτό δε, που παρατηρείται και αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι δεν έχει αναφερθεί περιστατικό που επίσημα και μετά την διαδικασία παρουσίασε θρόμβωση, αλλεργικό σοκ ή υποτροπή της υγείας από παθολογικά αίτια, που να συσχετίζονται άμεσα με το εκάστοτε… σκεύασμα.

Η άτυχη γυναίκα στα Καλάβρυτα και το τραγικό συμβάν του αιφνίδιου θανάτου της, δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με τη διαδικασία και πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή, λένε οι λοιμωξιολόγοι.

Οι ειδικοί δε, αναφέρουν ότι κάθε εμβόλιο – ακόμα και αυτό της γρίπης ή των απλών παιδικών νοσημάτων – μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε οποιονδήποτε, πόσο μάλλον ένα εμβόλιο εναντίον μιας επικίνδυνης επιδημίας που “αναστάτωσε” την ανθρωπότητα για περισσότερο από 1,5 χρόνο και με ανθρώπινες απώλειες που ¨άγγιξαν¨ τις 13 χιλιάδες ανθρώπους πανελλαδικά.
Το πιο επικίνδυνο (και σύνηθες…) είναι το αλλεργικό σοκ, έπειτα από κάθε λήψη οποιουδήποτε φαρμάκου. Σύμφωνα με τα τοπικά στοιχεία, τα περισσότερα άτομα που έτυχαν σε αλλεργικό σοκ ή υποτροπή, δεν ήξεραν καν ότι πάσχουν από κάποια αλλεργία. «Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψε κανενός είδους εμβολή σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τον ιατροδικαστή Πατρών που εξέτασε την 56χρονη Κ.Λ.» δήλωσε μεταξύ άλλων ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, για το περιστατικό.

Κουσουρής: «Μεγάλη η προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα, ‘‘βαδίζουμε’’ με εντατικούς ρυθμούς»

Μιλώντας στο protionline.gr ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αιγιάλειας Δημήτρης Κουσουρής και ερωτώμενος για αν πρέπει ο κόσμος να φοβάται την διαδικασία του εμβολιασμού και κατά πόσο οι κάτοικοι της Αιγιάλειας έχουν θετική ανταπόκριση για τα σκευάσματα κατά του κορωνοϊού, τονίζει: «Σε επίπεδο δήμου, δεν έχει παρατηρηθεί ή σημειωθεί ουδεμία σοβαρή επιπλοκή ή κάποιο περιστατικό, που να σχετίζεται με την λήψη του φαρμάκου κατά τον covid-19. Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με πολύ μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση και ο μισός πληθυσμός του δήμου έχει ήδη εμβολιαστεί και αυτό είναι απόλυτα ενθαρρυντικό. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και όλοι έχουν καταλάβει, τη σημασία του να πετύχουμε ως κοινωνία στην “Επιχείρηση ελευθερία”. Τα δύο σημεία που χορηγούνται τα εμβόλια, το Κ.Υ. Ακράτας και το Γ.Ν.Α.Α. έχουν καθημερινά μεγάλη προσέλευση και η διαδικασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Η περίπτωση της 56χρονης στα Καλάβρυτα, είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση και αφού επίσημα, βάσει των δηλώσεων του ιατροδικαστή που την εξέτασε, δεν σχετίζεται με την λήψη του εμβολίου, αυτό ακριβώς και θα ισχύει. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος, ούτε να φοβάται, όλα τα σκευάσματα που γίνονται στην περιοχή είναι απολύτως αξιόπιστα».

«Ο μόνος τρόπος για να… “περπατήσουμε” τον δρόμο της ελευθερίας ο εμβολιασμός»

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο ειδικός παθολόγος, αναφέρει στo protionline.gr: «Έχουμε φτάσει στο σημείο τις τελευταίες ημέρες να έχουμε για πρώτη φορά μέσα σε διάστημα ενάμιση χρόνου τα κρούσματα του ιού σε τριψήφιο αριθμό πανελλαδικά και οι ασθενείς που είναι σε διασωλήνωση είναι το 1/3 από αυτούς που ήταν πριν 2 μήνες. Αυτά τα στοιχεία με ένα έμπειρο ιατρικό “μάτι” προσδίδει ότι είμαστε στην καλύτερη φάση που έχουμε υπάρξει από τότε που ο κορωνοϊός ήρθε και… εγκαταστάθηκε στην χώρα. Αυτό που βλέπουμε, είναι ότι παρόλο που έχουν “ανοίξει” σχεδόν όλες οι δραστηριότητες της κοινωνίας και παρόλο που υπάρχει αρκετός συγχρωτισμός γενικά… τα κρούσματα έχουν ελαχιστοποιηθεί. Αυτό συμβαίνει γιατί ένα μεγάλο μέρος του κόσμου έχει ήδη εμβολιαστεί. Και αυτό προτείνουμε ανεπιφύλακτα ως υπεύθυνοι υγειονομικοί και ως ιατροί, γιατί το εμβόλιο κατά του covid-19 είναι ο μόνος τρόπος για να… “περπατήσουμε” τον δρόμο της απόλυτης ελευθερίας».


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr