background img
banner
banner

Με τη βοήθεια του Αγ. Πνεύματος να ξεπεραστούν τα προβλήματα…

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ

Παρουσία πλήθους κόσμου, εμπόρων και καταστηματαρχών της τοπικής αγοράς, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 21 Ιουνίου, η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγίου, μετ’ αρτοκλασίας από τον Εμπορικό, Εισαγωγικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Αιγιαλείας. Σε κλίμα κατάνυξης, άπαντες ευχήθηκαν ο εμπορικός κόσμος της πόλης να βγει άμεσα από το τέλμα που δημιούργησαν τα μέτρα ενάντια στον covid-19 και το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει όλους προς το καλύτερο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, αναφερόμενος στην ουσία της εορτής που εκφράζει τον εμπορικό κόσμο της πόλης. Παράλληλα, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου για ταχεία επιστροφή στην κανονικότητα, με πρόοδο και ευημερία για το τοπικό εμπόριο και τους ανθρώπους του. Επιπλέον δε, ευχαρίστησε τους εθελοντές ώστε να λειτουργήσει ο ναός και τις δύο ημέρες και τους δωρητές για τα κεράσματα που ακολούθησαν στον εξωτερικό χώρο.

Να σημειωθεί ότι ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που σε μία προσπάθεια να τηρήσουν και τις αποστάσεις, γέμισαν τα πεζοδρόμια έξω αλλά και απέναντι από τον ναό, φτάνοντας ως την οδό Ανδρ. Λόντου. Παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, ο σύμβουλος Σωκράτης Μαυρίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής Νίκος Παπαδόπουλος, μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, οι πρώην πρόεδροι Σπύρος Σπυρόπουλος και Μάρθα Σκούντζου.

Έρχονται δύσκολες μέρες, προμηνύει ο Λάμπης Παπαδόπουλος

Απών για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους ήταν ο νυν πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Τη σημερινή ημέρα του Αγίου Πνεύματος, του προστάτη του Εμπορικού μας Συλλόγου και του Εμπορικού κόσμου της Αιγιάλειας, θέλω να εκφράσω την λύπη μου που δεν μπόρεσα να παρίσταμαι λόγω σοβαρών οικογενειακών υποχρεώσεων στην θεία λειτουργία και αρτοκλασία που τελέσαμε στην εκκλησία των Εμπόρων, την Αγία Τριάδα, στο Αίγιο. Παρόλα αυτά εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε όλους τους συναδέλφους μου να έχουν δύναμη, πίστη και υπομονή γιατί τους τελευταίους 15 μήνες δοκιμαστήκαμε από την πανδημία, τα αυστηρά μέτρα προστασίας και περιορισμού, τα συνεχόμενα LOCKDOWN και τα συστήματα ακορντεόν! Όλα αυτά μας ταλαιπώρησαν, μας εξουθένωσαν και μας έφεραν στα όρια μας! Όμως είμαστε ακόμα όρθιοι! Φίλοι συνάδελφοι εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να μπει σε κάθε σπίτι, σε κάθε κατάστημα, να πάρει την απώλεια και τη θλίψη και να φέρει την πολυπόθητη Υγεία, ελευθερία και οικονομική ευημερία σε όλα τα νοικοκυριά μας. Ήμουν, είμαι και θα είμαι όπως πάντα δίπλα σε όλους σας, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς».

Και καταλήγει: «Θέλω να ξέρετε ότι έρχονται δύσκολες μέρες. Νέος πτωχευτικός, νέα νομοσχέδια, πίεση για κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Ενωμένοι σαν μια γροθιά θα συνεχίσουμε και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους. Παρ΄ όλες τις αντιξοότητες, οι Έμποροι αντέξαμε! Βαστάμε ψηλά τον πήχη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όπως μάθαμε τόσα χρόνια, κρατώντας ανοικτή και ελκυστική την αγορά για όλους τους Αιγιαλείς αλλά και όλους τους επισκέπτες μας!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr