background img
banner
banner

Νέα κολονάκια πριν το «επίμαχο τμήμα»…

ΓΙΑ ΖΙΓΚ – ΖΑΓΚ ΣΕ «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΦΙΔΙ» ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ποικίλες αντιδράσεις εξακολουθούν να προκαλούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της οδού Μητροπόλεως, παρά την άρση της πεζοδρόμησης του «επίμαχου» τμήματος για τις απογευματινές ώρες. Τα προσφάτως τοποθετημένα κολονάκια επί της οδού πριν τη Μελετοπούλων πάντως έχουν να κάνουν με την ομαλή μετάβαση στο πέρασμα των αυτοκινήτων τις ώρες που επιτρέπεται η διέλευση.

Προβλέπονται από τη μελέτη

Τα κολονάκια που τοποθετήθηκαν το Σαββατοκύριακο δεξιά και αριστερά της οδού πριν το μερικώς πεζοδρομημένο τμήμα, όπως τονίζεται από πλευράς δημοτικής αρχής, προβλέπονται από τη μελέτη και σκοπός της ύπαρξής τους είναι να οδηγηθεί με ασφάλεια το εκάστοτε αυτοκίνητο στο τμήμα που τις περισσότερες ώρες της ημέρας είναι πεζοδρομημένο. Να υπάρχει δηλαδή ασφάλεια στην αλλαγή πορείας από την αριστερή στη δεξιά λωρίδα του δρόμου ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος από τους οδηγικούς ελιγμούς.

Βεβαίως, στα συγκεκριμένα σημεία που τοποθετήθηκαν τα τελευταία κολονάκια παρατηρείτο συχνά το τελευταίο διάστημα η στάση και στάθμευση οχημάτων, στενεύοντας αρκετά τα περιθώρια στην υποχρεωτική αριστερή στροφή προς τη Μελετοπούλων.

Η διέλευση των πυροσβεστικών…

Εν τω μεταξύ, την αντίθεσή της στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της οδού, εκφράζει η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση, επαναφέροντας το θέμα της ανάγκης διέλευσης πυροσβεστικών οχημάτων.

Όπως τονίζει, ΄΄η Δημοτική Αρχή αξιοποιώντας τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων για πεζόδρομους αναψυχής στο κέντρο των σύγχρονων πόλεων, και για να δείξει δήθεν έργο, πήρε απόφαση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν την μερική πεζοδρόμηση της οδού μητροπόλεως από την Μελετοπούλων μέχρι την Ρωμανώλη. Προβλέπει μόνο 3 μέτρα ελεύθερο χώρο για τους πεζούς. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για την αναγκαιότητα διέλευσης μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων. Πρόκειται για εξυπηρέτηση εξάπλωσης τραπεζοκαθισμάτων, συγκεκριμένων καταστημάτων εστίασης. Μετά τις αντιδράσεις έκανε αναδίπλωση και αποφάσισε την εφαρμογή του μέτρου μόνο τα πρωινά. Επίσης προβλέπει μονοδρόμηση, από την οδό Παναγιωτοπούλων μέχρι την Μελετοπούλων, πότε προς το δεξιό και πότε προς το αριστερό μέρος του δρόμου, με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση εξάπλωσης των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων εστίασης, χωρίς και εδώ να αναφέρεται τίποτα για το πλάτος του δρόμου και την αναγκαιότητα διέλευσης πυροσβεστικών οχημάτων.
Δηλαδή θα έχουμε στο κέντρο της πόλης ένα στενό μονόδρομο με ζιγκ-ζαγκ, ένα «μονόδρομο φίδι»΄΄.

Υπενθυμίζει πως καταψήφισε την εισήγηση ΄΄σαν «κυκλοφοριακά μπαλώματα» που αλλοιώνουν την εικόνα της πόλης, και παρότι αναφέρονται ότι είναι προσωρινά, θα δημιουργήσουν μελλοντικά κεκτημένα΄΄, όπως αναφέρει, σημειώνοντας πως ΄΄πρότεινε να οριοθετηθεί η συνέχεια του μονόδρομου της Μητροπόλεως, με αντικειμενικά όμως κριτήρια. Δηλαδή σε ευθεία γραμμή πάνω στον άξονα του υπάρχοντος δρόμου, μέχρι την οδό Σολωμού, και με πλάτος δρόμου που να εξυπηρετεί τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων. Να εξασφαλιστεί ελεύθερος χώρος για πεζούς, με την διεύρυνση των υπαρχόντων πεζοδρομίων όπως προβλέπει η μελέτη ανάπλασης της Μητροπόλεως, για την οποία δεν υπήρξαν αντιδράσεις΄΄.

Καταλήγοντας, επισημαίνει: ΄΄Η οριστική λύση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης θα δοθεί με τις σχετικές διαδικασίες πάνω σε μια μελλοντική συγκοινωνιακή μελέτη με μοναδικό κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων για πεζοδρόμους αναψυχής πρασίνου και περιπάτου΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr