background img
banner
banner

Νέα παρέμβαση της παράταξης «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.» για τις προσλήψεις στον δήμο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ

Στο θέμα των προσλήψεων στον δήμο Αιγιαλείας επανέρχεται η παράταξη Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) που είχε καταγγείλει τις διαδικασίες που είχαν ακολουθηθεί για την πρόσληψη προσωπικού για κάλυψη επειγουσών αναγκών του δήμου. Μάλιστα, αναφέρει πως μετά τις καταγγελίες πολιτών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, από τον δήμο δεν έχουν δοθεί απαντήσεις επί της ουσίας στα καταγγελλόμενα.

Μεταξύ άλλων η καταγγελία της παράταξης ανέφερε: «Την Τρίτη 23/02 στις 12:00, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας με ένα και μοναδικό θέμα την πρόσληψη με εξάμηνη σύμβαση 24 ατόμων σε διάφορες ειδικότητες για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει από την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Την Παρασκευή 26/02 στις 10:55 αναρτάται στην Διαύγεια απόφαση του Δημάρχου Αιγιαλείας με την οποία γίνονται γνωστά τα ονόματα των ανθρώπων που προσέλαβε ο Δήμος και τις αντίστοιχες θέσεις τις οποίες θα στελεχώσουν. Χωρίς να προηγηθεί προκήρυξη, χωρίς να αναρτηθεί πουθενά η διαδικασία, χωρίς να γίνουν επί της ουσίας αιτήσεις απλά ανακοινώθηκαν τα ονόματα…».

Η παράταξη κάνει γνωστές τις επόμενες κινήσεις από πλευράς πολιτών που, όπως αναφέρει, κατήγγειλαν τον δήμο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι δεν έκανε γνωστό ούτε στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής ούτε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ούτε στον τοπικό Τύπο, τον χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο υποβολής αιτήσεων. Τονίζει ακόμη πως σε ερώτηση που έγινε στην δ/νση προσωπικού του δήμου η απάντηση ήταν ότι λόγω της εκτάκτου ανάγκης δεν έγινε ανακοίνωση γιατί δεν το προβλέπει ο νόμος.

Μάλιστα, αναφέρει ότι στην απάντησή του ο δήμος εξιστορεί την διαδικασία που ακολούθησε χωρίς όμως να απαντά αν έγινε ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων ενδιαφερομένων.
Τέλος, η παράταξη του κ. Παπακωνσταντινόπουλου, σημειώνει: ΄΄Έτερος δημότης, με τρία παιδιά και άνεργη σύζυγο, η οποία απορρίφθηκε πριν κριθεί, έκανε τις αντίστοιχες ενέργειες αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω και ο συντονιστής καλεί τον δήμαρχο να δώσει εξηγήσεις και αν δεν δοθούν το σύνολο της αλληλογραφίας θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Διοίκησης για τις ενέργειές του, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 233-234 του Ν.3852/2010. Συμπολίτες, θα μείνουμε απαθείς;΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr