background img
banner
banner

Ξανά στον δρόμο αύριο ενάντια στο νομοσχέδιο…

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Το είπαν και το έκαναν τα εργατικά σωματεία της Αιγιάλειας που την περασμένη εβδομάδα έστειλαν μήνυμα ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, με τη συγκέντρωσή τους στην Τρίγωνη Πλατεία. Ο αγώνας θα είναι διαρκής και η αντίδραση έντονη είπαν, πραγματοποιώντας νέα απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου (ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου) και συλλαλητήριο στα Υψηλά Αλώνια στις 7.00 το απόγευμα.

Έτσι, εξέδωσαν κοινό κάλεσμα, το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, η Αγωνιστική Επιτροπή Νοσοκομείου Αιγίου, το Σωματείο Συνταξιούχων και ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», ζητώντας «να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στο σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την Κυριακή αργία και δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας απασχολούν περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Οι… απεργοκτόνοι νόμοι και τα αντεργατικά μέτρα

Ζητούν ακόμη να καταργηθούν όλοι οι νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων, οι απεργοκτόνοι νόμοι της προηγούμενης κυβέρνησης (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων της σημερινής κυβέρνησης (νόμος Χρυσοχοΐδη), όλα τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν μέσα στην Πανδημία και ξεκαθαρίζουν: ΄΄Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στα αντεργατικά σχέδια που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργίας, βάζουν νέα εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων με την προώθηση του ηλεκτρονικού φακελώματος που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Ιούνη, ήταν η απάντηση του εργατόκοσμου στα σχέδια της κυβέρνησης να μας μετατρέψει σε σκλάβους ταυ 21ου αιώνα. Είναι η βάση για να κλιμακώσουμε άμεσα την πάλη μας διεκδικώντας να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο- έκτρωμα για τα εργασιακά. Όσους επικοινωνιακούς μηχανισμούς και αν βάλουν να δουλεύουν διπλοβάρδιες για να συγκαλύψουν τον αντεργατικά χαρακτήρα του νομοσχεδίου, όσο και να προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη, το απεργιακό ποτάμι είναι πιο ορμητικό στην νέα απεργιακή κινητοποίηση σε όλη τη χώρα στις 16 Ιούνη΄΄.

Καταγγέλλουν ακόμη και τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αιγίου τονίζοντας πως ΄΄με φθηνές δικαιολογίες επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στην κλιμάκωση ταυ αγώνα βοηθώντας έτσι την κυβέρνηση και την εργοδοσία΄΄.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων σημειώνουν πως ΄΄δεν είναι σύγχρονο ούτε προοδευτικό εν έτει 2021 να απαιτείς από τους εργαζόμενους να δουλεύουν περισσότερες ώρες πέραν του δώρου και μάλιστα χωρίς πρόσθετη αμοιβή, όταν πάνω σε αυτό το θεμελιώδης ζήτημα έγιναν τεράστιοι αγώνες και χύθηκε αίμα πριν 100 και πλέον χρόνια΄΄ και υπογραμμίζουν πως ΄΄πρόοδος δεν είναι να ζητάς από τους εργαζόμενους να δουλεύουν όλο και περισσότερο ενώ η εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, της παραγωγικότητας θα έπρεπε να εξασφαλίζει το αντίθετο. Δεν είναι ούτε σύγχρονο ούτε προοδευτικό να ζητάς από εργαζόμενους γονείς να δουλεύουν 10ωρα και δωδεκάωρα για να έχουν την «ευκαιρία» να ασχοληθούν με τα παιδιά τους στα ρεπό τους που θα είναι κομμάτια από την κούραση΄΄.

Καλούν σε οργανωμένο αγώνα

Τέλος, ξεκαθαρίζουν πως οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μπορούν να φέρουν ανατροπές προς όφελος των ζωών τους, επισημαίνοντας: ΄΄Ο μόνος δρόμος για να προστατεύσουμε την ζωή μας, για να αποκρούσουμε την επίθεση και να πετύχουμε νικηφόρα αποτελέσματα είναι ο δρόμος της οργανωμένης πάλης με επίκεντρο τις ανάγκες μας και τις διεκδικήσεις μας.
Η υπόθεση του αγώνα στα δικό μας χέρια. Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί ότι αυτοί που φτιάχνουν αντεργατικούς νόμους θα σκεφτούν τη δική μας ζωή. Αυτοί μας θέλουν να δουλεύουμε απ’ το πρωί ως το βράδυ, απλήρωτοι, τσαλακώνοντας την υγεία μας για να γεμίζουν οι τσέπες των λίγων. Τις λύσεις που έχουμε ανάγκη πρέπει εμείς να παλέψουμε να γίνουν πραγματικότητα.
Όλοι μαζί να μπλοκάρουμε τα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσία. Η μάχη θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα. Όλοι με αποφασιστικότητα παίρνουμε μέρος στην απεργία στις 16 Ιούνη΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr