background img
banner
banner

Οι Πανελλαδικές… βγάζουν αρνητικά αυτοτέστ και «συνέπεια»

ΣΤΟ 95% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Με… ζήλο συνεχίζουν τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, οι υποψήφιοι των Λυκείων της Αιγιάλειας, διαδικασία που ενδέχεται να “καθορίσει” το επαγγελματικό τους μέλλον, ανοίγοντάς τους κυρίως νέους ορίζοντες στον τομέα της γνώσης… Η διαδικασία, ως ώρας, κυλάει ιδιαιτέρως ομαλά σε όλα τα Εξεταστικά Κέντρα – Σχολεία του δήμου. Οι μαθητές, που ολοκληρώνουν τη «δοκιμασία» το μεθεπόμενο Σάββατο, έχουν σκοπό και “όπλο” το αυτοτέστ αρνητικού χαρακτήρα αφενός και αφετέρου τα πιο… θετικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε σχέση με την συμμετοχή τους.

Η συμμετοχή των παιδιών στη διαδικασία ανέρχεται στο 95% σε όλη την Αιγιάλεια, με το νούμερο αυτό να αλλάζει κατά περίπτωση και ανά σχολική μονάδα.

Τα θέματα είναι “κατά προσέγγιση” βατά, καθώς και στο μαθήματα των Νέων Ελληνικών αλλά και στα Μαθηματικά τα οποία ήταν τα πρώτα μαθήματα που εξετάστηκαν οι διαγωνιζόμενοι, υπήρξε μια “ελεγχόμενη” ευκολία, κατά γενική ομολογία. Τούτο σημαίνει ότι για όσους είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα και είχαν… διαβάσει, ήταν θέματα μέσα στα πλαίσια μιας λογικής “εμβέλειας” και δίχως εκπλήξεις. Το ενθαρρυντικό είναι, ότι οι μαθητές τής Αιγιάλειας αποδείχθηκαν αρκετά προετοιμασμένοι και για τις υγειονομικές διαδικασίες που απαιτούνται και για τις υποχρεώσεις τους στις εξετάσεις και το διάβασμα, ταυτόχρονα. Η κλιμακούμενη δυσκολία των θεμάτων δεν τρόμαξε τους μαθητές που είχαν διαβάσει και αυτό είναι το θετικό στην ευρύτερη κλίμακα.

Ανδρέου: «Κλείνει μια ιδιαίτερη χρονιά δίχως προβλήματα, όλα κυλούν ομαλά»

Το protionline.gr σε επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου Ηλία Ανδρέου, αναφέρθηκε στη διαδικασία των εξετάσεων ως εξής: «Όλα εξελίσσονται ομαλά μέχρι στιγμής. Μια μικρή ανωμαλία που δημιουργήθηκε με την διάθεση των ¨self test¨ διευθετήθηκε σε γρήγορο χρόνο, από την ενημέρωση που έχω. Το ουσιαστικό και αυτό που πρωτεύει είναι ότι οι εξετάσεις συνεχίζονται κανονικά, τα παιδιά είναι πολύ προσεκτικά και κινούνται σύμφωνα με τις υγειονομικές οδηγίες και ανάγκες και βεβαίως, δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο «παρατράγουδο». Η κατάσταση είναι ούτως ή άλλως… ιδιαίτερη φέτος και έτσι θα κλείσει προφανώς, αλλά αυτό δεν πτοεί ούτε τους διαγωνιζόμενους, ούτε εκπαιδευτικούς και ούτε κανέναν. Στο δικό μας σχολείο η τελευταία ημέρα είναι η ερχόμενη Τρίτη. Αυτό που θα ήθελα να αναφερθεί είναι ότι στις 29 Ιουνίου το 1ο ΓΕΛ Αιγίου θα είναι Εξεταστικό Κέντρο για το Ειδικό Μάθημα των Αγγλικών, όπου θα συμμετάσχουν μαθητές από όλη την ευρύτερη περιοχή, ακόμη και από τα Καλάβρυτα. Το σημαντικό για όλους είναι ότι η διαδικασία κυλάει ομαλά και όποιες λίγες ¨αναποδιές¨ προκύπτουν σε συνήθως προγραμματισμένες ενέργειες εκπαιδευτικών καλύπτονται άμεσα και σε γρήγορο χρόνο».

Παναγιωτακόπουλος: «Σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό διεξάγεται η διαδικασία, τα παιδιά προσαρμόστηκαν»

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Αιγίου Λάμπης Παναγιωτακόπουλος, τονίζει για τις εξετάσεις μέχρι στιγμής: «Η διαδικασία των εξετάσεων διεξάγεται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και τα παιδιά έχουν μια απίστευτη προσαρμοστικότητα. Κατά την είσοδό τους στον χώρο του σχολείου, οι μαθητές έχουν ανά χείρας το χαρτί της αρνητικότητας του “self test” τους και η συμπεριφορά τους στην μονάδα είναι πολύ συνετή και συγκεκριμένη. Μέχρι τώρα και… δόξα τω Θεώ δεν είχαμε απολύτως κανένα πρόβλημα. Οι επιτηρητές είναι άνθρωποι που ξέρουν καλά τη δουλειά τους και οι εργαζόμενοι στη σχολική μονάδα “δουλεύουν” υπέρ της διαδικασίας και σαφώς με τις πιο προσεγμένες υγειονομικές συνθήκες, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Είμαστε απολύτως ευχαριστημένοι, αφού φτάνει στο τέλος της με αίσιο τρόπο, μια πολύ ιδιάζουσα σχολική χρονιά, με σκαμπανεβάσματα και πολύ… διαδίκτυο. Οι μαθητές έδειξαν και μεγάλη υπευθυνότητα και βεβαίως ετοιμότητα, σε κάθε περίπτωση».

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα αυτοδιαγνωστικά τεστ για μαθητές και μαθήτριες, καθώς και για εκπαιδευτικούς και τους ανθρώπους της επιτήρησης των εξετάσεων οι οποίοι “αλλάζουν” ανά ημέρα και σχολείο, θα συνεχιστούν μέχρι το πέρας. Έπειτα, σύμφωνα με την πρόθεση και τις διατάξεις της κυβέρνησης μέχρι στιγμής, θα καταργηθούν από την όλη διαδικασία του “υποχρεωτικού” στα σχολεία και πάντα, αναλόγως με το ιικό φορτίο που θα έχει η Αιγιάλεια και η εκάστοτε περιοχή, σύμφωνα με τους ειδικούς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr