background img
banner
banner

Ο θρυλικός Βασίλης Μποτίνος τίμησε τη φανέλα του ΠΓΣ

Από τους 16 διεθνείς που αγωνίστηκαν στον Παναιγιάλειο, Θα κάνουμε μία ξεχωριστή αναφορά στον Βασίλη Μποτίνο. Αν υπήρχε βραβείο για τον ποδοσφαιριστή με τα σπουδαιότερα προσόντα αθλητή, τότε ίσως να ήταν εκτός συναγωνισμού πρώτος. Δεινός σκόρερ αλλά και ιδανικός διεμβολιστής. Από τους πραγματικά μεγάλους παικταράδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν τυχερός ο Παναιγιάλειος που ένας παίκτης με τόσο μεγάλη αξία φόρεσε τη φανέλα του.

Γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1944 στο Βόλο. Ήταν και ιταλικής καταγωγής, μιας και ο παππούς του από την πλευρά του πατέρα του, ήταν Ιταλός. Το 1958 υπέγραψε το πρώτο του δελτίο με τον Εθνικό Βόλου, που το 1961 συγχωνεύτηκε με τον Ολυμπιακό Βόλου, παίρνοντας για πριμ ένα 20σάρικο! Το 1964 ,αφού προηγουμένως είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού Βόλου με 19 γκολ σε 29 αγώνες, πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Ο Μποτίνος το ποδόσφαιρο το έβλεπε με άλλο μάτι, δεν τον ενδιέφερε να κάνει καριέρα. Τα χρήματα που έπαιρνε στον Ολυμπιακό ήταν πολύ λίγα, 8 με 10 χιλιάδες το πολύ το μήνα. Έτσι το 1968 το καλοκαίρι φτάνει μια πρόταση από το Βέλγιο της Στάνταρ-Λιέγης και έχει αποφασίσει να φύγει. Τα χρήματα είναι πολλά. Όμως ο Ολυμπιακός δεν συζήτησε καν.
Το 1969 ο Μποτίνος έχει κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση με την Εθνική Ελλάδος στο ματς με τους Ελβετούς στο Καυτατζόγλειο με νίκη της Εθνικής μας 4-1. Τον παρακολουθούν εκεί τρεις Γερμανικές ομάδες Σάλκε, Μπορούσια Ντόρντμουντ και Ρότ-Βάις Έσσεν. Του προτείνουν συμβόλαιο μαζί με τα μπόνους. Και πάλι ο Μποτίνος έχει λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο, αφού ο Ολυμπιακός δεν τον άφησε.

Το καθοριστικό ματς για την καριέρα του ήταν στη Βέροια, 0-0 στις 17-1-1971. Εκεί έγινε «έγκλημα» κατά την διάρκεια του αγώνα, κόπηκε ο ένας μυς από τον τετρακέφαλο του δεξιού ποδιού του.
Επανήλθε – μετά από μεγάλες περιπέτειες – από τον σοβαρότατο τραυματισμό του και το 1972 αγωνίστηκε με την φανέλα του Παναιγιάλειου στην Β’ Εθνική. Η τελευταία σεζόν που αγωνίστηκε ήταν η 1973/74, όταν και ολοκλήρωσε την καριέρα του, μόλις στα 30 του χρόνια, παίζοντας για 1 χρόνο στον Πανιώνιο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr