background img
banner
banner

Πανέτοιμη για τους λουόμενους η παραλία της Άκολης

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ

Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί σαν λίμνη, όψη που παίρνουν τα νερά της όχι μόνο όταν την «χαϊδεύει» το απαλό καλοκαιρινό αεράκι αλλά κι όταν άλλες παραλίες χτυπιούνται ανελέητα από τον βοριά. Η παραλία της Άκολης τις τελευταίες ημέρες έχει «φορέσει» και πάλι τα καλοκαιρινά της και αναμένει τους χιλιάδες φανατικούς θαυμαστές της!

Οι φορητές υποδομές μπήκαν ενώ τοποθετήθηκαν και τα τελευταία ντους, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε οι επισκέπτες να απολαύσουν το θαλάσσιο μπάνιο τους με όλες τις ανέσεις. Η παραλία διαθέτει παγκάκια για να ξεκουραστούν, τα όμορφα και ιδιαιτέρως ανεβασμένα (από πέρυσι σε μεγάλο βαθμό) καταστήματα αναψυχής, καμπίνες, ενώ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και το seatrack, το «εργαλείο» που προσφέρει δίοδο σε άτομα με αναπηρίες προς τη θάλασσα.

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδοδάφνης στην οποία υπάγεται η Άκολη, Γιώργος Παλαιολογόπουλος, ΄΄τοποθετήθηκαν και τα τελευταία τέσσερα ντους σε σημεία που πέρυσι δεν υπήρχαν καθώς θελήσαμε να… τραβήξουμε την παραλία και στα ανατολικά και να την επεκτείνουμε προς τη μεριά του πάρκου κι αυτό ήταν κάτι που το ζητούσαν και πέρυσι οι επισκέπτες. Θέλουμε την παραλία μας φιλόξενη για όλους γι’ αυτό και είχαμε κάνει πρόταση ως κοινοτικό συμβούλιο στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου για την τοποθέτηση αυτών των επιπλέον ντους, αίτημα που ικανοποιήθηκε προχθές΄΄.

Εν αναμονή του seatrack για τα άτομα με αναπηρίες

Στο ερώτημα εάν πρόκειται και πάλι στην παραλία της Άκολης να λειτουργήσει το seatrack, ο κ. Παλαιολογόπουλος είπε πως δεν έχει υπάρξει ειδοποίηση ότι δεν θα λειτουργήσει. Όπως τόνισε, ΄΄η εγκατάσταση υπάρχει, πέρυσι τέτοια εποχή είχε τεθεί σε λειτουργία, δεν έχουμε λάβει ειδοποίηση για το αντίθετο φέτος, εκτιμούμε ότι σε λίγες μέρες θα λειτουργήσει και πάλι, δίνοντας τη δυνατότητα σε Άτομα με Αναπηρίες να απολαύσουν το μπάνιο τους΄΄. Επιπλέον, έκανε γνωστό πως για να εξυπηρετηθούν τα άτομα με αναπηρίες έχουν δοθεί επιπλέον θέσεις πάρκινγκ στο πάρκο ώστε να σταθμεύουν και να βρίσκονται κοντά στο seatrack για να μπαίνουν στη θάλασσα.

΄΄Κάνουμε ό,τι μπορούμε για την παραλία μας, ας ελπίσουμε να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι με βοριά΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κοινότητας, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε προβεί σε φύτευση δέντρων για καλλωπισμό και σκιά στην ακτή, αυξάνοντας κι άλλο τη φυσική ομορφιά της.

Σε ό,τι αφορά τα seatrack πάντως, ήδη έχει τοποθετηθεί στον Άγιο Βασίλειο ενώ από πλευράς Π.Ε. Αχαΐας πρόκειται να τοποθετηθούν άλλα τέσσερα σε αντίστοιχο αριθμό παραλιών στον νομό, με την Άκολη να είναι μία από αυτές.

΄΄Η προτεραιότητα μας είναι να ισοπεδώνουμε εμπόδια σε όσους συμπολίτες μας νιώθουν ότι εμποδίζεται το δικαίωμά τους να μετέχουν ισότιμα στην κοινωνία μας΄΄, ήταν το σχόλιο επ’ αυτού, του αντιπεριφερείαρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr