background img
banner
banner

Πεζοπορική δράση για τολμηρούς

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΑΝΩ ΖΗΡΙΑΣ – ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η 6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Το πρωινό της Κυριακής 20 Ιουνίου ξεκίνησε για τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Άνω Ζήριας με τα πιο λαμπερά χαμόγελα και τη μεγαλύτερη αισιοδοξία των τελευταίων μηνών: Τη συμμετοχή στον πιο ευχάριστο περίπατο στο πυκνό σε βλάστηση δάσος του χωριού!

Η απόλυτη παύση δράσεων λόγω του κορωνοϊού και τα κυβερνητικά lock down, έδωσαν τη… θέση τους στα σακίδια πλάτης και τα ανάλογα παπούτσια και τα παγούρια νερού, έτσι ώστε οι τολμηροί πεζοπόροι να πάρουν πλέον την “κατάσταση στα χέρια τους”. Το ειδυλλιακό τοπίο γεμάτο πεύκα και αμπελώνες, αλλά και οι γραφικοί ελαιώνες έγιναν το σημείο αναφοράς των συμμετεχόντων. Και έτσι απλά, η πεζοπορία που ξεκίνησε από το πατρικό σπίτι του ποιητή Γιάννη Κουτσοχέρα στην Άνω Ζήρια, έγινε μέσα σε ένα πρωί το… “restart” του Συλλόγου προς την ομαλοποίηση στην μετά τον κορωνοϊό εποχή.

Ένας δραστήριος Σύλλογος!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Άνω Ζήριας απαριθμεί 70 μέλη αυτή την στιγμή και εδρεύει στην κεντρική πλατεία της χωριού, ακριβώς κάτω από το κοινοτικό γραφείο. Οι δραστηριότητές του, δεν περιλαμβάνουν μονάχα περιπάτους ή μικρές εξορμήσεις στη φύση. Ο κορωνοϊός και τα… συνεχόμενα υγειονομικά μέτρα του τελευταίου ενάμιση χρόνου, “έκοψαν” τις όποιες δράσεις υπήρχαν: Το σταθερό τμήμα της πεζοπορίας του Συλλόγου που συμμετείχε και στη συγκεκριμένη εξόρμηση, το τμήμα των παραδοσιακών χορών, το τμήμα της αθλητικής δραστηριότητας και της γυμναστικής, το τμήμα του… πλεξίματος και φυσικά, τη χορωδία του Συλλόγου η οποία έχει κάνει μάλιστα – προ κορωνοϊού – δύο πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις.

Η εξόρμηση μέσα στη φύση

Το πρωινό της Κυριακής, μισή ώρα μετά τις οκτώ, τα 25 μέλη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν στο κομβικό σημείο έξω από το σπίτι του ποιητή Ιωάννη Κουτσοχέρα και ξεκίνησαν την πεζοπορική διαδρομή. Η συνολική απόσταση που διένυσαν οι τολμηροί περιπατητές ήταν 6 χιλιόμετρα περίπου και διήρκεσε 2,5 ώρες, κάνοντας τρεις στάσεις ανασύνταξης: Η πρώτη στάση στην θέση “Πηγαδάκι” για μία ανάσα, η δεύτερη στο τέλος του δρόμου που διασχίζει το παλιό χωριό καταλήγοντας στο ανακαινισμένο ξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων και έπειτα, η τρίτη, η διαδρομή δηλαδή που κατέληξε μέσα από αμπελώνες και γραφικά, μικρά χωμάτινα σοκάκια, στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, το οποίο ήταν και το σημείο τερματισμού της πεζοπορικής δράσης. Από εκεί η ομάδα συνέχισε ως την θέση “Πέρα Ρίζα” και τελικά “ξεκουράστηκε” σε γνωστό τοπικό κατάστημα, για φαγητό και την… αποτίμηση της δραστηριότητας. Να σημειωθεί ότι, η όλη διαδρομή από το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου και μετά, συνοδεύτηκε από τους συμμετέχοντες μαζί με την θεά της θάλασσας και τα υπέροχα, επιβλητικά πλατάνια του δάσους.

Πολλοί νέοι ανάμεσα  στα μέλη του Συλλόγου

Μιλώντας στo protionline.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Μελίνα Κουτσοχέρα, τονίζει για την ξεχωριστή αυτή δράση, την πρώτη μετά τον κορωνοϊό: «Είναι πολύ ευχάριστο για εμάς να περπατάμε και να καταγράφουμε τις ομορφιές του τόπου μας και είμαι χαρούμενη γιατί εκτός από τη μεγάλη σημερινή συμμετοχή, υπήρξαν πολλοί νέοι άνθρωποι που ακολούθησαν τη διαδικασία. Και αυτό είναι το ζητούμενο! Ήταν κάτι που μας έδωσε τρομερή χαρά, το ότι νέοι άνθρωποι συμμετείχαν και ότι τους συγκινεί η επαφή με τη φύση. Η κάθε συμμετοχή, δημιουργεί πολύ όμορφη αίσθηση στους ανθρώπους. Κάποιους τους “οδηγεί” πιο… κοντά στη γη, στην περιπέτεια και το πράσινο, στην “αγκαλιά” του απόλυτου της ωραιότητας της φύσης. Ειδικά στα μέρη που περπατήσαμε, υπάρχει μια ιδιαίτερη ενέργεια, η οποία είναι ανεπανάληπτη και αν δεν την περπατήσει κάποιος, δεν μπορεί να καταλάβει ακριβώς αυτό το συναίσθημα…» αναφέρει κ. Κουτσοχέρα, η οποία διανύει ήδη την δεύτερη θητεία της στο “τιμόνι” του Συλλόγου.

Με αφορμή αυτή την πεζοπορία της περασμένης Κυριακής και την όμορφη αίσθηση που “άφησε” στις καρδιές όλων των συμμετεχόντων, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Άνω Ζήριας, πρόκειται να συναντηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες ώστε να… συγκροτηθούν (τώρα που ο covid-19 επιτέλους… υποχώρησε) και να αποφασιστούν οι μετέπειτα δράσεις. Τέλος να επισημανθεί, ότι το τηλέφωνο επικοινωνίας του Συλλόγου είναι το 6937383417 και μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει στις επόμενες πεζοπορικές δράσεις του, είτε ανήκει είτε όχι στον Σύλλογο. Το μόνο που θα ζητήσουν τα μέλη του, σε οποιοδήποτε θελήσει να συμμετέχει ενεργά, είναι μόνο… η θετική ενέργεια και η απόλυτη διάθεση!


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr