background img
banner
banner

Πεζόδρομος στην παραλία Λόγγου από την 1η Ιουλίου

ΜΙΣΘΩΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Αυξημένη επισκεψιμότητα παρουσίασε κατά τη διάρκεια του τριημέρου η κοινότητα Λόγγου, με τα καταλύματα αλλά και τα καταστήματα να παρουσιάζουν κίνηση στα επίπεδα του καλοκαιριού 2019. Το φετινό καλοκαίρι η δημοφιλής παραλία της Αιγιάλειας θα γίνει πιο λειτουργική για τους πεζούς, δεδομένου ότι από την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί το σύστημα της πεζοδρόμησης από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα.

Πρόκειται για απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Λόγγου για την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην παραλιακή οδού Ποσειδώνος για τους θερινούς μήνες στα όρια της Κοινότητας Λόγγου, καθώς και α)να δοθούν άδειας στους ιδιοκτήτες – μόνιμους κατοίκους της περιοχής όπως και στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων για το διάστημα που θα ισχύει η πεζοδρόμηση για ελεύθερη διέλευση τους, β)ενημέρωση των επαγγελματιών για την τροφοδοσία των καταστημάτων τους έως 12,00 π.μ, γ) ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας για τις εκκενώσεις με βυτία έως 12.00 π.μ, δ) να διαγραμμιστούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου δυο θέσεις για ΑΜΕΑ και χώρος είκοσι μέτρων για στάθμευση μηχανών επί της οδού Απόλλωνος και Ποσειδώνος γωνία.
Ήδη, σχετική απόφαση έχει λάβει ομόφωνα και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, με ισχύ από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Αυγούστου το διάστημα μεταξύ 12.00 το μεσημέρι έως 01.00 μετά τα μεσάνυχτα, καθημερινά, υπό την προϋπόθεση της ακώλυτης διέλευσης των οχημάτων άμεσης ανάγκης, οχημάτων παρόδιων ιδιοκτητών κατοικιών και των ΑΜΕΑ.

Επίσης, ο δήμος έχει προχωρήσει σε προφορική μειοδοτική δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου στον Λόγγο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων. Στη διαδικασία έλαβε μέρος μόνο ένας ενδιαφερόμενος όπου πρόσφερε ως μίσθωμα το ποσό των ενενήντα λεπτών του ευρώ (0,90 €) /τ.μ., ετησίως.

Το ακίνητο θα χρησιμεύσει αποκλειστικά και μόνο ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση (ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες) των κατοίκων και των επισκεπτών της Κοινότητας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr