background img
banner
banner

Πολιτική με μπλε και πράσινους κόκκους !

-Γράφει ο Ηλίας Ασπρούκος Περιβαλλοντολόγος-

Ακούω σήμερα στο ραδιόφωνο πως ο Αλέξης Τσίπρας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη συνεδρίαση των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων. Θυμήθηκα τις εποχές εκείνες, που ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις και μετά βίας έμπαινε στη βουλή και το κραταιό ΠΑΣΟΚ φώναζε «OΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ», τώρα ήρθε στην εξουσία το κόμμα του 3% και του 5%, όπου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έχει γίνει 25%. Άφησε τα ταγάρια και τα πουκάμισα, φόρεσε τις γραβάτες, ξέχασε συνθήματα που παραλίγο να οδηγήσουν μια χώρα στον όλεθρο και μεταλλάχθηκε σε σοσιαλιστικό. Γελάνε μέχρι και οι κατσαρόλες των αγανακτισμένων του Συντάγματος!

Κι όμως τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί, αν οι πασόκοι είχαν σκεφθεί αλλιώς. Αν οι ΠΑΣΟΚΟΙ είχαν κάνει την αυτοκριτική τους, κοιτούσαν τα είδωλά τους, στους πανάκριβους καθρέπτες τους και έκαναν τις αναδρομές τους. Αντ’ αυτού ξεδιάντροπα σαν τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το καράβι, όταν βουλιάζει, εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ, το μετονόμασαν σε ΕΛΙΑ , στην πορεία το έκαναν ΚΙΝΑΛ και κόλλησαν δίπλα, στο κακέκτυπο του Ανδρέα Αλέξη. Από την άλλη για να μην μιλάω μόνο για το ΠΑΣΟΚ κάπως έτσι λειτούργησαν και κάποια αρπαχτικά της ΝΔ, όπου η εξουσία τους έλκει , όπως τον καρχαρία το αίμα, έγιναν η τσόντα του Αλέξη. Έτσι λοιπόν μας κυβέρνησαν για μια τετραετία οι κόκκινοι, οι πράσινοι και οι μπλε κόκκοι.

Με τα σημερινά δεδομένα κάποιοι θεωρούν πως φύγαμε από εκείνη την εποχή, όμως όλοι αυτοί για τα καλά καραδοκούν και ποντάρουν στην απολιτικ νεολαία. Ο κορονοϊός ίσως να έβαλε ένα φρένο στα σχέδια τους, έλα που αυτοί ποντάρουν στον λαϊκισμό, όπλο που για τα καλά ξέρουν να χειρίζονται και να κατευθύνουν μάζες.

Επίσης τόσο η στάση του ΓΑΠ όσο και η στάση του Κώστα Καραμανλή των δύο τέως πρωθυπουργών δίνουν το στίγμα. OΓΑΠ φλερτάρει για τα καλά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη… ίσως γιατί βλέπει τον εαυτό του σε ηγετικό ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Διεθνής σοσιαλιστική και όχι μόνο) και ο άλλος σε ρόλο κληρονόμου με την Προεδρία της Δημοκρατίας, χαρτί που του ετοίμαζε ο Αλέξης μα δεν του βγήκε σε αρχικό επίπεδο. Με λίγα λόγια ράβουν κοστούμια και κλείνουν το μάτι στην Κουμουνδούρου.

Τι και αν ο Κυριάκος μας έβγαλε από τη λαίλαπα του κορονοϊού αλώβητους, τι και αν πέρασε την χώρα στη ψηφιακή εποχή; Τι και αν εισήγαγε νέες τεχνολογίες; Τι και αν η χώρα μας βγήκε στις αγορές με ψηλά το κεφάλι; Τι και αν απέκτησε λόγο σταθερό και οξύ υπερασπιζόμενη τα δίκαιά της; Ποιος τα σκέπτεται και τα βλέπει αυτά; Ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης παίζουν με τα κουβαδάκια τους… Ας ελπίσουμε ο κόσμος που ψηφίζει να έχει περισσότερο μυαλό από τα κούτσουρα των τζακιών που γέμισαν με καπνό τη χώρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr