background img
banner
banner

Πρεμιέρα απόψε στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς»

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ «ΣΤΟΛΙΔΙ» ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Το Δημοτικό Υπαίθριο Θέατρο «Γεώργιος Παππάς» ανοίγει απόψε τις πύλες του για 8η συνεχή σεζόν και μας περιμένει με τα αναπαυτικά του μαξιλάρια για μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία, με την οποία ξεκινούν οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού.

Αρχής γενομένης από σήμερα και έως τις 26 Ιουνίου κάθε Παρασκευή και κάθε Σάββατο στις 21:30 το στολίδι της πόλης του Αιγίου μετατρέπεται σε θερινό σινεμά με γενική είσοδο 3 ευρώ και ταινίες που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό σινεφίλ! Απόψε θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων “toy story”, για τους μικρούς μας φίλους και αύριο, Σάββατο 5 Ιουνίου, το “Απέραντο Γαλάζιο”, η κλασσική ταινία του Λυκ Μπεσόν που εξυμνεί το ελληνικό καλοκαίρι και «καταδύεται» στα γαλαζοπράσινα νερά της Αμοργού. Μια διαχρονική ταινία με λαμπερούς πρωταγωνιστές. η οποία διηγείται τη ζωή του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ.

Και η φετινή σεζόν θα «κυλήσει» με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενάντια στον covid 19 και θα τηρηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο. Το υπαίθριο θέατρο “Γιώργος Παππάς” βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”, σε ένα σημείο σπάνιας φυσικής ομορφιάς και απέραντης θέας στον Κορινθιακό Κόλπο.
Τα διαζώματα του θεάτρου μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 1.000 άτομα και έχουν κατασκευαστεί από ειδικά διαποτισμένο ξύλο.

Η ορχήστρα του θεάτρου έχει διάμετρο 16,60 μέτρα, ενώ η απόσταση μεταξύ του κέντρου της κυκλικής σκηνής και των πρώτων καθισμάτων είναι 10,80 μέτρα.
Η διαχείριση του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου, του περιβάλλοντος χώρου και του υπαίθριου θεάτρου έχουν παραχωρηθεί στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.). Επίσης, με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, μετά από πρόταση του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. αποφάσισε την ονοματοδοσία του Υπαίθριου Θεάτρου σε “Γιώργος Παππάς”, προς τιμήν του αξέχαστου διεθνούς φήμης βαθύφωνου με καταγωγή από την Αιγιάλεια.

Σπουδαίες παραστάσεις και συναυλίες

Tο «Γεώργιος Παππάς» έχει φιλοξενήσει δεκάδες μεγάλες παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις και δεν ήταν λίγες οι φορές που δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από την παρουσία 1000 και πλέον θεατών. Σπουδαίοι πρωταγωνιστές του θεάτρου και της μουσικής σκηνής έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για το φυσικό κάλος του χώρου και για το ζεστό φιλοθεάμον κοινό.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι αρκετοί καλλιτέχνες επισκέφτηκαν τον χώρο περισσότερες από μία, φορές. Επιχειρώντας μία μικρή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, θα σταθούμε ενδεικτικά σε κάποιες από τις πιο σημαντικές στιγμές του υπαίθριου θεάτρου, που άλλαξε τον τρόπο ψυχαγωγίας του κοινού της Αιγιάλειας και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.

Στις 4 Αυγούστου 2015 ο απόλυτος έλληνας showman, ο Τάκης Ζαχαράτος, ήρθε στο Αίγιο στο πλαίσιο της περιοδείας του (υπό τον τίτλο “I am what I am” )σε όλη την Ελλάδα. Η παράστασή του, που ξεπέρασε τα 60.000 εισιτήρια στην Αθήνα και άφησε εποχή, παρουσιάστηκε και στο Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς” όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Με νέες μεταμορφώσεις, ανανεωμένα κείμενα, νέες μιμήσεις και άφθονη καυστική σάτιρα της ελληνικής πραγματικότητας, ο Τάκης Ζαχαράτος μας έκανε να ξεχάσουμε τη μελαγχολία των ημερών και να γελάσουμε με την ψυχή μας.

Στις 16 Αυγούστου 2015 σε μια μοναδική βραδιά απολαύσαμε όλα τα τραγούδια που αγαπήσαμε με τον λατρεμένο μας Μίμη Πλέσσα στο πιάνο και τον ταλαντούχο ερμηνευτή και ενορχηστρωτή Μαυρίκιο Μαυρικίου με την συνοδεία της “Ορχήστρας των Αισθήσεων”. Πάντα επίκαιρος και δημιουργικός ο μεγάλος μας συνθέτης γνώρισε την αποθέωση από περίπου 1000 θεατές.

Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, ο γνωστός τραγουδοποιός και ερμηνευτής Φίλιππος Πλιάτσικας ήρθε στο Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς”, για να ταξιδέψει με τους φίλους του, παρέα με όλες εκείνες τις μουσικές και τους ανθρώπους, με τραγούδια των Πυξ Λαξ και της προσωπικής του πορείας, όπως και με ιδιαίτερα τραγούδια και άλλων μουσικών συνοδοιπόρων.Το “Rock της Δυτικής Όχθης” ήταν μια μοναδική παράσταση που συγκέντρωσε εκατοντάδες θεατές.

Στις 30 Ιουλίου 2016 μετά από μια πολύ πετυχημένη έναρξη σε επιλεγμένα θέατρα της Αθήνας και sold out παραστάσεις σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η Λίμνη των Κύκνων του φημισμένου «Russian Ballet Theater», ήρθε στο Αίγιο και στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς». Μια σπάνια και μοναδική ευκαιρία για το κοινό της Αιγιάλειας, να απολαύσει το βραβευμένο και διάσημο «Russian Ballet Theater», μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.

Το βράδυ της Τετάρτης 12 Ιουλίου 2017 στο υπαίθριο θέατρο «ζωντάνεψε» ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη. Μία ξεκαρδιστική παράσταση με τον Γιάννη Μπέζο, τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη Ναταλία Τσαλίκη.

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 ο Κωστής Μαραβέγιας ήταν ο πρωταγωνιστής στο μεγαλύτερο Party της χρονιάς. Ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μουσικό party από αυτά που ξέρει να κάνει ο δημοφιλής καλλιτέχνης με κάθε ευκαιρία. Απλόχερη αληθινή μουσική γιορτή που μας παρέσυρε εμπλουτίζοντας τις αισθήσεις μας, την ψυχή και την καρδιά μας. Τραγούδια από τα πρώτα του χρόνια στη δισκογραφία, αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια που ο ίδιος αγαπά πολύ και δεν ήταν η μόνη φορά που επισκέφτηκε το «Γ. Παππάς», καθώς προηγήθηκε το ίδιο επιτυχημένη συναυλία του και το 2015.

Στις 30 Ιουλίου 2019 η επιτυχημένη ψυχοθεραπευτική κωμωδία Toc Toc σκόρπισε άφθονο γέλιο στους θεατές. Τα αποτελέσματα της, άκρως απρόσμενα, ανατρεπτικά, ξεκαρδιστικά αλλά και συγκινητικά. Μία παράσταση ….ψυχοθεραπεία. Έπαιξαν: Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, Ναταλία Δραγούμη, Νίκος Πολυδερόπουλος, Φωτεινή Ντεμίρη, Αποστολία Ζώη. Το τραγούδι της παράστασης «Αγάπη ρε…..» ερμήμευσε ο Πάνος Κιάμος

Στις 14 Αυγούστου 2019 ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου «μάγεψε» το κοινό σε μία συναυλία – σταθμό για το Υπαίθριο Θέατρο. Ο κόσμος είχε κατακλύσει (εκτός από την εξέδρα) και τον χώρο μπροστά από τη σκηνή. Ο «αιώνιος έφηβος» με την τρυφερή ροκ φωνή και τη ηλεκτρισμένη σκηνική παρουσία, που έχει σημαδέψει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων θαυμαστών του, ταξίδεψε μικρούς και μεγάλους σε μακρινούς και ξεχωριστούς μουσικούς προορισμούς.

Ξεχωρίζουν βεβαίως και οι εκδηλώσεις για τα Οινοξένεια καθώς και οι παραστάσεις των θεατρικών ομάδων της Αιγιάλειας, των Σχολών χορού και Πολιτιστικών συλλόγων που σε αρκετές των περιπτώσεων δημιουργήθηκε sold out στο θέατρο και όλοι οι συντελεστές τους χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr