background img
banner
banner

Ρεκόρ συμμετοχών και μεγάλες επιδόσεις στα «Αιγιάλεια 2021»

ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ Ο ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, αυτό της περσινής χρονιάς λόγω covid 19, οι αγώνες στίβου «Αιγιάλεια» επέστρεψαν φέτος για 9η χρονιά, με ρεκόρ συμμετοχών και σπουδαίες επιδόσεις. Το Σάββατο 19 Ιουνίου περισσότεροι από 450 αθλητές και αθλήτριες από δεκάδες συλλόγους της χώρας έδωσαν το παρών στο δημοτικό στάδιο Αιγίου σε μία γιορτή του στίβου που δυστυχώς έγινε χωρίς την παρουσία θεατών για τους γνωστούς λόγους. Διοργανωτές ο «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» μαζί με το ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου.
Στο λογότυπο της προκήρυξης ξεχώρισε ο χάρτης της Αιγιάλειας με τα χρώματα της σημαίας του Λόντου αφού οι αγώνες είχαν επετειακό χαρακτήρα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Τα “Αιγιάλεια” εκτός από την περσινή χρονιά που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας, διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία ανελλιπώς από το 2012.

Στους αγώνες χρειάστηκε ολιγόλεπτη διακοπή για να προσφερθεί ιατρική βοήθεια σε αθλήτρια του τριπλούν.

Υπήρχαν δύο ιατροί και οι δύο επιμελητές Α’ στο νοσοκομείο της Πάτρας «ο Άγιος Ανδρέας». Ο ειδικός καρδιολόγος Αθανάσιος Ουζούνης και ο Γεώργιος Ζάχαρης με ειδικότητα γενικής ιατρικής, ο οποίος μάλιστα έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά στην περίπτωση του τραυματισμού.

Ξεχώρισαν οι επιδόσεις του Νίκου Σταμούλη από το Αγρίνιο στα 3000μ και της Στεφανοπούλου Μαρίας από την Κόρινθο στο άλμα εις μήκος, όπου αμφότεροι έπιασαν το όριο για τη συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας τους. Εξαιρετικές επιδόσεις και καλά πλασαρίσματα είχαμε και από τους αθλητές του Αθηνόδωρου (κυρίως) και της Φιλαθλητικής.
Επισφράγισμα της επιτυχίας των αγώνων ήταν η ανακοίνωση εκ μέρους του Δημάρχου Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλου ότι το έργο του προθερμαντηρίου πίσω και κάτω από τη δυτική κερκίδα θα ξεκινήσει άμεσα. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο βουλευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΔ Πελοποννήσου Νικόλαος Μπαλάσης και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος συνεχάρησαν τον Αθηνόδωρο για το έργο του όσον αφορά την υποστήριξη των αθλητών, όσο και για τις πρωτοβουλίες του σε θέματα υποδομών και εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στα πλαίσια των θεσμικών δυνατοτήτων τους αναφορικά με τις βελτιώσεις που χρειάζονται οι ήδη υπάρχουσες αθλητικές υποδομές, αλλά και τη δημιουργία νέων. Να θυμίσουμε ότι εκτός από το προθερμαντήριο ο Αθηνόδωρος έχει ζητήσει να αξιοποιηθούν τόσο η παλιά σιδηροδρομική γραμμή, όσο και οι εγκαταστάσεις της χαρτοποιίας με τον περιβάλλοντα χώρο της για τον ίδιο σκοπό.

Ο σχεδιασμός ενός σύγχρονου ολοκληρωμένου και αδιάσπαστου αθλητικού κέντρου περιβαλλόμενου από ένα πάρκο αναψυχής, αθλητισμού και περιπάτου είναι ένα στόχος που καθημερινά θα διεκδικεί ο σύλλογος παράλληλα με κάθε άλλη αθλητική ή κοινωνική δράση.

Από τη δημοτική αρχή το παρόν έδωσαν επίσης, ο Νίκος Καραϊσκος, η Μαρία Γιδά και ο Γιώργος Φραγκονικολόπουλος.

13 αθλητές/τριες του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ και η Μεντζελοπούλου της ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών. Αναλυτικά:
80μ ΑΓΟΡΙΩΝ Κ-16
1ος ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ 9.59
1.500μ ΑΝΔΡΩΝ
1ος ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ 3:59.65
3ος ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ 4:04.82
3.000μ ΑΝΔΡΩΝ
3ος ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ 8:59.10
5.000μ ΒΑΔΗΝ ΑΝΔΡΩΝ
2ος ΜΠΑΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ 22:14.22
ΥΨΟΣ ΑΝΔΡΩΝ
3ος ΒΑΡΒΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ 1.82
ΣΦΑΙΡΑ ΑΝΔΡΩΝ
3ος ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ 14.28
ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4 Χ 200μ ΜΙΚΤΗ
1ος ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ 1:43.95
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΒΙΛΛΙΟΥ ΘΑΛΕΙΑ
ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
100μ ΕΜΠ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ Κ-18
2η ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΙΓΙΟΥ 15.05
100μ ΕΜΠ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1η ΓΙΑΝΝΑΔΗ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ 14.61
100μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
2η ΓΙΑΝΝΑΔΗ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ 12.71


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr